Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد بن‌سلمان ولیعهد سعودی که در حال اجرای پروژه جدید آمریکا در منطقه غرب آسیا است با صدور احکامی سنگین علیه نماینده حماس و ده‌ها فلسطینی دیگر ریل‌گذاری برای عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها را تکمیل می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اوایل سال 2019 عربستان سعودی طی اقدامی بی‌سابقه قریب 60 نفر از فلسطینیان و اردنی‌های ساکن در عربستان را بازداشت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میان بازداشت‌شدگان نام «محمد الخضری» نماینده سابق جنبش حماس در عربستان و فرزندش «هانی الخضری» نیز مشاهده می‌شد. خبر این بازداشت‌ها زمانی در فوریه 2019 منتشر شد که گفته می‌شد این افراد چند ماهی در بازداشت بوده و طی این مدت تحت شکنجه قرار داشته‌اند. جنبش حماس همان موقع، طی بیانیه‌ای از دولت عربستان سعودی خواست هرچه زودتر اعضای این جنبش و فلسطینیان و اردنی‌های بازداشت‌شده را آزاد کند اما با وجود پی‌گیری‌های مستمر جنبش حماس، هیچ پاسخی از جانب دولت سعودی به این درخواست داده نشد.

عربستان پس از مدتی دادگاه افراد نامبرده فلسطینی و اردنی را که گفته می‌شد همگی از وابستگان به جنبش حماس و جریان اخوان المسلمین هستند آغاز کرد. طی روزهای جاری شاهد انتشار خبر صدور حکم نهایی دادگاه عربستان سعودی در رسانه‌های عربی هستیم. برای این افراد احکامی سنگینی از سوی دادگاه عربستان صادر شده است که موجب اعتراض خانواده‌های آنها و جنبش حماس شده است.

احکام صادره

براساس اخباری که به‌نقل از «خضر المشایخ» رئیس کمیته بازداشت‌شدگان در عربستان، منتشر شده است «محمد الخضری» به 15 سال زندان، فرزندش «هانی الخضری» به 4 سال زندان، «محمد العابد» به 22 سال زندان، «علی محمد البناء» به 20 سال زندان، «ایمن العریان» به 19 سال زندان، «محمد الکرد» به 6 سال زندان، «محمد قفه» به 5 سال زندان و «محمد فطافطة» به 6 ماه زندان محکوم شده‌اند. سایر احکام صادره منتشر نشده‌اند و گفته می‌شود احکام دیگر بازداشت‌شدگان طی مراحل دیگر دادگاهی منتشر خواهند شد، در عین حال «خضر المشایخ» اعلام کرد 10 نفر از بازداشت‌شدگان تبرئه شده‌اند و تعدادی نیز با احتساب مدت زمانی که از زمان بازداشت تاکنون زندانی بوده‌اند به‌زودی آزاد خواهند شد. این احکام ظاهراً احکام نهایی است که اکتبر 2021 رسماً اعلام خواهند شد.

بیانیه حماس برای آزادی زندانیان فلسطینی در بند سعودی

در همین حال جنبش حماس طی بیانیه‌ای ضمن «ظالمانه و ناموجه» خواندن احکام صادرشده، از دولت عربستان خواست بازداشت‌شدگان نامبرده را هرچه زودتر آزاد کند.

حماس در این بیانیه می‌گوید: روز 8 اوت به‌دلیل صدور این احکام علیه تعداد زیادی از برادران فلسطینی و اردنی مقیم عربستان به‌شدت آسیب دیدیم. آنچه آنها انجام داده‌اند کمک به مسئله و ملت فلسطین بوده است که منتسب به آن هستند بدون آنکه کمترین بی‌احترامی به عربستان و ملت آن کرده باشند.

این بیانیه ضمن اعلام رضایت از تبرئه تعدادی از بازداشت‌شدگان، احکام صادره در خصوص دیگر بازداشت‌شدگان فلسطینی را ظالمانه و غیر قابل توجیه توصیف کرده، خواستار آزادی هرچه سریعتر آنها شد.

حقیقت ماجرا

آنچه در فوق به آن اشاره شد ماجرای دستگیری فلسطینیانی است که دو سال قبل توسط دولت عربستان دستگیر شده‌اند. این افراد قریب دو دهه در عربستان سعودی مشغول فعالیت در این کشور بوده‌اند اما، چه رخ داده است که سال 2019 توسط عربستان دستگیر می‌شوند؟

عربستان نماینده حماس را به 15 سال حبس محکوم کرد

تغییر حاکمیت و رویکرد حاکمان جدید

با روی کار آمدن ملک سلمان در عربستان سعودی و ولیعهدی محمد بن سلمان رویکرد حاکمان جدید نسبت به حاکمان قبلی تغییر یافت. حاکمان جدید در عرصه فرهنگی به‌سمت سکولاریزه کردن جامعه عربستان گام برداشتند. برگزاری کنسرت‌های خوانندگان آمریکایی در شهرهای عربستان و آزاد کردن فعالیت‌هایی که پیش از آن ممنوع بود از مهمترین مظاهر این اقدام بود.

در عرصه سیاسی آنها به‌سمت مقابله مستقیم با مقاومت و ایجاد ارتباط با رژیم صهیونیستی گام برداشتند، این در حالی است که مخالفت جدی با اخوان المسلمین و حامیان آن نیز به‌دلیل پی‌گیری این سیاست توسط اروپایی‌ها که از مصر شروع شده بود نیز در دستور کار حاکمان سعودی قرار گرفت، در همین راستا بود که عربستان محمد بن سلمان به‌ شدت با تمیم بن حمد آل ثانی امیر فعلی قطر که حامی اخوان المسلمین بود اختلاف شدید پیدا کرد.

در همین راستا بن‌سلمان تلاش کرد تمامی راه‌های حضور مقاومت در عربستان را نیز مسدود کند. مهمترین اقدام در این مسیر بازداشتِ کسانی بود که حامیان مقاومت و اخوان المسلمین محسوب می‌شدند. او در این مسیر برای آنکه صهیونیست‌ها و غرب را از خود راضی کند این افراد را به شدیدترین وضعیت بازداشت و شکنجه کرد و حالا پس از گذشت دو سال و اندی از بازداشت آنها احکامی سنگین علیه آنها صادر کرده است.

به‌نظر می‌رسد بن‌سلمان مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به‌شدت دنبال می‌کند و تا رسیدن به عادی‌سازی میدانی، خوش‌خدمتی‌های دیگری از این دست را به این اقدامات ظالمانه خود اضافه کند.

انتهای پیام/+

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اسرای فلسطینی حماس اخبار عربستان سعودی فلسطین اسرای فلسطینی حماس اخبار عربستان سعودی فلسطین اخوان المسلمین بازداشت شدگان عربستان سعودی جنبش حماس سال زندان بن سلمان شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۳۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد سازمان دفاع از کودکان از بازداشت کودکان فلسطینی به دست ارتش صهیونیست

رژیم صهیونیستی در کنار طیف گسترده‌ای از جنایاتی که علیه فلسطینیان در غزه انجام می‌دهد، در حال دستگیری گسترده غیرنظامیان است به طوری که اکنون زندان‌های این رژیم ظرفیت لازم برای جا دادن بازداشت شدگان را ندارد. در میان بازداشت شدگان، زنان و کودکان به وفور دیده می‌شوند. 

به گزارش الجزیره، سازمان بین المللی دفاع از کودکان امروز (سه شنبه) از بازداشت بی رویه کودکان توسط ارتش رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. 

در بیانیه منتشر شده از سوی این نهاد آمده است: طی ۶ ماه اخیر ارتش اسراییل عملیات نظامی خود را در کرانه باختری به طور شدیدی افزایش داده است. اکنون از هر ۳ کودک بازداشت شده فلسطینی، یکی بازداشت اداری شده است. 

بازداشت اداری به حالتی اطلاق می‌شود که فرد بدون انجام دادن جرم و به دلیل نگرانی‌های امنیتی بازداشت می‌شود که بدون حکم و تفهیم جرم، ممکن است بازداشت وی سال‌ها به طول بیانجامد. در این حالت، فرد نه به دلیل آنچه انجام داده است بلکه به دلیل خطر آنچه ممکن است در آینده انجام دهد، تحت بازداشت قرار می‌گیرد. 

در بیانیه این نهاد آمده است: ما از سال ۲۰۰۸ اقدام به رصد بازداشت اداری کودکان فلسطینی می‌کنیم، اما تاکنون شمار بازداشت شدگان اداری در میان کودکان به این میزان بالا نبوده است. 

اکنون ۶۱ کودک فلسطینی بدون تفهیم اتهام و برگزاری جلسه دادگاه در بازداشت اداری رژیم صهیونیستی هستند. این موضوع اکنون باعث ایجاد فشار روانی بر کودکان و خانواده آنها می‌شود، زیرا هیچ تاریخ مشخصی برای بازگشت این کودکان به آغوش خانواده وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • درخواست حماس برای فشار بر تل آویو جهت تعیین تکلیف اسرای غزه
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • بازداشت ۵۱۰۰ کارگر فلسطینی به دست اشغالگران صهیونیست
  • حمله‌های هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • بیشتر صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند
  • انتقاد سازمان دفاع از کودکان از بازداشت کودکان فلسطینی به دست ارتش صهیونیست
  • هشدار آمریکا به دیوان کیفری بین‌المللی پیرامون حکم بازداشت رهبران اسرائیل
  • بازداشت مجدد اسرای فلسطینی تنها چند روز بعد از آزادی آنها