Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:39:47 GMT

فعالان صنعت فرش برای احقاق حقوق خود بجنگند

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۰۰۰۸

فعالان صنعت فرش برای احقاق حقوق خود بجنگند

ایسنا/مرکزی رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: فعالان صنعت فرش باید از مطالبه گری فراتر رفته و برای احقاق حقوق خود بجنگند.

فرحناز رافع سه شنبه ۱۹ مردادماه در جلسه هم اندیشی مشکلات فرشبافان شهرستان ساوه که در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: دانش نظری فرش متعلق به ایران است و دلیل این ادعا هم این است که هرگاه در صادرات فرش مشکل پیدا کردیم در فرآیند صادرات سایر کالاها هم مشکلاتی بوجود آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه فرش مشمول تحریم‌های خارجی و داخلی است و برخی مسئولان دولتی و غیردولتی هم در این شرایط نقش داشته‌اند، بیان کرد: حمایت از صنعت فرش در زمینه‌های تولید، تجارت و مدیریت ضروری است و باید تلاش شود که این صنعت غنی تر شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه سه هزار قانون اقتصادی نخوانده در کشور داریم که یکی از آنها هم مربوط به حوزه تولید فرش است، افزود: در این سالها کمتر شاهد مطالبه گری جامعه فرشبافان در کشور بوده‌ایم.

وی بیان کرد: در برنامه چهارم توسعه دو ردیف بودجه برای فرش دستباف تخصیص یافت که اعطای تسهیلات فنی و اعتباری یکی از آنهاست اما در زمینه جزئیات آن خیلی اطلاعاتی در دست نیست و تنها حدود دو میلیارد تومان پرداخت شد که بسیار ناچیز و اندک است.

رافع افزود: در استان مرکزی رنگرزی حرف اول را می‌زند و ظرفیت‌های بالایی در تولید فرش در این استان وجود دارد و شهرستان ساوه با برخورداری از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی می‌تواند در جهان حرف‌هایی در زمینه فرش داشته باشد.

وی افزود: فرشبافان سربازان عرصه اقتصاد در حوزه تولید و صادرات فرش هستند و باید در این زمینه نقشه راه مدونی ترسیم و اجرایی شود. اگر بدون برنامه عمل کنیم صنعت فرش نابود خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه استانداران باید طبق قانون، کارگروه فرش که زیرمجموعه شورای برنامه ریزی است را با جدیت تشکیل داده و پیگیری کنند، تصریح کرد: لازم است تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی در زمینه فرش و قالیبافی تشکیل شوند تا مطالبات را با جدیت پیگیری کنند و انتظار داریم که در ساوه حداقل دو استارتاپ راه اندازی شود و مرکز ملی فرش هم از آنها حمایت خواهد کرد. همچنین لازم است یک شرکت دانش بنیان در زمینه فعالیت برای تعیین استراتژی فرش در شهرستان ساوه ایجاد شود.

رافع افزود: شرایط پرداخت تسهیلات کارا بسیار آسان شده است و می‌توان از طریق وبینار به فرش‌بافان آموزش های لازم داده شود تا این تسهیلات را دریافت کنند. امکان پرداخت تسهیلات کارا بدون تایید استانداری و صرفا با تایید اداره کل صمت استان برای فرش‌بافان فراهم شده است.

وی با اشاره به اینکه قوانین مزاحم زیادی در زمینه تولید فرش داریم که باید برطرف شوند، افزود: تاکنون بیش از هفت مصوبه هیات وزیران و دو مصوبه در مجلس برای قالیبافان به تأیید رسیده است. نتیجه این مصوبات احیا شدن تسهیلاتی بود که به مدت ۶ سال متوقف مانده بود و برای نخستین بار یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به حوزه فرش اختصاص یافته است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با استفاده از ظرفیت‌های اکسپو و عرضه فرش ایرانی می خواهیم پیام صلح و انسان دوستی ملت ایران را به جهانیان اعلام کنیم.

به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار نیز گفت: فرش و صادرات آن در بازارهای جهانی نقش مهمی در ایجاد اشتغال و ارزآوری برای کشور دارد.

علی میرزایی با اشاره به اینکه بیمه رایگان قالیبافان اهمیت زیادی دارد، افزود:  در مهمانشهر شهید ناصری ساوه پنج هزار نفر از اتباع افغانی زندگی می‌کنند که زنان زیادی در آنجا فرش‌بافی می‌کنند و همه خانه‌ها دارای دار قالی است. کیفیت فرش‌های تولیدی بانوان افغانی بسیار بالاست و حدود دو هزار دار قالی فعال در این مهمانشهر وجود دارد.

وی بیان کرد: قالیبافان افغانی فرش‌ها را به قیمتی بسیار نازل می فروشند و فقط دستمزد می‌گیرند و از عواید ارزش افزوده فرش بی بهره هستند. در واقع بدلیل نداشتن سرمایه از سوی برخی تاجران مورد استفاده قرار می‌گیرند و پول‌شان هم با تاخیر پرداخت می شود.

فرماندار ساوه اظهار کرد: پیشنهاد ما ایجاد شعبه پایانه‌ فرش که چندی پیش در زنجان افتتاح شد برای شهرستان ساوه است و در این زمینه آمادگی انعقاد تفاهم‌نامه با محوریت مراکزی چون آموزش و پرورش را داریم.

وی گفت: اگر مواد اولیه لازم فرشبافی و سرمایه‌ای در اختیار خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار گیرد می‌تواند به خودکفایی و توانمندسازی آنها کمک کند.

در این نشست برخی از فعال صنعت فرش در ساوه به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود برای توسعه صنعت قالیبافی پرداختند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه از دو کارگاه فرش‌بافی در شهرستان ساوه بازدید کرد و از نزدیک در جریان توانمندی‌های این شهرستان در صنعت فرش و مشکلات پیش روی فعالان این صنعت قرار گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنعت فرش ساوه استانی اقتصادی استانی شهرستانها شهرستان ساوه مرکز ملی فرش فرش ایران صنعت فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۰۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: سکوی پرتاب نوآوری و تحول در صنعت خودرو (+گزارش تصویری)

عصر ایران؛ مسعود طاهری - هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن با شعار "عصر جدید، خودروهای جدید" از 6 تا 15 اردیبهشت در محل جدید نمایشگاه بین‌المللی چین (تیانژو) افتتاح شد و این رویداد عظیم با دستاوردهای چشمگیر و نویدبخش کار خود را آغاز کرد.   این نمایشگاه که به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت خودرو در آسیا شناخته می‌شود، شاهد حضور پررنگ خودروسازان داخلی و خارجی و رونمایی از جدیدترین دستاوردهای آنها در زمینه طراحی و تولید خودرو بود.   در نمایشگاه امسال، شاهد درخشش خودروهای نوآورانه و پاک بودیم. 278 خودروی برقی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که این امر نشان‌دهنده گام‌های بلند صنعت خودرو به سمت جایگزینی خودروهای بنزینی و دیزلی با خودروهای برقی و احترام به محیط زیست است.   غرفه‌های نمایشگاه پکن 2024، میزبان  خودروسازی جهان و برندهای چینی مطرحی همچون Chery و... است. این شرکت‌ها جدیدترین دستاوردهای خود در زمینه خودروهای برقی، هیبریدی و خودران را به نمایش گذاشتند و تبادل نظر و بحث و گفتگوهای مفیدی میان متخصصان و فعالان این حوزه صورت گرفت.   بازدیدکنندگان نمایشگاه شاهد رونمایی از 117 مدل خودروی جدید توسط 30 شرکت خودروساز بودند.   این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای تبادل نظر و همکاری میان خودروسازان داخلی و خارجی فراهم کرده و زمینه را برای توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر این صنعت در سطح جهانی مهیا نموده است.    نمایشگاه پکن 2024 بار دیگر نشان داد که چرا به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت خودرو در آسیا شناخته می‌شود و می‌توان به آینده‌ای روشن و پررونق در این حوزه امیدوار بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • مدیران خودرو 777، تنها نماینده صنعت خودرو ایران در اجلاس ایران و آفریقا
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز ترین محصولات خودرویی جهان در چین (+گزارش تصویری)
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روزترین محصولات خودرویی جان در چین (+گزارش تصویری)
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: سکوی پرتاب نوآوری و تحول در صنعت خودرو (+گزارش تصویری)