Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@05:54:54 GMT

کشف یک باکتری برای مقابله با پیری

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۴۷۶۴

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از نیواطلس، تحقیقات جدید منتشر شده در مجله علمی نیچر ایجینگ، حاکی از نشانه‌های اولیه از چگونگی تأثیر احتمالی باکتری‌های روده بر روند پیری مغز در پستانداران ارائه داده است. این مطالعه نشان داد که پیوند مدفوع از موش‌های جوان به پیر، برخی از جنبه‌های تحلیل رفتن مغز بر اثر افزایش سن را معکوس می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در چند سال گذشته مطالعات شگفت‌انگیز متعددی از ارتباط جالب جمعیت گسترده باکتری‌های ساکن روده ما که در اصطلاح به آن «میکروبیوم» گفته می‌شود و سلامت عمومی بدن پرده برداشته است. اوتیسم، بیماری پارکینسون، افسردگی و حتی خلق‌وخوی فرد، همگی به نوعی با میکروبیوم روده در ارتباط هستند.

یک مطالعه تأثیرگذار در سال ۱۳۹۶/ ۲۰۱۷ نشان داد که پیوند مدفوع از بچه ماهی برکه‌ای جوان به ماهی مسن‌تر طول عمر ماهی پیر را تا ۳۷ درصد افزایش می‌دهد. اما تا به حال تحقیقات زیادی روی پیوند مدفوع جوان و پیر در پستانداران انجام نشده بود.

این تحقیقات جدید به صورت دقیق بر پیری مغز متمرکز شده است. نمونه مدفوع از موش‌های جوان (سه ماهه) جمع‌آوری و به موش‌های مسن (۲۰ ماهه) پیوند داده شد. پیوند مدفوع چندین بار در هفته و به مدت چهار هفته تکرار شد.

در پایان این آزمایش یک ماهه، برخی تغییرات شناختی و فیزیولوژیکی در موش‌های مسنی که پیوند مدفوع جوان دریافت کرده بودند، مشاهده شد. محققان با استفاده از یک آزمایش ماز ساده (مسیر مارپیچ)، شاهد بهبود توانایی یادگیری و حافظه فضایی طولانی‌مدت در موش‌های مسن بودند.

پژوهشگران با بررسی دقیق‌تر مغز حیوانات مورد آزمایش، متوجه تغییرات معکوسی در روند تحلیل بخش هیپوکامپ مغز وابسته به سن شدند. این مشاهده به ویژه در رابطه با تغییرات وابسته به سن در فعالیت میکروگلیا حائز اهمیت است. میکروگلیاها، نوعی از سلول‌های ایمنی مغز هستند که برای شناخت و انعطاف‌پذیری عصبی ضروری هستند و در تخریب عصبی که منجر به کاهش توان شناختی وابسته به سن می‌شود، نقش دارد.

جان کریان، محقق اصلی کالج دانشگاه کورک (UCC) می‌گوید: «این تحقیقات جدید می‌تواند بازی را تغییر دهد، زیرا ما دریافتیم که میکروبیوم می‌تواند فرایند تحلیل رفتن توان مغز ناشی از افزایش سن معکوس کند. علاوه بر این شواهدی مبنی بر بهبود توانایی یادگیری و عملکرد شناختی نیز مشاهده کرده‌ایم.»

البته امکان تطابق این نتایج با فرآیند پیری در انسان هنوز خیلی مشخص نشده است. کریان تأکید می‌کند که هنوز کار‌های زیادی باید انجام شود تا این یافته‌ها به هر نوع درمان انسانی بتواند تبدیل شود.

شان گیبونز، متخصص میکروبیوم که در این مطالعه همکاری نداشته است در گفتگو با ساینس مگ، این مطالعه را «یک تور قدرت» نامیده است. گیبونز همچنین خاطرنشان می‌کند که تاکنون مطالعات پیوند مدفوع بر روی موش‌ها یافته‌های گوناگونی را ارائه کرده است، که نشان می‌دهد ما باید اطلاعات بیشتری در مورد ارتباط روده و مغز با واسطه میکروبیوم داشته باشیم.

پل راس، مدیر مرکز تحقیقات میکروبیوم اِی‌پی‌سی ایرلند، خوش بین است که این نوع یافته‌های اولیه می‌تواند در آینده به توسعه درمان‌های میکروبی برای پیری مغز منجر شود.

راس می‌گوید: «این تحقیق پروفسور کریان و همکارانش اهمیت میکروبیوم روده را در بسیاری از جنبه‌های سلامت و به‌ویژه در محور مغز/روده نشان می‌دهد که عملکرد مغز می‌تواند به طور مثبت تحت تأثیر قرار گیرد. این مطالعه در آینده امکان تنظیم میکروبیوتای روده را به عنوان یک هدف درمانی برای تأثیر بر سلامت مغز فراهم می‌کند.»

این مطالعه جدید در مجله نیچر ایجینگ (Nature Aging) منتشر شده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: میکروبیوم روده پیری مغز موش آزمایشگاهی پیوند مدفوع مطالعات حیوانی پیوند مدفوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۴۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»ی ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند و این متخصصان خواستار اقدامات پیشگیرانه فوری در این زمینه شدند.

به گزارش ایسنا، باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آنها را تجزیه و تحلیل کردند.

آنها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آنها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این اولین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آنها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و باعث شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

«ساتو تویوتاکا»، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آنها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و سایر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند