Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@14:35:53 GMT

اخلاق پیش شرط مداحی/تأکید بر رعایت پروتکل بهداشتی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۵۸۲۷

اخلاق پیش شرط مداحی/تأکید بر رعایت پروتکل بهداشتی

عبدالله گرجی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مداحی را از کودکی و سنین هشت – ۹ سالگی آغاز کردم و از آنجا که پدرم مداح و چاووشی خوان بودند در محضر ایشان شاگردی کردم.

این پیشکسوت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال‌های قبل از انقلاب در هیئت ابوالفضلی، فاطمی، و حسینی بیرجند مداحی می‌کرده است، بیان کرد: خاطرم هست بعد از فوت مرحوم حجت‌الاسلام کافی که می‌گفتند رژیم ایشان را به شهادت رسانده در دعای ندبه و حین مداحی سخنانی علیه رژیم پهلوی گفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاطره از مداحی در دوران قبل از انقلاب

گرجی ادامه‌داد: بعد از این اتفاق دستگاه حکومتی به دنبال من افتاد و من مجبور شدم از بیرجند به زاهدان بروم و در آنجا تا سن ۱۹ سالگی در هیئت حسینی بیرجندی‌های مقیم زاهدان برنامه مداحی داشتم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اشعار مداحی سروده خودتان هست و یا از اشعار دیگران استفاده می‌کنید، گفت: هر دو مورد هست چرا که در برخی مواقع خودم شعر می‌سرایم و از آن در مداحی‌ها استفاده می‌کنم و در مواقعی نیز از اشعار دیگران را استفاده می‌کنم.

گرجی اظهار کرد: من اولین شعر آئینی‌ام را در ایام فوت مرحوم آیت الله حکیم بزرگ سرودم که هنوز آن را در خاطرم دارم.

این مداح پیشکسوت خراسان‌جنوبی در زمینه توصیه به مداحان و هیئتی‌های جوان نیز گفت: توصیه من به آنان این است که در مجالس و محافل اهل بیت (ع) هیچ چیز جای صداق و اخلاص را نمی‌گیرد و همین صداقت و اخلاص زمینه رشد معنوی آنان را فراهم می‌کند.

توصیه به مداحان جوان

گرجی با بیان اینکه همواره به مداحان و جوانان هیئتی توصیه کرده‌ام که هیچگاه بدون وضو وارد مجالس اهل بیت (ع) نشوند، بیان‌کرد: توصیه دیگر من به مداحان جوان این بوده است که حتماً از محضر یک استاد برجسته استفاده کنند چرا که از طریق سی و دی و موبایل و …به تنهایی نمی‌توان در امر مداحی موفق شد.

وی با تأکید بر اینکه «شعر» در موضوع مداحی محوریت دارد، ادامه‌داد: شعر مداحی باید درست، دقیق و منطبق با بزرگی و عظمت اهل بیت (ع) باشد و باید از مداحی‌های سخیف و نامتناسب با شأن ائمه معصومین (ع) پرهیز کرد.

این مداح پیشکسوت خراسان‌جنوبی یادآور شد: باید مداحی و شعری در مجلس اهل بیت (ع) بخوانیم که اگر امام زمان (ع) در مجلس ما حضور داشته باشد، شرمنده نشویم.

گرجی در زمینه شیوه احیای عزای سید الشهدا (ع) در ایام شیوع کرونا گفت: یک مسئله به نام بهداشت و سلامت جسمی مردم و یک موضوع دیگر نیز بهداشت روحی و روانی افراد است که هر دو را به صورت توأمان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ما بر استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از حضور افراد بیمار در مجالس تأکید داریم، اظهار کرد: در طول سال‌های مداحی هر گاه اشتباه و خطایی را در هیئت‌ها دیده‌ام، برادرانه و براساس انجام وظیفه امر به معروف تذکر داده‌ام که معمولاً هم به واسطه پیشکسوت بودن من می‌پذیرند.

کد خبر 5278668

منبع: مهر

کلیدواژه: مداحی ماه محرم بیرجند ویروس کرونا محرم 1400 ماه محرم روز خبرنگار بوشهر آمار کرونا مراسم عزاداری شیوع کرونا کرمانشاه گرگان واکسن کرونا عکس استانها اردبیل خطبه های نماز جمعه اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۵۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، حجت‌الاسلام محمدحسین بلک به مناسبت روز گرامیداشت مقام معلم و سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری، پیامی صادر کرد که متن این پیام به شرح زیر است:

«بسمه الله الرحمن الرحیم

مطهر در اندیشه بود مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و صاحب سبک در بیان سخنانش عطش شنوندگانش را فرو می‌نشاند و حکمتش جان‌ها را سیراب می‌کرد. در میدان استدلال و برهان بی‌بدلیل و در ساحت لطافت و بلاغت کم نظیر درایتی فراتر از زمانه داشت و فراستی در گفتمان مجاهدی که درس رزم را از سترگ مردانی که سینه‌ای سرشار از فقاهت و حکمت داشته‌اند آموخته بود.

رسم تلمذی حکیمانه را از بزرگ مردانی چون حضرت روح‌الله الموسوی الخمینی (ره) با خود داشت. آنگونه که فرمود او حاصل عمرم بود. زلال حقیقت اسلام را آنگونه که بود نه آنطور که می‌خواست عمیقاً تا عمق جان نوشیده بود. شهد شیرین حقایق دین را با گفتمانی نو به افکار جوانان و جهانیان نوشاند و بیشتر از عصر خود می‌اندیشید و می‌دانست و می‌خواست افکار برخواسته از حقایق قرآن و اسلام ناب او تا کنون غبار بر خود ندیده و رفته رفته حجاب معاصرت چهره درخشان او را رخشنده‌تر از قبل هویدا می‌سازد. انقلاب اسلامی و مبارزه با طاغوت به یّمن نگاه بلند او رفعت یافت و ریشه‌های مستحکم آن ازاندیشه ژرف او استحکامی همیشگی یافت. آن روز که مبارزان به ظاهر خود را مقابل اسرائیل صهیونیست می‌دیدند و در بازی همان ستمگر به اسارت رفته بودند فریادهای این مطهر بود که جهان اسلام را به این درد کُشنده و ستم بیدادگر غده سرطانی نهیب داد و دل خون پیامبر گرامی اسلام (ص) را در این سوز و سوگ به شهادت گرفت.

براستی فرقان انقلاب بود و کینه توزان این امت که از نگاه و افکار او درمانده و بی‌تاب شده بودند تیری را به چشمی بینا و مغزی متفکر روانه کردند. به آن‌امید که سوی چشم نافذش را کور کنند و افکار بلندش را از پرواز باز بدارند غافل از آنکه بذرهای کِشته شده و نهال‌های غرس شده در افکاراندیشمندان و علاقمندان خیلی زود جوانه زد و قد کشید.

به گونه‌ای که ریشه انحراف و التقاط را فرزندان معنوی و علمی او برکَنند تا آنجائی که امروز بزرگ مردانی از مکتب او خود مکتب ساز شده‌اند و شمشیر و تفنگشان به مدد قلم پاک و کارساز آن شهید وارسته قیام کرد و درفش ساخته و پرداخته از موهبت علم و جهاد چشم و قلب مستکبران و ستمگران را پاره و خون چکان کرد و عنکبوتیان را در گورستانی از تارهای تنیده از ظلم و ستمشان گرفتار آورد و امت اسلام را شاهد جان دادن و ذلت و خواری آنان کرد به‌امید آنکه کنار مقتدا و مولایمان نماز شکر را با ترنم فتح و ظفر در مسجد الاقصی قامت بندیم و صلای ولایت تا اقصی نقاط عالم را شاهد شویم.

بر ماست تا در استمرار این جهاد علمی و اخلاقی آن مرد راستین الهی فرزندان و جامعه‌ای در خور تربیت کنیم و بیارائیم و خود را از این موهبت الهی همواره بهره‌مند کرده و بر رشد و بالندگی آن بیفزائیم.»

کد خبر 749663

دیگر خبرها

  • آیت الله ابراهیم امینی و تربیت عقلانی
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود
  • طرح نور در چارچوب اعتقاد و بصیرت جاری شده است
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • عکس| مداحی جدید و جنجالی مهدی رسولی
  • غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟