Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - محبوبه فکوری؛ «آیا تولید در ایران نفس خواهد کشید؟» این سوالی است که این روزها در ذهن بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی قرار دارد. از یک سو همین روزها وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت از سوی رییس‌جمهوری معرفی خواهد شد و از سوی دیگر، برخی تغییرات زیرپوستی در تجارت و تولید کشور نشان از یک انتظار مثبت برای تغییراتی در تولید و نوسازی خطوط تولیدی دارد؛ اما همچنان سایه‌های شک و تردید بر سر اقتصاد ایران و به خصوص سرمایه‌گذاری‌های بخش تولید سنگینی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از تولیدکنندگان بر این باورند که اگر اندکی فضای بین‌المللی باز شود و از همه مهم‌تر، عقلانیت به تصمیم‌گیری‌های دولتی برگردد، حتما می‌توان انتظار این را داشت که تولید نفس بکشد؛ به خصوص اینکه آمارهای سرمایه‌گذاری در ایران که عمدتا متمرکز در بخش تولید کشور است هم ظرف یکی دو ماه گذشته، حرکت لاک‌پشتی را رو به بهبود آغاز کرده است که این‌ها سیگنال‌های خوبی برای بخش تولید کشور است.

نکته حائز اهمیت در این میان تغییر ترکیب شرکای تجاری ایران در بخش واردات است؛ به خصوص اینکه بخش عمده‌ای از کالاهای وارداتی ایران را خطوط تولیدی و مواد اولیه مورد نیاز تولید تشکیل می‌دهند که به طور قطع، ورود آنها از کشورهای صاحب‌نام دانش فنی و فناوری در دنیا، برای کشور می‌تواند اتفاق مثبتی به شمار‌اید که اجازه می‌دهد تولید بتواند نوسازی خطوط خود را انجام داده و حتی اگر مواد اولیه از این کشورهای صاحب‌نام وارد کند، تولید باکیفیت‌تری داشته باشد.

در واقع آنچه که از سوی آلمان در ۴ ماهه ابتدای امسال به ایران وارد شده، ۳۵۱ هزار تن کالا به ارزش بالغ بر نیم میلیارد دلار بوده و در کنار آن، سوئیس هم با صادرات ۶۷۲ هزار تن کالا به ارزش بالغ بر نیم میلیارد دلار قرار گرفته است که این دو شریک اروپایی می‌توانند نگاه امیدوارکننده‌تری را به آینده تولید در ایران رقم بزنند.

مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران می‌گوید: افت بزرگ این روزهای بخش تولید کشور عدم دسترسی به مواد اولیه کافی و با کیفیت و از سوی دیگر، به روز نبودن تجهیزات و فناوری‌های روز تولید دنیا است که در تولید کالاهای صادراتی ما هم مشکل ایجاد کرده و رقابت را برای کالاهای تولیدی به لحاظ قیمتی و بعضا کیفی بسیار سخت می‌کند؛ بنابراین اگر تولیدکنندگان بتوانند با شرکای خارجی خود و به خصوص کشورهای صاحب‌نام صنعتی در ارتباط باشند، به طور قطع، تولید کشور هم می‌تواند خود را روزآمد کند.

وی می‌افزاید: نگاه‌های اقتصادی به علت شرایط تورمی و موانع کسب‌وکاری که در طول سال‌های گذشته با آن روبه‌رو بوده‌اند، از ‌سرمایه‌گذاری اجتناب می‌کنند؛ به این معنا که برای نخستین بار در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ رشد ‌سرمایه‌گذاری با توجه به استهلاک، منفی شده که این زنگ خطر بسیار بزرگی برای اقتصاد کشور است.

خوانساری می‌گوید: اگر آسیب‌شناسی به درستی صورت نگیرد، نمی‌توان تصمیم درستی هم برای علاج و درمان گرفت؛ این در حالی است که علت عدم ‌سرمایه‌گذاری و فرار نخبه‌ها نبود امنیت سرمایه‌گذاری است که خود، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

رییس اتاق بازرگانی تهران بر این باور است که امنیت سرمایه‌گذاری اکنون به دلیل تصمیمات اشتباه دولت و بخشنامه‌ها و قوانین متعددی که از سوی دستگاههای دولتی صادر شده، در خطر است و دولت سیزدهم باید برای رفع این دغدغه و بازگرداندن اعتماد به سرمایه‌گذاران اقدام فوری و جدی نماید.

به هر حال برخی تغییراتی که ظرف ماه‌های گذشته در بخش تولید و تامین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز صورت گرفته است، نشان می‌دهد که ظرفیت برای حرکت تولید به سمت رونق بیشتر وجود دارد و اگر برنامه‌ریزی صحیحی صورت گیرد و سکاندار خوبی برای هدایت این بخش انتخاب شود، به طور قطع می‌توان امیدوار به روزهای خوبی برای تولید بود.

پربیننده ترین تعیین تکلیف اف‌ ای تی اف؛ به زودی / قضاوت درباره آینده تجارت ایران و افغانستان زود است داخلی‌ سازی ۳.۳ میلیارد دلار اقلام گلوگاهی/ کدام استان‌ ها در ساخت داخل رکورد زدند؟ افزایش قیمت فلزات اساسی پیشنهاد جهانگیری برای حقوق ورودی کالاهای وارداتی به رهبر معظم انقلاب روند تجارت با افغانستان متوقف شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تجارت ایران سرمایه گذاری تولید کشور مواد اولیه بخش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۷۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل اقتصادی استانداری، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چین در بخش کشاورزی مازندران خبر داد

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،سید عباس حسینی در نشست مشترک با سرمایه گذار چینی در ساری، افزود: این میزان سرمایه گذاری برای تهیه ماشین آلات کشاورزی، مونتاژ و راه اندازی خط تولید این تجهیزات در مازندران سرمایه گذاری خواهد شد.

وی اظهار داشت: بر اساس زمانبندی های تعیین شده در گام نخست برخی از قطعات و تجهیزات کشاورزی از چین وارد خواهد شد و در گام های بعدی مونتاژ و راه اندازی خط تولید تجهیزات کشاورزی در مازندران تولید می شود.

مدیرکل امور اقتصادی استانداری مازندران با بیان این که بر اساس همکاری مشترک و تفاهم نامه ۲۵ ساله ایران و چین این سرمایه گذاری در مازندران انجام می شود، خاطرنشان کرد: مازندران در سال گذشته ۵۲۰ تن کالا به ارزش ۱۶۷ هزار دلار به چین صادر کرده است.

حسینی ادامه داد: در سال گذشته؛ مازندران به صورت مستقیم بیش از هفت هزار تن کالا به ارزش ۲۲.۵ میلیون دلار از کشور چین وارد کرد.

وی با اشاره به اینکه برای جهش تولید و ایجاد اشتغال پایدار در این خطه از شمال از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد، ادامه داد: همکاری مشترک مازندران و چین چند بعدی است که با برگزاری نمایشگاه مشترک و معرفی توانمندی های دو طرف تبادلات تجاری افزایش خواهد یافت و از طرف دیگر رونق و تبادل گردشگر بین مازندران و برخی از استانهای چین در دستور کار قرار گرفت.

این مقام مسوول تصریح کرد: برخی از استانهای چین به مواد غذایی و محصولات کشاورزی مازندران نیاز داردند که صادرات مازندران برای آنها افزایش خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • مدیرکل اقتصادی استانداری، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چین در بخش کشاورزی مازندران خبر داد
  • مدیرعامل بانک ملی ایران با پیامی «روز کارگر» را تبریک گفت
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • بورل: چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه