Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران در واکنش به انتشار مصاحبه‌ای با عنوان "صفر تا صد چالش های مدیریت منابع آب کشور / آیا مشکلات بخش آب راه حل دارد؟" توضیحاتی ارائه کرد.

مشروح این توضیحات به شرح ذیل است:

گزارش‌های مستند و مستقل سازمان‌ها و نهادهای ملی و بین‌المللی از وضعیت منابع آب ایران، حکایت از کاهش معنادار میزان بارش و همچنین تغییر الگوی بارش طی حدود یک‌ونیم دهه گذشته در کشورمان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش رواناب جاری در رودخانه‌ها و افت شدید ذخیره آب مخازن سدها در کنار افزایش روزافزون نیاز آبی بخش‌های شرب، بهداشت، صنعت و کشاورزی، فشار مضاعفی بر منابع آب و محیط زیست کشور ایجاد کرده است.

از طرف دیگر منابع آب زیرزمینی کشور نیز به دلیل کاهش تغذیه ناشی از نقصان بارش و افزایش برداشت به جهت تامین بخشی از نیاز مصارف عمده کشور بویژه کشاورزی، با هدف حفظ خودکفایی و امنیت غذایی در تولید محصولات استراتژیک، با افت سفره‌ها و تراز آب زیرزمینی مواجه شده است.

وزارت نیرو با آگاهی از چالش‌ها و مشکلات حاکم بر منابع آب کشور، با هدف ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب و همسوکردن برنامه‌ها و اقدامات دستگاه‌های اجرایی در تطبیق با منابع محدود آب کشور، تلاش کرده است با استفاده از ظرفیت مراکز فنی و تخصصی و فعال‌سازی سازوکارهای نظارتی و انضباطی، اثرات منفی تغییرات بارش در کشور را تعدیل نماید.

در کنار اقدامات سازه‌ای در جهت تامین مطمئن و پایدار نیاز آبی بخش‌های مختلف، اقدامات نرم‌افزاری متعددی نیز در دستور کار بخش آب کشور بوده است که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره نمود:

برگزاری جلسات مستمر شورای عالی آب به عنوان یک نهاد فرابخش در امور آب ایجاد کار گروه ملی و استانی سازگاری با کم آبی و تصویب برنامه‌های اجرایی استان‌ها برای چگونگی تطبیق با منابع آب موجود تهیه و ابلاغ آب قابل برنامه‌ریزی منابع آب سطحی و زیرزمینی کشور و تعیین سهم بخش‌های شرب، کشاورزی، صنعت و محیط زیست از منابع آب اصلاح ساختار درون‌سازمانی وزارت نیرو برای چابک‌سازی و اعمال مدیریت به‌هم پیوسته منابع آب در حوضه‌های آبریز تاسیس شورای هماهنگی حوضه‌های آبریز و مشارکت ذی‌نفعان در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی منابع آب تدوین لایحه پیشنهادی قانون آب با هدف مشخص ایجاد پایداری منابع آب و تضمین حق دسترسی عموم به آب و استفاده بهینه از آن با رعایت منافع ملی، مصالح عامه و حقوق نسل‌های آینده و نیز ارتقای پایداری محیط‌زیستی، اجتماعی و اقتصادی و تأمین توأمان امنیت آبی و غذایی کشور با استفاده از مشارکت آحاد جامعه با مشارکت ذینفعان

از آن جایی‌ که آب یک موضوع فرابخش و میان‌بخش بوده و آحاد مردم و دستگاه‌های اجرایی هر یک به تنهایی و جمعی سهام‌دار و ذینفع اصلی آن به حساب می‌آیند، لذا برای بهسازی مدیریت و افزایش اثربخشی­ و ارتقای کارآیی و اصلاح وضع موجود، نیاز به تغییر رویکرد در مدیریت منابع آب است. در تغییر رویکرد مدیریت منابع آب کشور، توجه به الزامات پیاده‌سازی مدیریت به‌هم‌پیوسته منابع آب در سطوح مختلف، همسویی و مشارکت کلیه ذی‌نفعان و دست‌اندرکاران در فرآیندهای تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی، بهره‌برداری و حفاظت از منابع آب مشترک با تأکید بر اصل توسعه پایدار و همدلی و همکاری دست‌اندرکاران (به‌خصوص مقامات استانی) در حفاظت و صیانت از منابع آب و ایجاد شرایط پایداری حوضه‌های آبریز، حایز اهمیت فراوان می‌باشد.

کشور ما امروز نیازمند عزم و اراده ملی و بسیج دستگاه‌ها و امکانات برای تعدیل چالش‌های منابع آب است. وضعیت کنونی منابع آب کشور، کم‌وبیش به دغدغه‌های اصلی عموم مردم تبدیل شده و رشد تعداد سمن‌های محیط‌زیستی با محوریت حفاظت از منابع آب خود گویای همین امر است. امید است با فراهم آمدن بسترهای اجتماعی مناسب و با برنامه‌ریزی در چارچوب «عزم ملی» و «دانش»، و ظرفیت‌سازی در «ساختارهای سازمانی»، «مشارکت همگانی» و «امکانات مالی»، و نیز با «توانمند سازی» در تمامی سطوح، نسبت به اجرای برنامه‌ها و تعدیل مشکلات تلاش کرده و شرایط را برای بهبود وضعیت منابع آب تسهیل نمود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت مدیریت منابع آب ایران مدیریت منابع آب حکمرانی آب مدیریت منابع آب منابع آب کشور برنامه ریزی منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۷۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • نیاز مرغ روزانه کشور کمتر از ۷ هزار تن است
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • خود را به رویکرد امنا برای تغییر مدیریت مجلس آینده پایبند می‌دانم
  • مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • دغدغه‌ام حل مسایل معیشتی و پیگیری منافع ملی و مطالبات مردم است
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • توطئه برهنگی برنامه نفوذ دشمن برای استحاله و براندازی است
  • تهدیدها را در توزیع برق به فرصت تبدیل کرده ایم