Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@15:56:57 GMT

نقش بورس کالا در کمبود سِرم در ایران

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۷۷۵۲

به گزارش بورس تابناک، امین صحاف رئیس انجمن تولیدکنندگان لوله، اتصالات و پلی اتیلن  در رابطه با موضوعات مطرح شده در رابطه با اینکه مقصر کمبود سرم، بورس کالا است؟ بیان کرد: برخی بیان می‌کنند که به دلیل عرضه مواد اولیه بسته بندی سِرم در بورس کالا کمبود سرم به وجود آمده، باید گفت این موضوع اصلا ربطی به عرضه محصولات اولیه سرم در بورس کالا ندارد، چرا که بورس کالا بازاری است که عرضه و تقاضا در آن شکل می‌گیرد و خریدار و عرضه کننده و میزان عرضه به طور کامل در آن مشخص و شفاف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول در ادامه گفت: اما بخشی از کمبود فعلی سرم به این سبب است که تقاضای سرم به دلیل شیوع کرونا در کشور افزایش پیدا کرده است و پیش بینی کارخانه‌هایی که این محصول را تولید می‌کردند با واقعیت مطابقت نداشته است و اصلا این موضوع به بورس کالا ارتباطی ندارد.

او در ادامه اظهار کرد: تولیدکنندگان لوازم پزشکی بخشی از سهمیه مواد اولیه شان را خارج از بورس کالا طبق قرارداد‌های بلند مدت دریافت می‌کنند و اکثر کارخانه‌های سرم سازی خودشان به طور مستقیم می‌توانند خرید داشته باشند و از این لحاظ مشکلی وجود ندارد، برای همین است که بیان می‌شود که بورس کالا در این زمینه اصلا کاره‌ای نیست و فقط در آن عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد.

صحاف اظهار کرد: درست است که عرضه‌ها به دلیل مشکلاتی که پتروشیمی‌ها به دلایل مختلف دارند کم شده است، اما به طور کل اشکالی که وجود دارد این است که مجوز به واحد‌هایی که محصولات مورد نظر برای بسته بندی سرم و پت را برای نیاز داخلی و صادرات به خارج تولید می‌کنند، داده نمی‌شود تا بتوانند با ارز آزاد یا با ارز نیمایی مواد اولیه‌‌ای را که نیاز دارند، خودشان مستقیم وارد کنند.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: اخیرا اجازه واردات ۱۰ هزار تن مواد اولیه داده شد، ولی این موضوع باید به خود واحد‌های تولیدی پایین دست مجوز داده شود در کل بر اساس قانون وزارت صنعت، معدن و تجارت موارد و گرید‌های که در داخل ایران تولید می‌شود دیگر اجازه واردات آن مواد به کارخانه تولیدی داده نمی‌شود و اگر هم برخی موارد وارد می‌شود به خود پتروشیمی‌ها محول می‌شود و خود پتروشیمی‌ها به دلیل کم بودن عرضه‌ها و اینکه از رقابت بیشتر سود می‌ببرند علاقه‌ای به تنظیم بازار ندارند و در نتیجه اصلا کمبود سرم به بورس کالا ارتباطی ندارد و این موضوع به مسائل دیگر مرتبط است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: تابناک

کلیدواژه: علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم بورس کالا پتروشیمی عرضه و تقاضا علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم مواد اولیه بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۷۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه

تصویبنامه هیات وزیران موضوع تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۳ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تصویبنامه مصوب جلسه مورخ 1403/02/02 هیات وزیران درخصوص «تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال 1403» طی نامه شماره 18978 در تاریخ 1403/02/08 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

برهمین اساس، داروهای خارجی فاقد تولید داخل، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پرشکی و مواد اولیه، قطعات ساخت، قطعات یدکی آنها به جز تجهیزات  وملزومات پزشکی با مصرف خانگی، پوست، مو و زیبایی و دندانپزشکی؛ تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران؛ شیرخشک رگولار/رژیمی، فراورده های متابولیک/ غذای ویژه بیمارستانی و مواد اولیه آنها؛ ملزومات دارویی شامل محلول چشمی و هیالورونیک اسید و مواد اولیه آنها در سال 1403 در فهرست اقلام سلامت محور مشمول ارز ترجیحی قرار گرفته اند.

در این بخشنامه تأکید شده است: اقلامی که تا پیش از این مصوبه، مشمول ارز ترجیحی بوده و کالای آن از گمرکات ترخیص شده و با قیمت مصوب و با تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فروش رسیده‌اند، درصورتی که ارز خود را دریافت ننموده اند نیز مشمول دریافت ارز ترجیحی در سقف باقی مانده بودجه ارزی مصوب تفاهم نامه سه جابنه سال 1402 بابت تامین ارز اقلام سلامت محور می باشند.

همچنین فهرست کالاهای اساسی کشاورزی مشمول دریافت ارز ترجیحی، موضوع بند الف تبصره 4 ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور بخش اول به شرح جدول پیوست که تایید شده به مهر دفتر هیات دولت است، تعیین میشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا