Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پزشک متخصص درباره ابتلا کودکان به کرونا و شایعات مبنی بر کاهش اکسیژن کودکان به دلیل استفاده از ماسک توضیحاتی ارائه کرده است.

خبرگزاری میزان _ روزنامه ایران نوشت: «بچه ۷ ساله در عرض یک هفته ۴ کیلو وزنش کم شد و این برای یک کودک خیلی زیاد است.» این را می‌گوید و ادامه می‌دهد: «خانواده خواهرم به‌دلیل ابتلای شوهرخواهرم در محل کارش همگی مبتلا شدند و خواهرزاده ۷ ساله‌ام هم خیلی شدید درگیر کرونا شد و چیزی نمانده بود در بیمارستان بستری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بچه مدام تب و بیرون‌روی داشت و خیلی اذیت شد. متأسفانه بیشتر مردم با تصور اینکه کودکان مبتلا نمی‌شوند چندان به رعایت کردن پروتکل‌ها برای کودکانشان توجه نمی‌کنند. ما خیلی می‌بینیم که پدر و مادر خودشان ماسک زده‌اند، اما بچه ماسک ندارد. بیمارستان مسیح دانشوری از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بخش کودکان نداشته، اما این روز‌ها به‌دلیل ابتلای بالای کودکان به سویه دلتا، بخش کودکان هم در این بیمارستان ایجاد شده که خود این هشداری برای خانواده‌هاست.»

برای خانواده دیگری هم که در هفته‌های گذشته درگیر بیماری کودکشان بوده‌اند، روز‌های سختی سپری شده است. پدر می‌گوید: «ما با تصور اینکه بچه‌ها خیلی مبتلا نمی‌شوند، پسر ۳ ساله‌مان را خانه خاله‌اش می‌گذاشتیم تا وقتی سرکار می‌رویم خیالمان راحت باشد که بچه در مهدکودک نیست. همانجا هم مبتلا شد و مثل اینکه از پسرخاله‌اش گرفته، چون او هم چند روز علائم خفیف مثل آبریزش داشته و مادرش فکر می‌کرده سرما خورده است. پسر ما، ولی علائم شدیدتری نشان داد و با اینکه در بیمارستان بستری نشد، اما کودکان زیادی را در بیمارستان کودکان مفید دیدم که مبتلا شده و بسرعت برایشان دستور بستری می‌دادند. روز‌های خیلی سختی بود و هر لحظه تصور می‌کردم که ممکن است حال پسرم بدتر و ریه‌اش درگیر شود و خدای نکرده نتواند دوام بیاورد. این را هم بگویم که من و مادرش مبتلا نشدیم یعنی دلتا خود بچه را درگیر کرد و اینکه می‌گویند کودکان فقط ناقل هستند درست نیست، البته خیلی زود و با اولین علامت مراجعه کردیم و این هم مهم است، چون برخی با تصور اینکه بچه سرما خورده خیلی دیر مراجعه می‌کنند.»

تصور اینکه کودکان کرونا نمی‌گیرند هنوز در ذهن خیلی‌ها وجود دارد. سویه دلتا یا کرونای هندی، اما تمام این فرضیات را به هم ریخته و این بار نه فقط بزرگسالان، بلکه کودکان را هم مورد تهدید قرار داده است.

دکتر مهدیار سعیدیان، پزشک در این باره می‌گوید: «متأسفانه از همان زمان شروع کرونا شایعاتی مبنی بر عدم درگیر شدن کودکان و نوزادان با این ویروس وجود داشت و تنها ناقل بودن کودکان مطرح می‌شد. چون موارد ابتلای زیادی از کودکان به کووید هم مشاهده نشده بود، این موضوع عملاً نادیده گرفته می‌شد در نتیجه مسائل پیشگیرانه هم آنچنان رعایت نشد، از طرفی این وسط شایعاتی هم به وجود آمد که به این مسأله دامن زد از جمله اینکه کودکان زیر ۶ سال نباید ماسک بزنند. متأسفانه برخی کارشناسان که ناآگاه بودند هم مصاحبه و عنوان کردند که کودکان زیر ۶ سال نباید از ماسک استفاده کنند چرا که باعث کاهش اکسیژن خون می‌شود و در رشدشان اختلال ایجاد می‌کند. این یکی از بارزترین شایعات کرونایی بود که ما در این ۱۸ ماه شنیدیم. الان ما متأسفانه شاهد هستیم که بسیاری از کودکان و نوزادان درگیر این نوع جهش یافته دلتا یا کرونای هندی هستند و بسیاری از کودکان و نوزادان در بیمارستان‌ها بستری هستند و متأسفانه موارد فوتی هم داشتیم و پدر و مادر‌ها عزادار شده‌اند.»

دکتر سعیدیان ادامه می‌دهد: «آن چیزی که قبلاً مطرح شد این بود که گفتند کودکان زیر دو سال می‌توانند ماسک نزنند و الان می‌گویند کودکان زیر یک سال و بقیه کودکان بالای یک سال حتماً باید ماسک بزنند. سویه دلتا بسیار مسری است و کودکان نه تنها ناقل هستند بلکه درگیر بیماری می‌شوند و ریه هایشان درگیر می‌شود و پدر و مادر ممکن است زمانی به پزشک مراجعه کنند که بیماری کودک در مرحله پیشرفته قرار دارد. من خواهش می‌کنم والدین اصلاً به شایعات توجه نکنند، چون ابتلای کودکان نه تنها خود کودک را ناقل می‌کند و برای بقیه افراد خانواده خصوصاً مسن‌تر‌ها خطرناک است، بلکه خود کودک را هم درگیر بیماری می‌کند و خطر جانی به‌همراه دارد. توصیه این است که کودکان حتماً از ماسک جراحی استفاده کنند و کودکان زیر ۲ سال یا زیر یک سال هم که امکان استفاده از ماسک ندارند در همان گهواره که بچه را بیرون می‌برند یک پارچه نازک روی بچه بیندازند تا وقتی کودک در فضای بیرون قرار می‌گیرد به ویروس آلوده نشود. مسأله دیگر آموزش است و والدین باید به کودکانشان آموزش دهند که این بیماری یک بیماری خطرناک است. باید به او یاد دهند که از ماسک چطور استفاده کند و در مدرسه یا مهد کودک ماسک را با همکلاسی‌هایش عوض نکند و به قسمت جلوی ماسک دست نزند و اگر ماسکش خیس شد آن را حتماً عوض کند و اگر می‌خواهد ماسکش را عوض کند از قسمت بند‌ها بگیرد و به خود ماسک دست نزند. این مسأله نقش بسیار مهمی دارد و والدین، مربیان، معلمان مدرسه و مهدکودک‌ها هم در آموزش آن بسیار تأثیر‌گذار هستند و باید با زبان ساده به کودکان آموزش دهند که چطور از ماسک استفاده کنند، چون قوه تشخیص کودکان در این باره کم است. خود والدین هم باید رعایت کنند تا کودک یاد بگیرد و از آن‌ها تقلید کند تا خدای نکرده یک وقت مبتلا نشود و این هزینه‌های روحی و جسمی به خانواده وارد نشود. ما الان شاهد هستیم که بیمارستان‌های تخصصی کودکان پر است از کودکان، نوزادان و شیرخوارانی که مبتلا به نوع پیشرفته کووید هستند که این مسأله به‌دلیل عدم رعایت و بی‌توجهی به توصیه کارشناسان بوده است.»

این پزشک متخصص درباره شایعه کاهش اکسیژن کودکان به‌دلیل استفاده از ماسک هم توضیحات بیشتری می‌دهد: «اساساً نباید به این شایعات توجه کرد. درست است که زدن ماسک باعث تجمع دی اکسید کربن در فضای پشت ماسک می‌شود، اما این مقطعی است و مهم میزان دی اکسید کربن در خون است که بدن خود به خود آن را تنظیم می‌کند. تجمع دی‌اکسید کربن در پشت ماسک مهم نیست، چون ما سال‌هاست می‌بینیم که جراحان ساعت‌های طولانی از ماسک استفاده می‌کنند و اتفاقی هم برایشان نمی‌افتد پس ما نباید به این شایعات توجه کنیم، چون یک عده از روی نادانی یا مغرض بودن این شایعات را گسترش می‌دهند. ماسک زدن فعلاً بهترین راه پیشگیری است برای کسانی که بیشتر در معرض ویروس هستند. توصیه می‌شود که این افراد یک ماسک جراحی استفاده کنند و روی آن یک ماسک پارچه‌ای که دارای استاندارد‌های لازم است استفاده کنند، اما برای کودکان ۲ تا ۶ سال یک ماسک جراحی کافی است، البته مشکلی که در مورد ماسک کودکان وجود دارد این است که ما به اندازه کافی نتوانستیم ماسک‌های مناسب کودکان یعنی ماسکی که سایز صورت کودک باشد تولید کنیم که مسئولان باید به این نکته توجه کنند وگرنه کودک حق دارد، چون ماسک اندازه صورتش نیست خسته شود و آن را بردارد. نکته دیگر این است که کودکان ممکن است در بازی‌هایشان ماسک را با هم عوض کنند و والدین و مربیان باید به کودکان یاد دهند که ماسک هم مثل مسواک یک وسیله شخصی است و نباید آن را به کسی داد یا با او عوض کرد. اگر ماسک‌های پیشگیری کننده به‌شکل‌های جذاب و مناسب سایز کودکان تهیه و با قیمت مناسب در بازار عرضه شود والدین می‌توانند این ماسک‌ها را تهیه کنند و کودکان کمتر در معرض ویروس قرار گیرند که در این مورد وزارت بهداشت مهم‌ترین مسئولیت را دارد که تا به‌حال در این زمینه غفلت کرده است.»

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در پیک پنجم کرونا

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

برچسب ها: کرونا کرونای دلتا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا کرونای دلتا استفاده کنند شایعات توجه کودکان زیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۷۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد