Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، احمد منبوهی روز چهارشنبه در نشست آنلاین "شکوفایی ماکروجلبکی و بررسی بلوم ماکروجلبک ها در سواحل دریای خزر" که به مناسبت ۲۱ مرداد روز ملی دریای خزر برگزار شد، افزود: ماکرو جلبک‌ها،  جلبک‌های چند سلولی هستند که بدنشان شبیه بدن گیاهان است،  این موجودات فتوسنتز می‌کنند و شامل گونه‌های "سبز"، " قرمز" و "قهوه‌ای" هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس شناسی با اشاره به اینکه شکوفایی جلبکی آسیب زیادی بر محیط زیست دریایی و زیستمندان آن وارد می کند گفت: به دلیل تاثیرات منفی زیست محیطی شکوفایی جلبکی، در دنیا به دنبال راهکارهای مدیریتی و کاهش آن هستند که جمع آوری دستی جلبک‌ها و استفاده از علف کش‌ها از جمله راهکارهای مقابله با این پدیده شناخته شده است،  علاوه بر این روش ها،  استفاده از پرندگانی مانند غاز و قو برای مقابله با پوشش‌های ضخیم جلبکی پیشنهاد شده است.

منبوهی، استفاده از جلبک‌ها برای کاربردهای بهداشتی، آرایشی و دارویی، تولید مکمل‌های غذایی و استفاده از آن به عنوان غذای دام و طیور را از دیگر راهکارهای مقابله با این شکوفایی عنوان کرد.

وی گفت: ماکرو جلبک‌ها موجوداتی مفید و منبع تغذیه برای گیاهخواران هستند، هنگامی که جمعیت این جلبک‌ها افزایش یابد به آن شکوفایی یا بلوم جلبکی می‌ گویند و زمانی که رشد این جلبک‌ها بیش از اندازه شود در آن زمان دیگر برای محیط زیست دریا مضر هستند.

منبوهی خاطر نشان کرد: ماکرو جلبک‌ها در بستر سخت رشد می‌کنند ولی زمانی که بنا به دلایلی چون وجود توفان و باد از بستر جدا شوند، در آب شناور می شوند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی با اشاره به پراکندکی این جلبک‌ها در دنیا، گفت: ورود پساب‌ها،  فاضلاب‌های تصفیه نشده، کودهای کشاورزی و تغییرات اقلیمی از جمله عوامل شکوفایی جلبکی هستند و شکوفایی آنها علاوه بر آنکه کارکرد سواحل را کاهش می‌دهد، انتشار بوی نامطبوع، مرگ ماهیان، افزایش هزینه‌های تصفیه آب را در پی خواهد داشت.

وی اظهار داشت: شکوفایی جلبکی بیشتر در مناطق گرمسیر،  نیمه گرمسیر و معتدل رخ می دهد، در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ شکوفایی جلبکی در دریای چین در وسعتی حدود ۱۰ هزار کیلومتر مربع رخ داد و شدت آن به حدی بود که مسابقات قایقرانی ۲۰۰۸ چین را مختل کرد.

منبوهی تاکید کرد: وجود گونه‌های ماکرو جلبک‌های مهاجم یکی از موضوعات مهم در بحث شکوفایی جلبکی است، تاکنون ۱۲۰ گونه مهاجم جلبکی در دنیا گزارش شده است، این گونه‌های مهاجم با گونه‌های بومی رقابت دارند و تنوع زیستی را در محیط دریایی کاهش می دهند.

این محقق پژوهشگاه اقیانوس شناسی، ادامه داد: در وضعیت شکوفایی جلبکی، جلبک‌ها پوشش ضخیمی در سطح آب ایجاد خواهند کرد که این امر زیستگاه تخم ریزی ماهیان را به خطر می‌اندازد از این رو دنیا به دنبال راهکاری برای مقابله با این پدیده است تا در صورت بروز کمترین آسیب به محیط  زیست دریایی وارد شود.

کنوانسیون منطقه حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به «کنوانسیون تهران» در ۲۱ مرداد ۱۳۸۲ ( ۲۰۰۳) با حمایت برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد با هدف حفاظت از محیط زیست دریای خزر به امضای پنج کشور جمهوری آذربایجان، ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان رسید و از آن زمان این روز به عنوان روز ملی - منطقه ای دریای خزر نامگذاری شده است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست آهنگ حیات روز منطقه‌ای دریای خزر پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آهنگ حیات سازمان حفاظت محیط زیست آهنگ حیات پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی اقیانوس شناسی شکوفایی جلبکی زیست دریای محیط زیست دریای خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست