Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:50:35 GMT

کاهش ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی پزشکی جبران شود

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۶۱۰۵

کاهش ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی پزشکی جبران شود

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعید عاملی در نامه‌ای به دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی پزشکی سال ١٤٠٠ در تمامی رشته‌ها و برای تمام استان‌ها (به جز تهران) کاهش ظرفیت به نحو مطلوب جبران شود.

وی ادامه داد:  «توجه به سرانه نیروی انسانی در عرصه سلامت کشور و اتخاذ رویکرد مناسب تنظیم عرضه و تقاضا در نظام آموزش عالی سلامت یکی از موضوعاتی است که همواره مورد تأکید مسئولان عرصه سلامت و سیاستگذاران این حوزه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت تمرکز بر توسعه ظرفیت نیروی انسانی با توجه به تجربیات چند سال گذشته در حوزه پاندمی بیماری کرونا، یکی از ادله و شواهد عینی است که همواره باید در تصمیم گیری های این حوزه مدنظر قرار گیرد.

وی اظهار داشت: پیر شدن بخش عظیمی از جمعیت کشور و در نتیجه، نیاز به رسیدگی ها و مراقبت های پزشکی مخصوص به آنها، از جمله موارد دیگری است که با یک آینده نگری ساده، قابل ارزیابی بوده و لزوم برنامه ریزی به منظور افزایش ظرفیت پذیرش در رشته های مختلف را تایید می‌کند. از طرف دیگر، بر اساس گزارش های واصله معتبر و مورد تأیید مسئولان آن وزارتخانه، سرانه نیروی انسانی در عرصه سلامت کشور نسبت به کشورهای منطقه و جهان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. در این راستا، تصمیم اخیر آن وزارت درخصوص کاهش ظرفیت پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، موجب ایجاد نگرانی های زیادی در بین داوطلبان این آزمون، سیاستگذاران نظام آموزش عالی حوزه سلامت کشور و مردم شده است و برخلاف ادعای مطرح شده از سوی مسئولان آن وزارتخانه، کاهش ظرفیت در تمامی رشته های دستیاری (به جز ٣ مورد) رخ داده است.»

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اسناد بالادستی این حوزه، یادآورشد:  «در اسناد بالادستی، تأکیدات فراوانی بر توسعه آموزش عالی حوزه سلامت کشور شده است. در این راستا، بند ١٣ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر توسعه کیفی و کمی نظام آموزش علوم پزشکی و تبصره ٣ ماده ١ سیاست‌ها و ضوابط اجرایی آمایش آموزش عالی در عرصه سلامت در جمهوری اسلامی ایران مصوب جلسه ۷۶۲ مورخ هشتم اردیبهشت ۱۳۹۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر مکلف کردن دانشگاه های با مأموریت ملی به تعیین میزان جذب دانشجو در هر رشته و مقطع تحصیلی با توجه به نیازهای ناحیه آمایشی مربوطه، از جمله این اسناد بالادستی می باشد که مؤید روند انقباضی در پیش گرفته شده توسط آن وزارتخانه نیست.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر، با استناد به تبصره ۲ بند ٤ از ماده ١ قانون تشکیلات و وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب سوم خرداد ۱۳۶۷ ، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تمام ضوابط و مقررات آموزشی آن وزارتخانه حاکم و جاری است.»

وی تاکید کرد:  «در اقدامی عاجل مقرر فرمائید در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی پزشکی سال ١٤٠٠ در تمامی رشته ها و برای تمام استانها (به جز تهران) این کاهش ظرفیت به نحو مطلوب جبران شود.»

چهل و هشتمین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی صبح روز سه‌شنبه ۸ تیرماه در ۲۸ حوزه امتحانی دانشگاه های علوم پزشکی برگزار شد.

بر اساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی، تعداد ۱۲ هزار و ۶۰۱ نفر در این دوره از آزمون ثبت نام کرده بودند که از این تعداد  ۷ هزار و ۱۳۸ نفر زن و مابقی مرد بودند. آن دسته از داوطلبان که حداقل نمره ۱۵۰ را کسب کرده باشند، اجازه انتخاب رشته خواهند داشت.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی آزمون شورای عالی انقلاب فرهنگی سعید نمکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی آزمون شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی آزمون شورای عالی انقلاب فرهنگی سعید نمکی آزمون دستیاری تخصصی پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی آن وزارتخانه آموزش عالی عرصه سلامت سلامت کشور کاهش ظرفیت رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۶۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری پنج دوره تخصصی توانمندسازی مشاغل گردشگری در گلستان

به‌گزارش جام جم آنلاین از گرگان ،  یاسر قندهاری با اعلام این خبر گفت: عنوان این دوره‌ها «قوانین و مقررات بیمه و مالیات»، «مدیریت کیفیت و تأسیسات گردشگری»، «صرفه‌جویی انرژی در تأسیسات گردشگری»، «تسهیلگری و کسب‌وکارهای کوچک در گردشگری» و «بازآموزی راهنمایان گردشگری» است و به شرکت‌کنندگان گواهینامه پایان دوره اعطا می‌شود.


معاون گردشگری استان گلستان خاطرنشان کرد: این دوره‌ها به‌صورت رایگان و با اعطای گواهینامه با همکاری دو موسسه آوای طبیعت گلستان و موسسه نواندیشان نوای بارانک ورکان به‌صورت حضوری و در یک بازه زمانی مشخص برگزار می‌شود.


او یادآور شد: اعتبار دوره‌های مذکور با پیگیری‌های صورت‌گرفته توسط معاونت گردشگری استان از دفتر مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جذب شده است.


قندهاری بابیان این‌که آموزش زیربنای صنعت گردشگری است، تصریح کرد: زیرساخت و تجهیزات به‌تنهایی نمی‌تواند خدمات مطلوب و باکیفیت در حوزه گردشگری ارائه کند، لذا دوره‌های آموزشی و نرم‌افزارهای آموزشی بیشتر موردتوجه تأسیسات گردشگری قرار می‌گیرد.


او همچنین با اشاره به اهمیت آموزش کارکنان در حوزه گردشگری افزود: باوجود نیروهای آموزش‌دیده، فعالیت و ارائه خدمت در حوزه گردشگری سهل می‌شود، اما اگر نیروها آموزش ندیده‌ باشند با دشواری‌های زیادی در خدمت‌رسانی مواجه خواهیم بود.

دیگر خبرها

  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • برگزاری پنج دوره تخصصی توانمندسازی مشاغل گردشگری در گلستان
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی ۱۳ اردیبهشت برگزار می شود/ افزایش تعداد داوطلبان
  • افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
  • استاندارد اجباری پوشاک در مسیر اجرا
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه