Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@05:48:05 GMT

جدال نفس گیر با کرونا در صف دارو

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۶۲۳۸

تصاویر منتشر شده از صف‌های طولانی مقابل داروخانه‌ها برای تهیه دارو در کنار کمبود تخت‌های بیمارستانی، نگرانی‌هایی را در سطح جامعه به وجود آورده است.

خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: این روز‌ها که کشور در وضعیت سیاه کرونا قرار دارد و روزانه بیش از ۵۰۰ نفر جان شان را از دست می‌دهند و به اذعان مسئولان وزارت بهداشت و بررسی‌های میدانی اغلب بیمارستان‌های کشور تخت خالی برای بستری بیماران ندارند؛ تصاویری از صف‌های طولانی برای تهیه دارو‌های کرونایی منتشر شده است که شهروندانی را نشان می‌دهد که عملا در حال جدال با مرگ و کرونا در این صف ها‌ی طولانی هستند و همچنین تصاویری از بستری بیماران روی زمین منتشر شده که واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است و برخی دیگر از موارد رعایت نکردن پروتکل‌ها که ضرورت نظارت مسئولان را دو چندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدال با مرگ در صف دارو

با گذشت یک سال و نیم از شروع بحران کرونا و تولید اغلب دارو‌های درمان کرونا در کشور، موضوع کمبود دارو و سرم در کشور به دغدغه اصلی مردم تبدیل شده است که به نظر می‌رسد دستگاه‌های نظارتی باید نظارت بیشتری بر بازار دارویی کشور داشته باشند تا شاهد رسوخ دارو‌های حیاتی بیماران به بازار سیاه آن هم با قیمت‌های نجومی تا ۱۵ برابر قیمت واقعی نباشیم. دکتر علیرضا سالم، عضو رسمی شورای عالی داروخانه‌های کشور درباره چگونگی سر درآوردن دارو‌های کمیاب در بازار آزاد گفت: «شبکه مخوف قاچاق دارو به این شکل عمل می‌کند که با تهیه نسخه دارو‌های کمیاب آن‌ها را از داروخانه‌های منتخب تهیه می‌کند و در بازار سیاه با ۱۰ برابر قیمت به فروش می‌رساند.» نا گفته نماند که همین صف‌های طولانی می‌تواند محلی برای شیوع کرونا باشد.

بستری روی زمین

همان طور که پیش از این نوشتیم این روز‌ها وضعیت تعداد بیماران کرونایی آن قدر وخیم است که در بیشتر شهر‌ها تخت خالی برای بستری بیماران وجود ندارد و تصاویری از بستری بیماران روی زمین منتشر می‌شود. این تصاویر متعلق به بیمارستان‌های شهر‌های مشهد، قزوین، جاسک و ... بود که خود حکایت از تعداد زیاد بیماران داشت. این ازدحام جمعیت در بیمارستان‌ها به حدی شده که دیگر جایی برای بستری بیمار وجود ندارد و بیماران روی زمین بستری می‌شوند. چند روز پیش هم بستری بیماران روی صندلی خودرو‌ها در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد.

کمبود پرستار و کادر درمان

در بیمارستان‌ها فقط امکانات کم نیست بلکه تعداد بیماران چنان زیاد شده که نیروی انسانی هم برای خدمات دهی به بیماران بسیار کم است. به گفته دبیرکل خانه پرستاری کشور پیش از کرونا در کشور کمبود پرستار داشتیم و حالا در شرایط کرونایی کمبود پرستار شدیدتر شده است. محمد شریفی مقدم گفته: «به ازای هر هزارنفر جمعیت ۱٫۵ پرستار داریم. وزارت بهداشت از هم فروپاشیده و نظام درمانی ما در بحث کرونا به حال خود رها شده است.» بد نیست بدانید در وضعیت قابل قبول باید به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱۰ پرستار وجود داشته باشد، وضعیتی که در کشور‌های اروپایی شاهد آن هستیم. البته در کشور‌هایی مانند ارمنستان و آذربایجان به ازای هر هزار نفر جمعیت ۶ پرستار وجود دارد، ولی در کشور ما این رقم به ۱.۵ پرستار برای هر هزار نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اشتباهاتی که شما را به دام کرونا می‌اندازد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کرونا دارو

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا دارو بستری بیماران بیمارستان ها بیماران روی روی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۶۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری

میثم کهربائی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ باعث شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، باعث شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها باعث شده علاقمندی به تولید از بین برود.

عضو هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیافتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصین مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری باعث می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

کد خبر 6089376 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران