Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با  فارس با اشاره به روند فزاینده موج پنجم بیماری کرونا و ضرورت اتخاذ تصمیمات فوری و مؤثر اظهار داشت: با تغییر دولت و ترکیب اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا، روند مقابله با این بیماری خطرناک نیز باید تغییر جدی کند؛ حتی به نظر می‌رسد تا زمان تعیین تکلیف وزیر بهداشت، باید تیم موثری برای حفاظت از جان و سلامتی مردم وارد عمل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: در حال حاضر کمیته علمی مستقر در وزارت بهداشت، به نوعی وظیفه سیاست‌گذاری و ترسیم پِلَن‌های درمانی مقابله با کرونا را برعهده دارد که لازم است در خصوص کارکرد این کمیته نیز تجدیدنظر جدی صورت بگیرد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با در نظر گرفتن تجربه یک سال و نیم اخیر و وضعیت فعلی شیوع بیماری کرونا، دو اقدام اساسی باید صورت بگیرد؛ نخستین اقدام مربوط به اصلاح سبک زندگی و رعایت جدی پروتکل‌های بهداشتی همزمان با واکسیناسیون گسترده و اقدام دوم، مربوط به اصلاح تدابیر درمانی در نظام سلامت کشور است که سازوکار آن به درستی تعریف نشده و باید در آن بازنگری شود.

شیخی همچنین افزود: تفویض اختیار از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به ستادهای استانی به ریاست استانداران و مسئولیت دادن به آنها و نیز گزارش گرفتن مداوم از آنها درباره تصمیماتشان، از دیگر اقدامات ضروری است که در راهکارهای 20گانه کمیسیون درمان و بهداشت هم قید شده و باعث می‌شود تا استانداران در مقابله با بیماری کرونا منتظر تصمیمات مرکزی نمانند و متناسب با شرایط هر استان اقدام فوری کنند.

وی همچنین در خصوص نامه اخیر وزیر بهداشت و درخواست تعطیلی دو هفته‌ ای سراسری گفت: تعطیلی لازم است، اما باید زیرساخت‌های نظارتی، اجرایی و معیشتی آن نیز فراهم شود؛ چراکه اعلام تعطیلی همراه با آغاز مسافرت‌ ها فایده‌ای ندارد و تعطیلی‌ های بدون حمایت از اقشار مستضعف و ضعیف هم که کسب و کارشان تعطیل می‌شود، باعث تداوم فشار بر روی آنها می‌شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بر همین اساس، تاکید ما این است که ستاد ملی مبارزه با کرونا هرچه سریع‌تر در خصوص تعطیلی‌ها و نیز فراهم کردن زیرساخت‌های آن تصمیم‌گیری کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا تعطیلی دو هفته ای اقشار مستضعف ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۲۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

متن کامل پیام وزیر بهداشت

نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای است و سازمان بین المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیاندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی ۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه های بهداشت حرفه‌ای به منظور کنترل عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذی نفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ای را خواستارم.

کد خبر 6091355 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • سقوط ین با اقدام بانک ژاپن
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم