Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان بهداشت جهانی (WHO) روز پنج‌شنبه در ادام جستجوها برای یافتن منشاء ویروس سارس‌-کووید-۲ از همه کشورها به ویژه چین (که همچنان مشکوک است این ویروس از یکی از آزمایشگاه‌های آن خارج شده) درخواست کرد تا «همه داده‌های خود را دربارۀ این ویروس» منتشر کنند.

بیانیه با اشاره به ادعای چین مبنی بر اینکه این سازمان تحت فشارهای سیاسی مشغول تحقیق دربارۀ این ویروس است، اعلام داشت: «به طور خاص، برای رسیدگی به فرضیه منشاء آزمایشگاهی، مهم است که به تمام داده‌های خام دسترسی داشته باشیم و بهترین شیوه‌های علمی را در نظر بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که پیتر امبارک، رئیس هیأت دانشمندان بین‌المللی که از سوی سازمان جهانی بهداشت برای تشخیص منشاء کووید به چین فرستاده شده بود، می‌گوید احتمال نشت این ویروس از آزمایشگاه ووهان (شهری که اولین موارد ابتلا به کووید۱۹ در پایان سال ۲۰۱۹ در آنجا شناسایی شد) همچنان یکی از مفروضات قابل بررسی است.

پیتر امبارک در جریان گفتگوی اخیر خود با شبکه خبری TV2 دانمارک گفت: «یکی از کارمندان آزمایشگاه که هنگام گرفتن نمونه در آن محل آلوده شده، یکی از فرضیه‌های احتمالی است. این جایی است که احتمالا ویروس مستقیماً از خفاش‌ها به انسان منتقل شده است.»

او در ادامه سخنانش بسیار از دولت چین انتقاد کرد و گفت در جریان ماموریتشان به چین، برای اعضای تیمش بسیار سخت بوده تا بتوانند دربارۀ این فرضیه با دانشمندان چینی گفتگو کنند.

نمایندگان سازمان جهانی بهداشت در جریان سفر خود به چین، مجوز بازدید از دو آزمایشگاه را که در آنجا دربارۀ خفاش‌ها تحقیق می‌شد دریافت کرده بودند؛ با این وجود پیتر امبارک گفت: «در جریان این بازدیدها، ما حق صحبت و طرح سوال را داشتیم اما به ما اجازه داده نشد که به اسناد و مدارک دسترسی پیدا کنیم.»

او افزود که هیچ خفاشی در ووهان چین و طبیعت اطراف آن زندگی نمی‌کند و به همین دلیل تنها کارکنان آزمایشگاههای شهر که روی خفاش‌ها کار می‌کردند، با آنها تماس مستقیم داشته‌اند و همین افراد مشکوک هستند که عامل انتقال ویروس سارس‌-کووید-۲ هستند.

سازمان جهانی بهداشت در بیانیه اخیر خود اعلام کرده که «برای آنکه بتوانیم فرضیه منشاء آزمایشگاهی را بررسی کنیم، دسترسی به همه داده‌های خام مهم است» و برای این کار، تجزیه و تحلیل و بهبود پروتکل‌های امنیتی در تمام آزمایشگاه‌های جهان «از جمله چین» برای ایجاد امنیت جمعی، یک گام اساسی است.

سازمان ضمن تاکید بر اینکه به هیچ وجه نباید به موضوع دسترسی به داده‌ها «نگاه سیاسی» داشت، اعلام می‌دارد: «بسیار مهم و حیاتی است که بدانیم اپیدمی کووید۱۹ چگونه و از کجا شروع شده است.»
 

واکنش چین به بیانیه سازمان جهانی بهداشت

چین روز جمعه با درخواست این سازمان برای انجام تحقیقات جدید در خاک خود با هدف یافتن منشاء کووید۱۹ مخالفت کرد.

ما ژائوکسو، معاون وزیر خارجه گفت: «تحقیقات اولیه چین و سازمان جهانی بهداشت کافی است و درخواست‌ها برای دریافت داده‌های اضافی با انگیزه‌های پنهان سیاسی انجام می‌شود. ما با سیاسی شدن موضوع جستجو درباره منشاء این ویروس و کنار گذاشتن گزارش مشترک مخالف هستیم و همچنان از تحقیقات مبتنی بر علم حمایت می‌کنیم.»

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در ژانویه سال ۲۰۲۱ به ووهان چین سفر کردند و در پایان سفر، گزارشی را با همکاری متخصصان چینی نوشته و منتشر کردند.

اما با مطالعه این گزارش نمی‌توان به یک نتیجه قطعی درباره منشاء ویروس کرونا رسید. در این گزارش آمده است که اگرچه انتقال ویروس کرونا از خفاش به انسان از طریق یک حیوان واسطه «محتمل‌ترین سناریو» است، اما «بسیار بعید» است که این ویروس از آزمایشگاه آمده باشد.

ما ژائوکسو، معاون وزیر خارجه افزود: «نتایج و توصیه‌های این گزارش مشترک، از سوی جامعه بین‌المللی و جوامع علمی به رسمیت شناخته شده است و بر این اساس تحقیقات بیشتر باید با تکیه این گزارش انجام شود؛ هیچ شروع مجددی در کار نیست.»

بیانیه سازمان جهانی بهداشت در حالی انتشار می‌یابد که شمار مبتلایان به کووید۱۹ در سراسر جهان به بیش از ۲۰۶ میلیون نفر رسیده و از این تعداد بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

این سازمان تخمین می‌زند که با توجه به مرگ و میرهایی که بطور غیرمستقیم با کووید۱۹ مرتبط بوده‌اند، احتمالا تلفات همه‌گیری این ویروس ۲ تا ۳ برابر بیشتر از رقم‌های اعلام شده باشد./ یورونیوز

امریکا به داده‌های ژنتیکی منشاء ویروس کرونا رسید/ نیاز ضروری به مختصصان قابل اعتماد و مسلط به زبان چینی سرویس‌های اطلاعاتی امریکا از داده‌های جدید در مورد منشاء ویروس کرونا خبر دادند چند دانشمند چینی پیش از شیوع کرونا به شدت بیمار بودند/ واکنش چین به این ادعا گزارش پزشکی لو رفته در ایالات متحده؛ جنگ با کرونا تغییر کرده است محقق ارشد چینی نشت ویروس کرونا را از آزمایشگاه تکذیب کرد واکنش چین به گزارش بهداشت جهانی از منشاء ویروس کرونا احتمال تازه چین؛ نشت ویروس کرونا از آزمایشگاه امریکایی دست چینی‌ها رو شد؟/ آیا کووید۱۹ در آزمایشگاه ساخته شد؟ بهداشت جهانی منشاء آزمایشگاهی ویروس کرونا را پذیرفت بالاخره امریکا تکلیف منشاء ویروس کرونا را مشخص کرد؟ چین شیوع کرونا را گردن هند و پاکستان انداخت شواهد امریکا از منشاء آزمایشگاهی کووید ۱۹   آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید  

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان جهانی بهداشت منشاء ویروس کرونا منشاء آزمایشگاهی داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد

یلماز تونج گفت: «مقامات اسرائیلی که مرتکب جنایات جنگی، تجاوز، کشتار کودکان و نسل کشی شده اند، از جمله [بنیامین]نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، باید به دادگاه معرفی شوند.

به گزارش شبکه تی آر تی ترکیه، تونج گفت: نمی‌توان کشوری را که تصمیمات و قوانین سازمان‌های بین المللی را نادیده می‌گیرد، حقوق بشر را نقض می‌کند و به طور سیستماتیک این نقض‌ها را انجام می‌دهد، دولت نامید. اسرائیل تقریباً یک قرن است که مانند یک سازمان تروریستی عمل می‌کند. 

وی افزود که ترکیه به دفاع از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی "در هر پلت فرم" ادامه خواهد داد.

پیشتر، متین کولونک، وکیل دادگستری و از وکلای حزب عدالت و توسعه ترکیه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما به عنوان نمایندگان شهروندان باوجدان جمهوری ترکیه در دادگاه کیفری بین المللی لاهه علیه هیتلر قرن بیست و یکم شکایت کردیم. نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، باید به خاطر نسل کشی که در نوار غزه و تمام جنایاتی که علیه بشریت مرتکب شده محاکمه شود.» 

نوار غزه پس از ۷ اکتبر شاهد حملات خشونت آمیز رژیم صهیونیستی بوده است. این حملات شهادت بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را به دنبال داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • حماس حمایت کارگران جهان از مردم غزه را خواستار شد