Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد رضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، گفت: ۲۰ سال قبل مسئولین وقت کشور با یک خرد آینده نگر با همکاری کشور‌های حاشیه دریای خزر تصمیم به تصویب یک معاهده بین کشوری برای حفظ و حراست از دریای خزر گرفتند. سرانجام در سال ۱۳۸۲ معاهده‌ای در تهران با عنوان کنوانسیون تهران به امضا رسید، که این معاهده از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ کنوانسیون تهران به تصویب کشور‌ها رسید و لازم الاجرا شد، بنابراین هر ۵ کشور اطراف دریای خزر هر ساله از ۱۲ آگوست یا ۲۱ مرداد را به عنوان روز دریای خزر یاد می‌کنند.

لاهیجان زاده در مورد علت تلفظ خزر به جای کاسپین گفت: نام کاسپین یک نام بین المللی است و در تمام دنیا این دریا را با نام کاسپین می‌شناسند، اما در کشور ایران بر اساس اسناد قانونی و تمام نقشه‌های رسمی و مصوب در مجلس، از نام دریای خزر استفاده شده و در صورت تغییر نام دریای خزر به کاسپین باید مراحل قانونی آن طی شود.

برداشت ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از دریا، خزر را خشک نمی‌کند

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها در مورد خطر انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: فقط تبخیر آب دریای خزرحدود ۳۰۰ میلیارد متر مکعب است، و با ۲۲۱ میلی لیتر بارش باران و همچنین با ورود ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آب از یک رودخانه به دریا، برداشت ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از دریای خزر برای انتقال به سمنان، تاثیری در خشکی دریای خزر ندارد.

وی تصریح کرد: مجوز انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران با شروط و قوانین سختگیرانه‌ای توسط سازمان حفاظت محیط زیست صادر شده است اما وزارت نیرو برای اجرای این طرح موظف است تمامی قوانین و شروط سازمان محیط زیست را رعایت کند.

وی افزود: یکی از دستگاه‌های هشدار دهنده که باید افراد سیاست مدار و برنامه نویس به آن توجه کنند سازمان هواشناسی است، چون این سازمان میتواند به صورت کوتاه مدت و بلند مدت وضعیت اقلیمی آینده را پیش بینی کند.

وزش باد تبخیر دریا را افزایش داده

این مقام مسئول گفت: بر اساس گزارش‌های سازمان هواشناسی میزان وزش باد از سمت شمال شرق به سمت جنوب غرب افزایش یافته که این امر نشان از تغییر اقلیم است، همچنین این میزان وزش باد میزان شدت تبخیر آب را بالا برده و متاسفانه شاهد عقب رفت دریا و خشکی در نواحی جنوبی دریای خزر هستیم.

لاهیجان زاده تصریح کرد: همچنین فردا یک همایش بین المللی با حضور ۵ کشور با عنوان حفظ محیط زیست دریای خزر به میزبانی کشور ترکمنستان برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

از اصحاب فیل تا جمهوری خواهان آمریکا و فیلی که به جرم قتل اعدام شد هوای تهران در وضعیت قابل قبول در ۲۲ مرداد ماه احیای تالاب میانکاله با کمک سازمان بنادر و دریانوردی / استخراج انرژی بزرگترین مشکل دریای خزر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: همایش دریای خزر سازمان هواشناسی سازمان بنادر و دریا نوردی روز دریای خزر دریای خزر محیط زیست متر مکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در نوزدهمین نشست ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار که با حضور سرتیپ مجید فخری - رئیس سازمان جغرافیای نیروهای مسلح - و جمعی از نمایندگان دستگاه‌های مربوطه برگزار شد، اظهارکرد: حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی تمامی دستگاه‌هاست. ما باید از موازی‌کاری در این زمینه پرهیز کنیم و هر آنچه که در بحث اجرا به نتیجه رسیدیم با هوشمندی و اولویت بندی به آن بپردازیم.
وی ضمن تبریک روزملی خلیج فارس و یادآوری عملیات افتخار آمیز وعده صادق گفت: انتظار و برآورد ما مشخص شدن درصد پیشرفت و علل عدم انجام مصوبات و بررسی مشکلات بود و با توجه به تعاملی بودن ستاد، دستگاه‌ها باید به قانون ورود پیدا کردند و به انجام وظیفه بپردازند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در نظرسنجی‌های معتبر مشاهده شده که دیدگاه‌های مخالف و موافق نسبت به محیط زیست منفی است و دشمن هم مرتب در حال تهدید کشور در این زمینه است. همچنین مطالعات علمی نشان می‌دهد که از بین ۱۰ موضوع مهم دنیا شش مورد آن به محیط زیست ربط دارد و ما باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشیم.
سلاجقه یادآور شد: با توجه به عقبه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و ظرفیت‌های آن و توانمندی‌های موجود لازم است در قالب تفاهمنامه دستگاه‌ها به‌صورت جدی پای کار باشند تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
وی همچنین در خصوص تاثیر رسانه‌ها بر اقدامات و فعالیت‌های محیط زیستی اظهارکرد: رسانه‌ها به‌ویژه صداو سیما در حاشیه نیستند و تمام ظرفیت‌های خود را در اختیار کشور و محیط زیست قرار داده‌اند و ما باید از این ظرفیت استفاده و برای مردم امیدآفرینی کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

دیگر خبرها

  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم