Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نرگس روی یک مبل سفید در صحنه‌ای با پس‌زمینه سیاه، رو به دوربین نشسته و قرار است روایتگر داستان هولناک قتل برادرش باشد. خودش است و دوربین و به تنهایی می‌خواهد از قساوت قاتل بگوید و تلخی داغ برادر. او قصه‌ را از زاویه دید خودش روایت می‌کند و خواهرش هم از نگاه خودش. روایتشان شبیه هم است تا جایی که به صبح روز اعدام قاتل می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی می‌بخشد و دیگری...

این شیوه‌ای است که «ماه در می‌زند» جدیدترین برنامه اجتماعی تلویزیون برای روایت قصه‌های اجتماعی برگزیده است. هر کاراکتر از نگاه خودش قصه را روایت می‌کند و با تعلیقی که با تدوین از سوی سازندگان ایجاد می‌شود، مخاطب را با خودش همراه می‌کند.

این برنامه که تدارک گروه اجتماعی شبکه دو سیما برای ماه محرم و صفر است و مریم نوابی‌نژاد کارگردانی و طراحی و سیدجواد محسنی تهیه‌کنندگی آن را برعهده دارند به تازگی روی آنتن رفته و باید دید آیا با این شیوه جدید می‌تواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند یا خیر.

با هم نگاهی بیندازیم به برخی ویژگی‌هایی که این برنامه اجتماعی جدید تلویزیون را از دیگر برنامه‌های این حوزه متمایز می‌کند.

درهم‌شکستن کلیشه‌ها
برنامه‌های مناسبتی تلویزیون در یک دهه گذشته با چند المان و کلیشه ثابت تولید می‌‎شدند. «ماه در می‌زند» در همین قسمت‌های ابتدایی نشان داده که این کلیشه‌ها را درهم شکسته و توانسته از آنها عبور کند. وسوسه داشتن مجری ستاره و استفاده از بعد تبلیغاتی آن و نیز هزینه میلیاردی تولید دکور عظیم، مواردی هستند که این برنامه تلویزیونی سعی کرده روی آنها پا بگذارد و از آنها عبور کند تا رودررویی ساده‌تری با مخاطب داشته باشد.

چشم تو چشم با دوربین
در هر قسمت از «ماه در می‌زند» دو، یا سه نفر از اعضای خانواده یا یک گروه دوستان که با یک موضوع واحد مرتبط هستند، در سبکی شبیه به مستندهای داستانی، به روایت داستان خود می‌پردازند. این اتفاق که اغلب در برنامه‌های اجتماعی با هدایت مجری انجام می‌شود، در این برنامه بی‌واسطه و چشم در چشم دوربین صورت می‌گیرد تا مخاطب احساس کند در خلوتش نشسته و به درددل یک دوست گوش می‌دهد.

ضبط در یک بلک‌باکس بدون عنصر اضافه
یک مبل سفید، یک زمینه سیاه و چند نور همه المان‌های محیطی استودیوی ضبط «ماه در می‌زند» هستند. عناصری که هم به مهمان آرامش می‌دهند تا به دور از تکلف و با احساس راحتی روایتش را با مخاطب درمیان بگذارد و هم به مخاطب این حس را می‌دهد که انگار پای صحبت‌های یک دوست نزدیک نشسته و قرار است روایت او را بدون دخالت هیچ فرد یا عنصری بشنود. «ماه در می‌زند» با این شیوه سعی می‌کند تا تعامل راحت‌تری با مخاطب داشته باشد و او را به داستان‌هایش نزدیک‌تر کند.

برنامه سینمایی با حضور مردم
این شعار برنامه «ماه در می‌زند» است که سعی کرده در تدوین و ایجاد تعلیق در روایت قصه هر قسمت به آن برسد. هر چند حالا و پس از پخش تنها سه قسمت از برنامه گفتن این نکته که آیا «ماه در می‌زند» در این رویکرد خود موفق بوده یا نه چندان درست نیست اما از این نگاه که مردم همیشه قصه دوست داشته‌اند و از شنیدن قصه‌های دیگران لذت برده‌اند و با آنها هم‌ذات پنداری کرده‌اند، به نظر می‌رسد هدف‌گذاری درستی انجام شده است که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.

۵۸۵۸

کد خبر 1544968

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون شبکه دو سیما برنامه های تلویزیونی ماه در می زند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۱۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!

آفتاب‌‌نیوز :

داریوش کاردان، پیشکسوت رادیو و تلویزیون گفت: ماجرا این است که مگر امروز کسی رادیو گوش می‌دهد؟ با توجه به سطح برنامه‌هایی که در حال ساخته شدن است، مگر مانند گذشته مخاطبی باقی مانده است؟ چون آمار صداوسیما نشان می‌دهد برای سازمانی که ۲۴ هزارمیلیارد تومان بودجه‌اش برای سال بعد است کم مخاطب‌ترین برنامه ۲ درصد مخاطب داشته و پر مخاطب‌ترین برنامه ۱۷درصد بیننده داشته و ۲۴ درصد هم برای جام ملت‌های آسیا را تماشا کردند. شما می‌گویید نیمرو ارائه می‌دهد، اما به نظر می‌رسد در همان ارائه نیمرو هم نتوانسته موفق باشد.

ممکن است درست باشد، اما من نمی‌توانم این را بگویم. این که آمار شما از کجا آمده را نمی‌دانم و اصلا از آمار هم خبری ندارم، اما من ترجیح می‌دهم که تلویزیون نبینم و به جای آن یک فیلم سینمای خارجی یا داخلی ببینم که چند نفر از آن تعریف کرده‌اند و رادیو هم گوش نمی‌دهم.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • رئال مادرید و ثبت رکورد 8 بازی بدون شکست متوالی مقابل بایرن مونیخ
  • انتقاد سازمان دفاع از کودکان از بازداشت کودکان فلسطینی به دست ارتش صهیونیست
  • کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!
  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد
  • از فیلم‌سازی «بدون دیالوگ» تا خندیدن به «قضاوت»
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت