Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@05:32:24 GMT

وقتی همه مقصرند جز سهراب و کیانوش

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۲۲۳۱

وقتی همه مقصرند جز سهراب و کیانوش

ایران اکونومیست- حذف تعمدی قهرمان وزنه‌برداری ایران از المپیک توکیو و معامله با قطر این روزها به کلید واژه پرتکرار برخی از رسانه ها تبدل شده اما کسی از نقش ملی‌پوشان دسته ۹۶ کیلوگرم وزنه‌برداری ایران سخنی نخواهد گفت.

 «سهراب مرادی» دارنده مدال طلا المپیک ۲۰۱۶ ریو و عنوان دار جهان در دسته ۹۶ کیلوگرم وزنه‌برداری به خاطر سیستم جدید گزینشی فدراسیون بین‌المللی این رشته و عدم کسب امتیازات لازم از حضور در سومین آوردگاه المپیکی خود بازماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این پایان داستان نبود بلکه بعد از اعلام استارت لیست دسته ۹۶ کیلوگرم هجمه هایی علیه وزارت ورزش کمیته ملی المپیک و فدراسیون وزنه‌برداری شکل گرفت و منتقدان بر حذف تعمدی این ورزشکار پافشاری دارند حذفی که برخی آن را معامله دانسته تا کشور قطر بتواند با فارس الباخ مصری نخستین مدال طلا خود را در ادوار المپیک ضرب کند.

اما فدراسیونی که اکنون متهم به معامله با قطری‌ها شده چگونه موجب حذف مرادی شد و آیا ادعای منتقدان کنونی درست است؟ برای بررسی اتفاقات دسته ۹۶ کیلوگرم وزنه‌برداری ایران نگاهی به عملکرد نهادهای ورزشی کشور در قبال سهراب مرادی و کیانوش رستمی خواهیم داشت.

سوال نخست در زمینه بازماندن سهراب از المپیک با این موضوع طرح خواهد شد که چرا مسیر نفر نخست دسته ۹۶ کیلوگرم جهان ناهموار و در نهایت وی را در باتلاق گزینشی‌ها گرفتار کرد؟ برای پاسخ به این پرسش لازم است تقویم زمان را ورق بزنیم تا به خرداد ۹۸ برسیم. در یکی از روزهای گرم این ماه خبری در رسانه ها منتشر شد که شوکی به ورزش کشور بود. سهراب مرادی از ناحبه کتف دچار مصدومیت شد، این مصدومیت به پاشنه آشیل او تبدیل و بنا به گواه کارشناسان در همان روز رویای او برای المپیک رنگ باخت.

چرایی مصدومیت مرادی برای تمام ورزش دوستان ایران مشخص و نیاز به توضیح بیشتر نیست این مصدومیت موجب شد تا بنا به جدول ارائه شده از سوی فدراسیون بین‌المللی وی نتواند جایی در بین هشت نفر برتر دسته ۹۶ کیلوگرم داشته باشد و اگر ۹۰ امتیاز رقابت‌های گزینشی سوییس نبود مرادی به مانند «سعید علی‌حسینی» در سال ۲۰۱۹ با المپیک توکیو خداحافظی می کرد. ۹۰ امتیاز سهراب را در جدول نگه داشت و تعویق یکساله المپیک شانس وی را برای حضور در این آوردگاه بیشتر کرد. مرادی به ازبکستان اعزام شد. او باید در مسابقات قهرمانی آسیا امتیاز لازم برای رسیدن به عنوان برترین ورزشکار قاره را کسب می کرد اما عملکردش با سهراب سال ۲۰۱۸ کاملا متفاوت بود و در کلمبیا نیز مصدوم شد تا منتقدان امروز به نقل از وی تیتر بزنند «المپیک توکیو قسمت من نیست.»

اما با وجود اعتراف صریح مرادی به ناتوانی در کسب سهمیه المپیک اکنون برخی از حذف تعمدی و معامله بر سر مدال این ورزشکار خبر می‌دهند. حال برای آنکه ثابت شود فدراسیون چگونه حذف تدریجی را در دستور کار قرار داده و معامله بر سر مرادی چگونه با قطری‌ها جوش خورده، نگاهی به اقدامات این نهاد ورزشی و کمیته ملی المپیک در قبال ملی‌پوش دسته ۹۶ وزنه‌برداری خواهیم داشت.

اعزام به آلمان و تقبل هزینه درمان مرادی از سوی کمیته ملی المپیک و فدراسیون، خالی کردن جدول دسته ۹۶ کیلوگرم از ملی‌پوشان ایرانی برای ارتقا جایگاه مدال طلا المپیک ۲۰۱۶ ریو (حذف علی میری و سید ایوب موسوی)، اعزام مرادی به کلمبیا برای کسب سهمیه، نامه به فدراسیون جهانی برای جایگزین امتیاز مسابقات کلمبیا با گزینشی سوییس، اجازه تمرین انفرادی به سهراب مرادی در ۲ سال گذشته و اعزام به اردوهای پیش از اعزام به توکیو در شهر رامسر، تنها بخشی از اقدامات فدراسیون برای نگه داشتن سهراب در جدول مسابقات بود.

البته این اقدامات تنها برای سهراب مرادی نبود بلکه فدراسیون و کمیته ملی المپیک در راستای حمایت از قهرمانان ملی کیانوش رستمی را نیز تحت پوشش و حمایت کامل خود قرار داد. فدراسیون وزنه‌برداری ابتدا کیانوش رستمی را برای بورسیه ورزشی به کمیته بین‌المللی المپیک معرفی کرد و در ادامه تمام هزینه‌های اردوهای انفرادی او توسط فدراسیون، کمیته و وزارت ورزش پرداخت شد.

کیانوش که تا پیش از مسابقات قهرمانی ۲۰۱۹ وزنه‌برداری جهان تنها در جام پادشاهی تایلند امتیاز لازم برای المپیک گرفته بود به عنوان جانشین سهراب مرادی به مسابقات قهرمانی جهان اعزام اما در آنجا در آنجا اوت کرد. فدراسیون بعد از این مسابقات رستمی را به قطر کاپ اعزام کرد تا در جدول گزینشی‌ها باقی بماند. اما با وجود تمام این شرایط کیانوش تنها ۳ هزار و ۱۴ امتیاز کسب کرد و در جمع ۳۰ نفر برتر دسته ۹۶ قرار نگرفت.

اما چرا مدال دسته ۹۶ کیلوگرم وزنه‌برداری المپیک به ایران نرسید؟ این سوالی است که منتقدان آن را از مدیران فدراسیون و کمیته ملی المپیک می‌پرسند اما کارشناسانی که خود بیش از دیگران در جریان مسابقات گزینشی هستند انتقادی به ۲ ملی‌پوش ایرانی این دسته وارد نخواهند دانست.

چرا کسانی که امروز نهادهای ورزشی کشور را متهم به معامله خواهند کرد در برابر خودسری‌های رستمی و مرادی سکوت کردند. آیا این ۲ ملی‌پوش اگر با کسب امتیاز لازم در جمع هشت نفر برتر قرار می‌گرفتند کسی جرات حذف آنان را داشت. منتقدان امروز به خوبی می دانند که کمیته ملی المپیک و فدراسیون وزنه‌برداری بیش از مرادی و رستمی به مدال طلا دسته ۹۶ کیلوگرم نیاز داشتند.

چرا کسی امروز ریشه حذف سهراب مرادی را در خرداد سال ۱۳۹۸ جستجو نمی کند. روزی که قهرمان ملی ایران به دور از چشم مربیان ۲۰۰ کیلوگرم را در یکضرب بلند کرد تا مصدومیت کتف به پاشنه آشیل وی تبدیل شود. رویای المپیکی شدن مرادی در همان روز رنگ باخت.

این کارشناسان که این روزها مدعی معامله طلا دسته ۹۶ کیلوگرم هستند چرا خُرده‌ای به کیانوش رستمی به خاطر اوت‌های متعدد وی نخواهند گرفت. آنان که پست‌های معنادار رستمی را بازنشر می‌کنند تا کنون از ملی‌پوش کرمانشاهی وزنه‌برداری سوال کردند که کدام مدیر موجب اوت وزنه‌های شما در پاتایا یا رشت شد. چرا رستمی در ازبکستان نتوانست مجموع ۴۰۰ کیلوگرم را ثبت کند در در جدول اصلی باقی بماند.

بی‌تردید مدعیان حذف تعمدی سهراب مرادی از تلاش کمیته ملی المپیک و فدراسیون در پرداخت هزینه اعزام کیانوش رستمی به سوییس هستند. رستمی در آن مسابقات بدون انکه دز زمان قانونی ثبت‌نام کند با چراغ سبز «تاماش آیان» رییس سابق فدراسیون بین‌المللی وزنه‌بردرای مدعی حضور در سوییس بود تا کمیته ملی المپیک هزینه اعزام او را متقبل شود. هزینه ای که هیچ سودی برای وزنه‌برداری ایران نداشت.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دسته ۹۶ کیلوگرم وزنه برداری کمیته ملی المپیک و فدراسیون وزنه برداری ایران کیانوش رستمی سهراب مرادی بین المللی حذف تعمدی مدال طلا ملی پوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۲۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری

مربی وزنه‌برداری شهرستان سقز از کمبود امکانات وزنه‌برداری و چالش‌های پیش‌روی این رشته ورزشی می‌گوید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار ورزشی تسنیم سقز، بانوان کردستانی در چند سال اخیر علی‌رغم مشکلات مالی و نبود امکانات و حمایت مسئولان در رشته وزنه‌برداری عملکرد درخشانی از خود به جای گذاشته‌اند و فعالان این رشته امیدوار به تکرار نتایج خوب خود در سطح کشوری و بین‌المللی هستند.

مرضیه محمودی بانو سقزی که از وزنه‌برداران نام آشنا در سطح استان و کشور به شمار می‌رود چند صباحی است که به مربیگری روی آورده و به بانوان سقزی خدمت‌رسانی می‌کند.

مرضیه محمودی وزنه‌برداری سقزی درباره نحوه شروع این رشته ورزشی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: به واسطه اینکه مرحوم پدرم محسن محمودی از بنیانگذاران وزنه‌برداری سقز و رئیس هیئت و مربی شهرستان بودند همچنین برادرم مظهر محمودی از قهرمانان این رشته بوده‌اند به ورزش وزنه‌برداری علاقه‌مند شدم و با شروع فعالیت وزنه‌برداری بانوان در ایران من نیز به عنوان اولین بانوی سقز در سال 1397 وزنه‌برداری را شروع کردم و چندین دوره در مسابقات استانی و کشوری شرکت کردم که حاصل آن 6 مدال طلای استان و یک مدال نقره کشوری است.

وی افزود: به واسطه نبود مربی خانم در شهرستان سقز بنده مجبور شدم در حین تمرینات شخصی خود مربیگری را نیز برعهده بگیرم و به همین خاطر مشکلات زیادی را تحمل کردم و جنگ نابرابری با حریفان خود داشتم و  از سال 1401 مربیگری را شروع کردم و در خدمت علاقه‌مندان این رشته در شهرستان سقز هستم.

مربی وزنه‌برداری شهرستان سقز وضعیت این رشته را در سطح استان مناسب توصیف کرد و گفت: در حال حاضر وضعیت وزنه‌برداری کردستان به واسطه مربی کاربلد استان خانم عبدالملکی بسیار عالی بوده و تیم استان کردستان چندین دوره در مسابقات کشوری به مقام قهرمانی رسیده و چندین چهره به تیم‌های ملی در رده‌های سنی مختلف معرفی کردند که خوشبختانه توانسته‌اند مقام‌های بین‌المللی کسب کنند همچنین شهرستان سقز نیز علاقه‌مندان زیادی به این رشته دارد که به امید خدا در آینده از این افراد بیشتر خواهیم شنید.

وی از نبود زیرساخت‌های لازم انتقاد کرد و اذعان داشت: متأسفانه علی‌رغم وجود علاقه‌مندان زیاد و پتانسیل مناسب ورزشکاران، به دلیل نبود  فضای ورزشی مناسب و امکانات محدود برای این رشته ورزشی در این شهرستان نتوانسته‌ایم آنچنان باید و شاید در میادین ملی کسب افتخار کنیم و با وجود پیگیری‌های رئیس هیئت این شهرستان باز هم پاسخ مناسبی از مسئولان دریافت نکرده‌ایم و در حال حاضر در سالنی به مساحت 50 متر و با امکانات فرسوده مشغول به تمرین هستیم که فقط تایم صبح‌ها در اختیار بانوان است.

محمودی تصریح کرد: از مسئولان خواهشمندیم به این رشته ورزشی اهمیت بیشتری بدهند چراکه وزنه‌برداری ورزشی المپیکی و ورزش دوم مملکت بوده و همیشه از رشته‌های پر مدال و پر افتخار برای کشور عزیزمان بوده لذا باید توجه بیشتری به این رشته ورزشی شود چون واقعاً نوجوانانی که در حال حاضر در شهرستان سقز فعالیت می‌کنند پتانسیل بسیار بالایی دارند و در صورت وجود فضای ورزشی مناسب می‌توانند برای استان و کشورمان افتخارآفرینی کنند.

این مربی پرافتخار کردستانی اظهار کرد: هدف اصلی ما توسعه این ورزش در این شهرستان بوده تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن این ورزش را به جامعه معرفی و در سطح ملی و بین‌المللی افتخارآفرینی کنیم اما همه این حرف‌ها زمانی می‌تواند نتیجه داشته باشد که ما حمایت مسئولان را پشت سر خود داشته باشیم و ورزشکاران بدون هیچ دغدغه‌ای فقط به فکر تمرین و حضور موفق در مسابقات باشند.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • ببینید | خاطره بازی از دوران مدرسه با اسطوره‌های وزنه‌برداری؛ فرار از روی دیوار و انضباط ۱۳
  • مراسم تجلیل از قهرمانان با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود
  • تقدیر سجاد انوشیروانی و کوروش باقری از معلمان
  • عکس| تقدیر اسطوره‌های وزنه‌برداری از معلمان
  • همدان میزبان رقابت‌های انتخابی تیم ملی وزنه‌برداری
  • جوان مازندرانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون وزنه‌برداری شد
  • هیئت وزنه‌برداری استان همدان ۱۷ نشان به دست آورد
  • رونالدو هر دو باشگاهش را فروخت!
  • تالاخادزه ایران کجاست؟
  • گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری