Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه اختلاف کارگری و کارفرمایی درباره قرارداد کار گفت:کارگر با دست خط خود در قرارداد بنویسد که این را می پذیرم، بعدا می تواند دادخواست بازگشت به کار بزند چون در قراردادهای موقت، حق فسخ را هیچ یک از طرفین ندارند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از مسائل و مشکلات کارگران روابط کار آنها با کارفرمایان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  امنیت شغلی، تأمین معیشت و تشکل­ یابی سه ضلع اصلی مشکلات کارگران را تشکیل می­ دهند، قراردادهای موقت و بی­توجهی به قانون کار در هنگام عقد قراراداد، قراردادهای سفید امضاء و ممانعت به عمل آوردن از تجمعات کارگری و اعتراضات صنفی از جمله مصادیق ناامنی شغلی در جامعه کارگری است، شاید علت اصلی مشکلات جدی در بحث قراردادهای کارگران مربوط به ابهامات موجود در ماده 7 قانون کار باشد که خلاءهایی را در اجرا به وجود آورده است.

اکثر مواقع کارگران موفق به دریافت حق خود نیستند که این مسئله ناشی از عدم آگاهی کارگران از حق و حقوق خود است.

وحید حاجی زاده,‌کارشناس حوزه اختلاف کارگری و کارفرمایی درباره شایعه هایی که درباره اختلاف کارگر و کارفرما در حوزه روابط کار رخ می دهد گفت:برخی اعلام می کنند که کارگر پس از شکایت، اگر انصراف بدهد دیگر نمی تواند شکایت مجدد خود را مطرح کند، این موضوع کاملا اشتباه است.

وی ادامه داد:  بعضا گفته می شود که کارگر اگر بخواهد رابطه خود را با کارفرما اثبات کند، باید شاهد به اداره کار ببرد، این اطلاعات هم اشتباه است چون مراجع حل اختلاف وزارت کار به دلیل اینکه مراجع قضایی نیستند، از کارگر شاهد را قبول نمی کنند مگر اینکه در زمان تحقیقات محلی، بازرس اداره کار با شاهدها در محل کار صحبت کند.

حاجی زاده بیان کرد:  به کارفرما گفته می شود که اگر سفته ضمانت از کارگر دریافت کنید، جرم است، این هم اطلاعات اشتباهی است. اخذ سفته یا چک از کارگر به هیچ عنوان جرم تلقی نمی شود مگر آنکه کارفرما سند ضمانت، سفته یا چک را سفید امضا دریافت کند.

 کارشناس حوزه اختلاف کارگری و کارفرمایی افزود: به کارفرماها گفته می شود که توافق کتبی از کارگر بگیرید به طوری که کارفرما می تواند با یک ماه اعلام زودتر، کارگر را تعدیل و قرارداد را فسخ کند. این مورد هم نادرست است. حتی اگر کارگر با دست خط خود در قرارداد بنویسد که این را می پذیرم، بعدا می تواند دادخواست بازگشت به کار بزند چون در قراردادهای موقت، حق فسخ را هیچ یک از طرفین ندارند. 

وی گفت: بعضا گفته می شود که اگر کارفرما رسید محضری از کارگر بگیرد، دیگر کارگر نمی تواند شکایت کند. این هم کاملا غلط است. بحث تسویه حساب و موضوع قرارداد کار غیر تشریفاتی است، به این ترتیب کارفرمایی که کارگر خود را به دفترخانه می برد انگار پول خود را دور ریخته است. بر این اساس نحوه تسویه حساب را می توان در داخل مجموعه انجام داد و نیازی به رسید محضری نیست.

حاجی زاده اظهار داشت: نکته آخر این هست که دیده می شود با توافق کارگر، حقوق کمتر از وزارت کار تعیین می شود که این مورد هم غلط و شایعه است چون  اگر کارفرما حقوق کمتر از حداقل ها مشخص کند، بعدا کارگر می تواند شکایت و مابه تفاوت را دریافت کند.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قراردادهای موقت گفته می شود اختلاف کارگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۳۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب گفت: کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است، انتظار داریم اعضای کمیته کارگری و دیگر نهادهای حمایتی با تمام توان پیگیر حق و حقوق کارگران باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدرضا رضایی، امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر با حضور در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان با اعضای کمیته کارگری و شورای کار دیدار و گفت‌وگو کردند.

وی در این دیدار با اشاره به مقام کارگران اظهار کرد: اگر پیامبر اسلام با آن عظمت بوسه بر دستان کارگران می‌زدند، جا دارد که فرماندار نیز پابوس کارگران شهرستان باشد.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب افزود: کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است، انتظار داریم اعضای کمیته کارگری و دیگر نهادهای حمایتی با تمام توان پیگیر حق و حقوق کارگران باشند.

وی با بیان اینکه بهترین کارها، سخت‌ترین کارها بوده و کارگری یکی از مشاغل سخت دنیا است، گفت: پیگیری مطالبات و حقوق قانونی کارگران حداقل کاری است که مسئولان در قبال این قشر زحمت‌کش وظیفه دارند که انجام دهند.

محمد پیری فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان میاندوآب نیز در این دیدار اظهار کرد: کارگر نقطه آغاز تولید و صنعت است، اگر در جامعه‌ای صدای چرخ دنده‌های تولید شنیده نشود، پیشرفتی نیز حاصل نخواهد شد.

وی تصریح کرد: با بیان اهمیت تولید و جایگاه کار و کارگر در مدارس، می‌توان دانش‌آموزان را به سمت کار و تولید سوق داد.

کد خبر 748767

دیگر خبرها

  • کارگر ستون اقتصاد و امنیت در جامعه است
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد
  • عدم امنیت شغلی جامعه کارگری با قراردادهای شرکتی و کوتاه مدت
  • فیلم/ کارگری که در روز کارگر به آرزویش رسید