Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@16:53:00 GMT

کشف یک گیاه گوشت‌خوار جدید!

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۳۶۶۰

کشف یک گیاه گوشت‌خوار جدید!

دانشمندان گیاه گوشت‌خوار جدیدی در آمریکای شمالی کشف کرده‌اند. گیاه‌شناسان دریافتند این گل سفیدرنگ زیبا با مژک‌های چسبناکی که روی ساقه‌اش دارد شکار خود را به دام می‌اندازد.

به گزارش بی‌بی سی، این گیاه که حشرات ریزی را به دام می‌اندازد، تریانتا اکسیدنتالیس نام دارد و اولین گیاه گوشت‌خواری است که در ۲۰ سال اخیر شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاه گوشت‌خوار چیست؟

گیاهان گوشت‌خوار برای تغذیه‌ی خود جانوران دیگر را به طرف خود جذب می‌کنند و به دام می‌اندازند و می‌خورند. حدود ۶۳۰ گونه گیاه گوشت‌خوار وجود دارد. بیشتر گیاهان گوشت‌خوار از حشرات تغذیه می‌کنند، اما انواع بزرگ‌تری از این گیاهان، خزندگان و پستانداران کوچک را هم شکار می‌کند.

ونوس مگس‌خوار یکی از معروف‌ترین گیاهان گوشت‌خوار است. وقتی شکار بین برگ‌های آن قرار می‌گیرد، برگ‌ها بسته می‌شوند. گل گوشت‌خوار در مناطق باتلاقی ساحل غربی آمریکای شمالی از کالیفرنیا تا آلاسکا رشد می‌کند. این گل‌ها در بیشتر مناطق شهری مشاهده می‌شوند.

پژوهشگران بر این باورند که گیاهان گوشت‌خوار بسیاری هنوز کشف نشده‌اند.

یکی از پژوهشگران این گیاه، دکترشان گراهام می‌گوید: «گیاهان گوشت‌خوار از دوران ویکتوریا مورد توجه قرار گرفتند، شاید، چون ترتیب معمول ذهن انسان را به هم می‌زنند: اینجا گیاه است که جانور را می‌خورد. ما از شناسایی یکی از این گیاهان که در حیاط خانه‌ها در ساحل غربی آمریکا می‌روید، هیجان‌زده شدیم».

تریانتا اکسیدنتالیس اولین گیاه گوشت‌خواری است که گیاه‌شناسان در ۲۰ سال اخیر شناسایی کرده‌اند

سرپرست این پژوهش، دکتر کوانشی لین می‌گوید: «ویژگی منحصربه‌فرد این گیاه گوشت‌خوار این است که حشرات را در نزدیکی گل‌هایش که حشرات گرده‌افشانی کرده‌اند به دام می‌اندازد». او در ادامه می‌گوید: «به نظر می‌رسد کشمکشی است میان گوشت‌خواری و گرده افشانی، چون گیاه نمی‌خواهد حشراتی را که به آن در تولیدمثل کمک می‌کنند، نابود کند».

پژوهشگران دریافتند که هر چند مژک‌های روی ساقه‌ها چسبناک هستند، اما فقط ریزپشه‌ها و حشرات خیلی کوچک را به دام می‌اندازد. زنبور‌ها و پروانه‌ها که بزرگ‌تر هستند به دام نمی‌افتند و می‌توانند بدون هیچ آسیبی از این گل به آن گل بپرند و گرده‌افشانی کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: گیاهان گوشتخوار دانشمندان گیاهان گوشت خوار دام می اندازد گیاه گوشت خوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۳۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • اپل کاربران را از اپل آی دی بیرون می اندازد
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • ببینید | گیاه مرگباری که باعث خودکشی کردن قربانی می‌شود!
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری