Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد حجتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در خصوص مبحث فرهنگ و هنر در ابتدا باید ببینیم حوزه فرهنگ برای ارتقاء در شرایط کنونی به یک فرد عملگرا دارد یا نیاز اصلی حوزه فرهنگ امروز وجود فردی برای ترمیم زیرساخت ها و حوزه تئوری پردازی ها است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم تاکید کرد: اگر چه ما در حوزه نظریه پردازی هنر و فرهنگ با عقب ماندگی روبه رو هستیم و برای برخی از مباحث فرهنگی و هنری پاسخ درخوری نداریم اما با این وجود نیاز به یک مدیر عملگرا برای حل بخشی از مشکلات تلنبار شده اهالی این حوزه بیشتر احساس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجتی اظهار داشت: عملگرایی در این حوزه تعریف خاص خود را دارد و وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی باید دارای تجربه لازم و میدانی در برخورد با هنرمندان و صاحبان ذوق و اندیشه باشد.

وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی فرهنگ و هنر برغم عملکرد و سابقه فعالیت در نهادهای قانونگذاری، پژوهشی و نظریه پردازی اما تجربه لازم را در بخش عملگرایی نداشته و باید از مشاوران و متخصصان زبده برای پر کردن این خلاء استفاده نماید.

به باور حجتی، اگر نگاه رییس جمهور جدید به حوزه فرهنگ از نوع استراتژیک، زیرساختی و نظریه پردازی است بهتر است وزیر پیشنهادی این حوزه از بین یکی از اهالی این بخش انتخاب شود و برای پیش بینی آینده عملکرد وزیر پیشنهادی باید نگاه دقیقی به برنامه ها، مشاوران و معاونان وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید بیندازیم.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم ابراز داشت: در حوزه نظریه پردازی و زیرساختی وزیر جدید باید دارای قدرت ایده و نظریه پردازی قابل تعمیم باشد اما دولتها نوعا به این ویژگی کم توجه هستند واز کنار آن عبور می کنند.

حجتی با اشاره به برخی از مشکلات ریشه ای حوزه فرهنگ در کشور گفت: شورای فرهنگ عمومی برغم داشتن ساختار رسمی در وزارتخانه متبوع اما کارکرد مورد نظر خود را طی سالهای قبل از دست داده و به یک شورای فرمایشی تبدیل شده است و بخش مهمی از مشکلات فرهنگی عریان جامعه از فرتوت بودن و ضعف نهاد شورای فرهنگ عمومی کشور برخواسته است.

وی ابراز کرد: شورای فرهنگ عمومی کشور از تحولات اجتماعی جا مانده و در صورتی که در دوره جدید با نگاه جدیدی به این شورا توجه شود می شود امید داشت که بخشی از مشکلات فرهنگی کشور در قالب آن به سمت مطلوبیت حرکت کند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم با بیان اینکه در حال حاضر توجه اصلی وزارتخانه ارشاد بر حوزه نشر و کتاب است اما به دلیل وجود مافیا در این بخش ناشران و مولفان واقعی با انبوهی از گرفتاری ها روبه رو هستند، گفت: نگاه مردم به مولفه کتاب طی دو دهه اخیر تفاوت کرده و این بخش می تواند جای خود را در سبد اقتصادی خانوارها باز کند بشرطی که دست مافیای چاپ و نشر از حوزه تولید کتاب قطع شود.

حجتی با تاکید بر اینکه امروز شاهد کوچ مردم از رسانه های رسمی به پلتفرم های مجازی هستیم که در صورت بی توجهی می تواند به بزرگترین پاشنه آشیل دولت جدید تبدیل شود، اضافه کرد: این بخش از نظر قانونی و عملیاتی دارای ضعف و حفره های زیادی است و این حوزه باید بعنوان یکی از اولویت های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم گفت:هنرمندان مظلومترین گروه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و جزء برخی حمایت های ناچیز هیچ گونه حمایتی از این افراد وجود ندارد در صورتی اگر اقتصاد هنرمندان تامین شود بخش مهمی از مشکلات فرهنگ عمومی کشور نیز بهبود می یابد.

وی ادامه داد: طی سالهای گذشته مباحثی مانند ایجاد بازارچه های عرضه محصولات، تولید محتوا و حمایت از محصولات هنری به دست فراموشی سپرده شده است که در این حوزه های غیرسینمایی با آسیب و خسارت بیشتری به خصوص در شرایط کرونایی روبه رو شده اند.

حجتی در پایان با اشاره به اینکه ما معتقدیم انقلاب اسلامی می تواند به عنوان یک ناجی در عصر حاضر ایفای نقش نماید، تاکید کرد: به هنر انقلاب اسلامی در فرهنگ و ارشاد باید توجه ویژه ای شود در سالهای گذشته بخاطر شرایط سیاسی و فرهنگی حاکم بر کشور، هنر انقلاب اسلامی چندپاره شده و گروه های هنری مختلف تشکیل شده که بخاطر عدم وجود تعریف واحد ضربات زیادی خورده و نظریه پردازان در حوزه هنر انقلاب اسلامی نتوانستند به سوالات هنرمندان پاسخ قانع کننده ای بدهند و این مساله سبب نوعی از قشری گری شده است.

دکتر محمدمهدی اسماعیلی عضو هیات علمی دانشگاه تهران به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی رییس جمهوری به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.

برچسب‌ها محمد مهدی اسماعیلی خبرنگار قم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد مهدی اسماعیلی خبرنگار قم محمد مهدی اسماعیلی خبرنگار قم فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر پیشنهادی انقلاب اسلامی نظریه پردازی فرهنگ عمومی حوزه فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۶۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی در نخستین محفل شعر ارادت رضوی که در هویزه برگزار شد، اظهار داشت:  در استان خوزستان 14 دوره جشنواره شعر رضوی برگزار شده و جشنواره امروز پا گرفته و به جشنواره نامدار و شناسنامه‌داری تبدیل شده که در سراسر کشور اهالی شعر، فرهنگ و ادب در وزارت ارشاد و دیگر وزارت‌ها و دستگاه‌ها همه آن را به این نام می‌شناسند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه این استان دروازه ورود تشیع به کشور و قدمگاه آقا امام رضا (ع) است، عنوان کرد: همه شهرهای خوزستان معطر به عطر آقا امام رضا (ع) است به همین دلیل سال گذشته این موضوع را مطرح کردیم که با توجه به ظرفیت عظیم و بزرگی که در شعر و ادب استان خوزستان به ویژه در بخش شعر عربی وجود دارد، چرا صرفاً یک یا دو شهر میزبان باشند.

منادی ادامه داد: اگر در استان خوزستان بتوانیم موضوع شعر عربی، ادب و فرهنگ شیعی و ولایی را با زبان عربی منتقل و مطرح کنیم و آنطور که باید خدمتگزاری و شکوفایی انجام شود، آنگاه می‌تواند دریچه‌ای برای ارتباط با کل جهان اسلام و دنیای اسلام باشد.

وی افزود: امروز شاهدیم در دوره‌ای که ایران اسلامی به دلیل فرهنگ حسینی و رضوی که در میان مردمش وجود دارد، مقابل رژیم غاصب صهیونیست می‌ایستد و به او سیلی تاریخی می‌زند، لذا این مسئله یک مسئله هویتی است که باید سر دست گرفته و آن را مطرح کنیم تا جوان‌های ما دچار خود کم بینی یا اندیشه‌های انحرافی نشوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: جوان‌های ما باید متوجه باشند که قدرت، هویت و آن فرهنگی که آنها را در دنیا سربلند و عزتمند می‌کند کدام فرهنگ، تاریخ و هویت است و این هویت ولایی را داشته باشیم که اگر رشد پیدا کرد و شکوفا شد، دریچه‌ای ارزشمند برای گفت‌وگو با جهان اسلام خواهد بود.

منادی گفت: نگاه ملت‌ها و مردم مسلمان در سراسر کشورهای اسلامی قبل و بعد از عملیات وعده صادق را که بررسی کنید، مشاهده می‌کنید که ایستادگی در مقابل ظلم و فساد مربوط به فرهنگ حسینی و رضوی است که ما مردم خوزستان افتخار داریم بگوییم این استان قدمگاه آقا امام رضا (ع) است.

وی بیان کرد: امسال همچون سال گذشته، روند جدید جشنواره شعر رضوی در حال اجراست به این صورت که اغلب شهرستان‌های خوزستان به نوعی میزبان جشنواره بین‌المللی شعر رضوی باشند تا بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که از ادب، فرهنگ، شعر، محصولات فرهنگی و هویتی در شهرهای و برنامه‌های مختلفی را استفاده کنیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • معاون رسانه ای وزیر ارشاد با مهر از کاستی های حوزه طنز می گوید
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد
  • تغییر محمد خزاعی در سازمان سینمایی تکذیب شد
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان