Web Analytics Made Easy - Statcounter

شواهد نشان می‌دهد که سهمیه یونیورسالیتی در رشته دوومیدانی متعلق به ورزشکار پرش طول بوده، اما غفلت فدراسیون باعث شده این سهمیه به ورزشکار دیگری برسد.

به گزارش مشرق، بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو چند روز قبل به پایان رسید و کاروان اعزامی ایران موفق به کسب ۳ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز شد. در این دوره از بازی‌ها ۳ ورزشکار از ایران در رشته دوومیدانی شرکت کردند که هیچ کدام از آنها به موفقیتی دست نیافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احسان حدادی و حسن تفتیان که دو سال قبل از طریق ثبت رکورد به سهمیه رسیده بودند و فرزانه فصیحی که از طریق سهمیه یونیورسالیتی (فدراسیون جهانی) المپیکی شده بود، نفراتی بودند که در این دوره حضور یافتند و هیچ کدام از آنها با وجود اردوهای خارج از کشوری که داشتند، نتوانستند حتی رکورد خود را بشکنند.

در این میان صحبت‌ها و حاشیه‌های زیادی پیرامون سهمیه اختصاص داده شده به یکی از آنها یعنی فرزانه فصیحی در همان زمان برگزاری المپیک مطرح شد. فصیحی در شرایطی با سهمیه یونیورسالیتی به المپیک رفت که گفته می‌شد این سهمیه باید به ریحانه مبینی بانوی ورزشکار رشته پرش طول اختصاص می‌یافت که البته این موضوع محقق نشد. نکته مهم اینکه پس از قطعی شدن سهمیه فصیحی، صحبت‌هایی درخصوص شرایط خاص برای دریافت این سهمیه عنوان شد؛ از جمله اینکه ورزشکار مورد نظر باید سال گذشته سهمیه حضور در مسابقات جهانی را کسب می‌کرد و این همان نکته‌ای بود که فصیحی از آن برخوردار بود.

با وجود این مسئله، نگاهی به نحوه انتخاب و معرفی نفرات المپیکی نشان می‌دهد که اشتباهی از سوی فدراسیون دوومیدانی صورت گرفته تا ریحانه مبینی نتواند در سن ۲۰ سالگی حضور در این بازی‌ها را تجربه کند؛ اتفاقی که شاید می‌توانست زندگی ورزشی و حتی شخصی این بانوی ورزشکار را تغییر دهد و حالا شاید با عدم اختصاص این سهمیه، سرنوشت دیگری برای او رقم بخورد.

در فایل مربوط به «سیستم انتخابی المپیک» که روی سایت فدراسیون جهانی دوومیدانی قرار گرفته، توضیحات کاملی در بخش مربوط به سهمیه یونیورسالیتی آمده است. در این توضیحات که تصویر آن نیز در زیر منتشر شده، آمده است:

«a) کمیته‌های ملی المپیک که هیچ ورزشکار مرد یا زن یا تیم امدادی که سهمیه آورده باشند نداشته باشند، می‌توانند بهترین ورزشکار مرد یا بهترین ورزشکار زن دارای بهترین رنکینگ خود را معرفی کنند. (به استثنای ماده‌های ترکیبی، ۱۰ هزار متر و ۳ هزار متر با مانع).

b) این امر به طور مساوی در مورد ورزشکاران زن بدون سهمیه از NOC با مردان سهمیه‌گرفته و بالعکس اعمال می‌شود.

بیشتر بخوانید:

هزینه‌های میلیاردی برای هیچ و پوچ در المپیک

c) پذیرش ورودی‌های بدون سهمیه در ماده‌های میدانی و ماده‌های جاده‌ای براساس استاندارد فنی ورزشکار و تعداد ورزشکاران واجد شرایط در ماده مربوط به عهده و با تشخیص نمایندگان فنی فدراسیون دوومیدانی جهانی خواهد بود. برای اینکه نمایندگان فنی فدراسیون جهانی دوومیدانی بتوانند سطح فنی چنین ورزشکارانی را ارزیابی کنند، یک فرم درخواست مشخص همراه با ماده‌ای که در آن درخواست ورود داده شده را باید به منظور اثبات سطح فنی و مشارکت بین‌المللی ورزشکار معرفی شده به فدراسیون جهانی ارائه دهند. فدراسیون جهانی متعاقباً، تأیید یا عدم تایید ورود ورزشکار یا ورزشکارهای مشخص شده را به طور مکتوب به NOC ها و رونوشت را به اداره مسابقات ورزشی توکیو ۲۰۲۰ تأیید می‌کند.

d) فرم‌های درخواست تمام ورزشکاران بدون سهمیه باید حداکثر تا ۲۱ ژوئن ۲۰۲۱ توسط کمیته‌های ملی المپیک به دوومیدانی جهانی ارسال شود. برای مسابقات ماراتن و ۵۰ کیلومتر مسابقه ، فرم درخواست برای ورزشکاران بدون سهمیه باید توسط NOC ها حداکثر تا ۲۳ مه ۲۰۲۱ به دوومیدانی جهانی ارسال شود.»

از متن ترجمه شده در بالا چند نکته مهم را می‌توان دریافت. نکته اول اینکه تا ۲۱ ژوئن یعنی ۳۱ خرداد ماه این فرصت بوده که معرفی ورزشکار صورت بگیرد، اما چنین اتفاقی رخ نداده و خبر المپیکی شدن فصیحی نیز ۵ روز بعد یعنی ۵ تیر ماه از سوی کمیته ملی المپیک منتشر شد.

نکته دوم اینکه رنکینگ ریحانه مبینی پیش از آغاز المپیک در شرایط بهتری بوده است. در واقع اگر قرار بر معرفی ورزشکار المپیکی از طریق رنکینگ بوده، بالطبع مبینی مستحق کسب سهمیه المپیک بوده است.

نکته سوم این است که هیچ اقدامی برای معرفی ریحانه مبینی از سوی فدراسیون ایران صورت نگرفته است. آن هم در حالی که متن کامل «سیستم کسب سهمیه المپیک» بر روی سایت فدراسیون جهانی از مدت‌ها قبل وجود داشته و بهانه‌ای برای عدم اطلاع از آن وجود ندارد.

سؤال مهم اینجاست که مگر می‌شود فدراسیون دوومیدانی از جزئیات مربوط به به کسب سهمیه المپیک بی‌خبر باشد و نداند که ورزشکاران از چه طریقی می‌توانند المپیکی شوند؟ چگونه است که فدراسیون از موضوع کسب سهمیه از طریق ثبت رکورد مورد نظر و همچنین رنکینگ آگاه است، اما اطلاعی از شیوه مربوط به سهمیه یونیورسالیتی نداشته است؟

خبر سهمیه تعلق یافته به فصیحی از طریق کمیته ملی المپیک اعلام شد و همان زمان نیز مسئولان فدراسیون دوومیدانی عنوان کردند که اطلاعی از این موضوع نداشته‌اند. این به خودیِ خود نشان دهنده یک ضعف بزرگ است. مگر کمیته ملی المپیک قادر است بدون هماهنگی با فدراسیون دوومیدانی، ورزشکار مرتبط با این فدراسیون را به نهادهای بالادستی (کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی دوومیدانی) آن هم پس از عبور از مهلت نهایی معرفی کند؟

اگر کمیته ملی المپیک دست به چنین کاری زده باشد، یک اقدام عجیب و شائبه‌برانگیز است. همواره رسم بر آن بوده در مواردی که IOC قصد مطرح کردن موضوعی خاص برای یک رشته را داشته، مراتب از طریق NOC به فدراسیون مربوطه اطلاع‌رسانی می‌شود. قطعاً درباره سهمیه یونیورسالیتی، باید مشورت میان کمیته المپیک و فدراسیون صورت می‌گرفت و اگر این اقدام انجام نشده، خطایی عجیب و ابهام‌انگیز است. این در حالی است که مسئولان کمیته ملی المپیک همواره اعلام و تأکید کرده‌اند که بر اساس نظرات فدراسیون‌ها اقدام به معرفی ورزشکاران می‌کنند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک دوومیدانی سهمیه المپیک سهمیه یونیورسالیتی فدراسیون دوومیدانی کمیته ملی المپیک فدراسیون جهانی معرفی ورزشکار ریحانه مبینی بدون سهمیه کسب سهمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۹۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدانی: هزینه هنگفتی کردیم تا شمشیربازی مدال المپیک بگیرد/ نتایج بدی در سئول نگرفتیم

محسن وحدانی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه نتایج ملی‌پوشان شمشیربازی اسلحه سابر در مسابقات جایزه بزرگ سئول به گونه‌ای بود که بهترین نماینده کشورمان در جدول ۱۶ نفره حذف شد و به رتبه نهم بسنده کرد، اظهار کرد: نمی‌توان گفت عملکرد ملی‌پوشان رضایت‌بخش نبوده است. علی پاکدامن برای نخستین بار در تاریخ شمشیربازی موفق شده به رده سوم رنکینگ فدراسیون جهانی شمشیربازی در اسلحه سابر صعود کند. ساندرو بازادزه از گرجستان و زیاد السیسی از مصر بالاتر از پاکدامن هستند که فینال مسابقات شمشیربازی جایزه بزرگ سئول را برگزار کردند و نماینده مصر به قهرمانی رسید.

وی ادامه داد: تمام نمایندگان کره جنوبی که قهرمانی مسابقات جهانی و المپیک را در کارنامه دارند از دور مسابقات حذف شدند و به فینال نرسیدند؛ بنابراین نمی‌توانیم بگوییم نمایندگان ما نتایج بدی گرفتند. شرایط بچه‌ها در مسابقات متفاوت است، الان در کمپ تمرینی هستیم. باید با تمام توان تلاش کنیم تا با حداکثر آمادگی راهی مسابقات شویم. طبق برنامه‌ریزی پیش می‌رویم تا ان‌شاءالله در المپیک بدرخشیم. نکته مهم صعود پاکدامن به رده سوم رنکینگ فدراسیون جهانی بود که دستاورد بزرگی محسوب می‌شود. 

نتایج بدی در سئول نگرفتیم

دبیر فدراسیون شمشیربازی در واکنش به اینکه مخاطبان به حذف از جدول مسابقات و عدم کسب مدال توجه دارند، یادآور شد: درست است و اهمیت دارد. البته حذف در جدول ۱۶ نفره را نمی‌توان نتیجه خیلی بدی دانست. درست است که علی پاکدامن در دو مسابقه قبلی مدال گرفته، اما این بار موفق به کسب مدال نشد، چون در پیک مسابقه است. آرون ژیلاگی لهستانی که ۳ مدال طلای انفرادی المپیک را به دست آورده در این دوره از مسابقات حذف شد و در رنکینگ فدراسیون جهانی پایین‌تر از نماینده کشورمان قرار دارد. این عملکرد گویای آن است که نتایج ایران در مسابقات سئول بد نبوده است. کره جنوبی ۱۲ سابریست داشت و ایران ۴ سابریست، با این حال تیم میزبان نتوانست مدال بگیرد. فراموش نکنیم پاکدامن با یک امتیاز اختلاف شکست خورد و حذف شد، در حالی که با پیروزی‌های قابل توجهی به جمع ۱۶ نفر برتر صعود کرد.

هزینه هنگفتی برای مدال المپیک متحمل شدیم

وحدانی با اشاره به اینکه تمام تلاش فدراسیون و عوامل تیم ملی شمشیربازی سابر بر این است که در المپیک پاریس مدال آوری شود، عنوان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی و هزینه‌هایی که متقبل شدیم به دنبال کسب مدال هستیم. ملی‌پوشان سابر یک ماه است که در اردوی اورلئان حضور دارند، از اورلئان به سئول رفتند و پس از حضور در مسابقات جایزه بزرگ به اورلئان فرانسه بازمی‌گردند، در ادامه به اسپانیا می‌روند و پس از حضور در مسابقات مادرید به ایران می‌آیند. هزینه هنگفتی است ولی مطابق برنامه‌ریزی جلو خواهیم رفت و امیدوارم برای اولین بار رشته شمشیربازی موفق به کسب مدال المپیک برای کاروان ایران شود تا بعد از کشتی، وزنه‌برداری، تکواندو و دوومیدانی در ردیف رشته‌های مدال‌آور المپیکی باشد.

نیازمند مربیان طراز اول جهان هستیم

دبیر فدراسیون شمشیربازی در واکنش به اینکه ایا ممکن است روزی در اسلحه‌های اپه و فلوره هم صاحب سهمیه المپیک شویم، تصریح کرد: در مسابقات زون آسیا در الفجیره امارات محمد اسماعیلی تا ۴ ثانیه پایانی برنده بود و لحظه‌ای غفلت باعث برتری نماینده هنگ‌کنگ شد تا او به سهمیه المپیک برسد. تمام سعی و تلاش خود را کردیم تا در اسلحه اپه هم صاحب سهمیه المپیک شویم. بخت یارمان نبود تا سهمیه المپیک را در اسلحه اپه از دست بدهیم. در اسلحه فلوره باید خیلی بیشتر تلاش کنیم، چون شرایط خیلی ضعیف‌تری را داریم. البته نیازمند مربیان طراز اول جهان هستیم تا در این دو اسلحه پیشرفت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وحدانی: هزینه هنگفتی کردیم تا شمشیربازی مدال المپیک بگیرد/ نتایج بدی در سئول نگرفتیم
  • سپهرزاد: کسب سهمیه ارزنده و انتظار مدال از دوومیدانی کاران در المپیک نامتناسب است
  • ثبت تقویم مسابقات کشوری دوومیدانی ایران در فدراسیون جهانی 
  • ثبت تقویم مسابقات کشوری دوومیدانی ایران در فدراسیون جهانی
  • تزریق خون جدید در فدراسیون دوومیدانی/کار خوب کاربلدها
  • پرتاب حدادی به صندلی ریاست/ من تنها، شما همه!
  • دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!
  • اقدام عجیب خودی‌هاعلیه ژیمناستیک/وطن‌فروشی منفعت طلب‌ها
  • اقدام عجیب خودی‌ها علیه ژیمناستیک/ اعتراض به سهمیه المپیک ایران!
  • تمام رشته‌های المپیکی باید مورد حمایت قرار گیرند