Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در نامه‌ای به اعضای شورای اسلامی شهر کرج پیشنهادات خود را برای کارآمدسازی شورای شهر اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در نامه‌ای به اعضای شورای اسلامی شهر کرج پیشنهادات خود را برای کارآمدسازی شورای شهر اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نامه آمده است:

 

بیش از دو دهه است که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در راستای تکمیل زنجیره دولت سازی، شورا‌های اسلامی را بر پایه تمرکز زدایی از سطح ملی و با رویکرد مدیریت محلی و اهمیت بیشتر به نقش مردم در ساختار تصمیم گیری برای اداره شهر و تحقق بخش مهمی از اصول قانون اساسی، تاسیس کرده است.

 

با توجه به این نکته و اهمیت چگونگیِ اداره پارلمان شهری بر مبنای حکمرانی مطلوب بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب توسط شما عزیزان، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان البرز ضمن آرزوی موفقیت و با هدف کارآمدسازیِ شورای شهر، سیزده پیشنهاد راهبردی خود را به محضرتان عرضه میدارد. امیدواریم این توصیه‌ها و نکاتِ دلسوزانه و از سر خیرخواهی برای همه مردم، مورد رضایت و عنایت خداوند متعال نیز قرار گیرد.

 

۱- فسادستیزی، شاخص مردم و نخبگان برای سنجشِ میزانِ انقلابی گری شما است.

در مسئله مبارزه با فساد، چهار محور ذیل را در اولویت نظام محاسباتی خود قرار دهید.

الف) تصویب مصوباتی برای قاعده‌مند کردن روند‌های سلیقه‌ای و از بین بردن آیین نامه‌های شکل دهنده امضا‌های طلایی با نرخ‌های نجومی.

ب) تمام الکترونیک کردن فرآیندها، به ویژه فرآیند‌های محمل فساد مثل صدور گواهیِ ساختمانی به صورت دستی و...

ج) اعتقاد قلبی و عملی به شفافیت در سطوح زیر؛ شفافیت اعضا/ شفافیت اموال، آراء، حضور و غیاب‌ها و شرح متن و مشخصات تذکرها، سوالات و نطق‌های اعضاء و...

شفافیت صحن/ مشخص بودن دستور جلسات، پخش زنده و آرشیو جلسات، همراه با ذکر تاریخ، موضوع و... و امکان حضور مردم و رسانه‌ها در همه جلسات علنی صحن و...

 شفافیت مالی، معاملات و حوزه شهرسازی/ چگونگی تامین مالی شورا و شهرداری، امکان مشاهده اطلاعات معاملات در سه سطح خرد، متوسط و کلان هزینه و...

شفافیت کمیسیون و کمیته ها/ اعلام عمومی طرح‌ها و لوایح در حال بررسی و انتشار اسناد مطالعاتی پشتیبان طرح‌ها و...

د) رفع تعارض منافع از طرق تنظیم فهرست وضعیت ذی نفعی و بستر منفعت خواهی برای هر یک از اعضاء، مثلا شناسایی وضعیت تعارض منافع یک عضو و سپس خروج او از صحن و کمیسیون‌ها برای تصمیم گیری در زمینه‌ای که احتمالا او در آن موضوع دچار تعارض منافع خواهد شد و یا منع معامله با مدیران و بستگان آن‌ها تا حداقل دو سال پس از اتمام خدمت و...

 

۲- مسئله محوری را با نگاه کارشناسانه، همراه کنید.

روش علمی و تخصصی برای اداره شهر، امری بسیار مهم است که موجب پیشرفت، انسجام و ثبات مدیریت خواهد شد. در این مسیر به کمک متخصصان متعهد، راهکار‌هایی را در جهت اصلاح نظام درآمدی، بودجه ریزی، ایجاد منابع پایدار درآمد شهری و... احصاء کنید و خود نیز با تمام توان، حل مسائل اولویت دارِ مردم را دنبال کنید.

 

وجود تشریفات، واگذاری قرارداد‌ها از طریق شرکت‌های تابعه، شفاف نبودن فرآیند‌های همچون؛ تهاتر، واگذاری دفاتر خدمات الکترونیک و... و کمیسیون‌های درآمدزا و غیرشفافِ نظام مدیریت شهری، از مهم‌ترین بستر‌های محمل فساد اند که میتوان با اصلاح قوانین و شفافیت جزییات نحوه درآمدزایی، مثلا در کمیسیون ماده ۵ و شورای معماری مناطق، انتشار اطلاعات مربوط به فرآیند تصمیم گیری‌ها مثلا با انتشار جزییات صدور آراء تخلفات کمیسیون ماده ۱۰۰ و ارائه اطلاعات به روز پیرامون تغییر کاربری ها، تراکم‌ها و پایان کار‌ها و شفاف شدن شرکت‌های متعلق به شهرداری، با آن‌ها مبارزه کرد.

 

۳- توان نظارتی خود را با کمک مردم و تشکیل دیوان محاسبات شهری، تقویت کنید.

یکی از قوی‌ترین ابزار‌های مقابله با فساد، رانت و رشوه، استفاده از توان نظارت مردمی برای کشف تخلفات است. توجه کنید که؛ رفع ایرادات از طریق خاصیت جمع سپاری (کمک مردمی به امر نظارت) و سپس حمایت همه جانبه و قانونی از گزارشگران و افشاگران فساد، هم هزینه تشخیص عیوب را کم می‌کند و هم مردم را در اداره امور مربوط به خویش، دخیل خواهد نمود. البته باید در کنار افزایش نظارت‌های مردمی، نظارت‌های متمرکز را (که شامل یک یا چند سازمان و نهاد متولی کشف و مبارزه با فساد است.) تقویت نمود. یکی از پیشنهادات ما، تشکیل دیوان محاسبات شهری با هدف نظارت بر نحوه هزینه کرد بودجه شهری است.

 

۴- با شایسته سالاری، باند‌های قدرت و فسادِ لابی گر را نا امید کنید.‌

می‌توان از طریق قانون ممنوعیت درب‌های گردان، عدم دخالت در انتصاب مدیران شهری، پیش بینی محدوده قدرت اعضای شورا و تدوین دستور العمل جامع برای انتخاب مدیران شهری، موجب شایسته سالاری از طریق درک توانمندی مدیران شد. ضمنا باید شهرداری را مکلف کرد که سیاست‌های استخدامی (اعلام مناصب شغلی خاص و شرح شغل و سیاست‌های استخدام) را مبتنی بر شایسته سالاری و به صورتی برخط در اختیار عموم مردم قرار دهد تا روند جذب نیروی انسانی و انتصاب مدیران شفاف و کارآمد شود.

 

۵- پاسخگویی، اعتماد ساز است.

علاوه بر اعتقاد به مسیر‌های قانونی، خود را در قبال شهروندان پاسخگو بدانید، چرا که هر شهروند حق دارد از جزئی‌ترین اطلاعات و تصمیم گیری‌ها مطلع باشد. یکی از راه‌های پیشنهادی، انتشار راه‌های ارتباطی مردم با هر یک از اعضای شورای شهر و شهرداران است. برای مثال، حضور مردم و رسانه‌ها در جلسات شورا، علی الخصوص جلسات بررسی، انتخاب، سوال و استیضاح شهرداران، ضروری است تا احیانا تبانی بین اعضای شورا و مدیران شهری رخ ندهد.
با این رویکرد، وقتی مردم ارزیابی بر مبنای شواهد متقن برای انتخاب مدیران شهری و نحوه مدیریت ایشان داشته باشند، به دلیل بازخورد‌های عمومی، از سوی مدیران، سعی خواهد شد که تا حد امکان، نظرات کارشناسی شده و مستدل شود.


۶- در اسناد بالادستی مدیریت شهر، تحول ایجاد کنید.

حفظ هویت تاریخی و توجه به مختصات اسلامی شهر، از مهم‌ترین اولویت‌های سیاست گذاری در نظام مدیریت شهری است. در یک شهر اسلامی، ضرورت دارد عدالت در تقسیم خدمات و منابع شهری رعایت گردد و نگاه ماشینی (صرفا تقاطع محور و برج ساز) از راس تصمیم سازی‌ها کنار رود و ظهور و اعتلای مظاهر اسلامی و انقلابی در کنار عمران و آبادانی با حفظ آرامش روحی و امنیت معنوی، مورد توجه قرار گیرد. در کنار این نکات، اولویت دهی به مناطق حاشیه نشین و حفظ منابع طبیعی و مبارزه با زمین خواری را از خطوط پر رنگ مدیریتی خود بشمارید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شورای شهر کرج بسیج دانشجویی البرز شهرداری کرج شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی مدیران شهری تصمیم گیری اعضای شورا شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی و دومین جلسه علنی شورا در واکنش به گزارش بازدید امانی از محله جوادیه گفت: سد معبر به یک فرهنگ تبدیل شده است. اگر مردم از این افراد خرید نکنند چنین شرایطی پیش نمی آید اما این موضوع به یک فرهنگ اشتباه تبدیل شده و عادی شده است.

او با بیان اینکه تمام مسائل تخصصی و دغدغه ما وسایل حمل و نقل عمومی است افزود: کسی که در شورا مسئله شخصی با دیگری ندارد و همه دغدغه رفع مشکلات حمل و نقل عمومی هستند.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: می‌توان استفاده از دوچرخه در روزهای سه شنبه را دوباره رواج داد و به جای اینکه دوچرخه‌ها زیر باد و باران از بین برود، بهتر است در صورت استفاده مردم از بین برود.

او ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش هفته گذشته این موضوع را مطرح کرد که اگر زمینی در اختیار آنها قرار بگیرد با توان خود و یا خیرین مدرسه ساز نسبت به ساخت مدارس و نوسازی آن اقدام خواهند کرد.

در ادامه نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران امروز در جلسه علنی شورا به شهرداری تهران پیشنهاد کرد به منظور احیا و گسترش فرهنگ دوچرخه سواری، ۱۰ هزار دوچرخه به صورت رایگان در اختیار دبیرستان‌های پسرانه کم برخوردار پایتخت قرار دهد.

سیدمحمد آقامیری با بیان اینکه در دوره‌های گذشته بیش از ۳۰۰ کیلومتر مسیر دوچرخه در سطح شهر تهران ساخته شده که حدود ۸۰ کیلومتر آن در سطح پارک ها و بوستان ها است، گفت: متأسفانه این مسیرها بلا استفاده اند و ۳۰۰ دوچرخه سوار روی این ۳۰۰ کیلومتر مسیر نداریم!

او افزود: به شهردار تهران پیشنهاد کردم چون این وسیله حمل و نقل توسط مردم ما انتخاب نشده است و با ورود موتورهای برقی هم فکر نمی‌کنم دیگر جایی برای دوچرخه در بعد حمل و نقل پیدا شود، این بودجه‌ای که ما برای نگهداری مسیر دوچرخه در معاونت حمل و نقل دیده ایم به صورت عمده دوچرخه خریداری شود و به صورت رایگان به دبیرستان ها اهدا شود. با این رقم چیزی در حدود ۱۰ هزار دستگاه دوچرخه می توان خریداری کرد.

آقامیری با تأکید بر اینکه این بودجه سالانه صرفا هزینه خرید رنگ و ... می شود تاکید کرد: شهرداری ۱۰۰ دبیرستان کم برخوردار سطح شهر را شناسایی کند و به آنها دوچرخه رایگان اهدا کند. با این اقدام نوجوانان ما مسیر مدرسه تا منزل را با دوچرخه طی کنند. در اوقات فراغت هم می توانند خرید منزل و رفت و آمدهای خود را داشته باشند. آن وقت است که می توانیم با خیال راحت بگوییم ۱۰ هزار نوجوان از این مسیرها استفاده می کنند.

رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران هم در این باره گفت: مدیریت شهری باید شانس گرفته شده از مردم برای دوچرخه‌ها را دوباره به آنها برگرداند.

تشکری هاشمی با اشاره به برگزاری مناقصه برای ساماندهی وضعیت دوچرخه ها گفت: گویا چندین مرتبه مناقصه برگزار و برنده نیز مشخص شده؛ اما با گرفتاری در یک سیکل معیوب اداری کار متوقف شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تقاضای من این است که اجازه دهند مردم شهر از امکان دوچرخه سواری استفاده کنند و بارها انجمن‌هایی که مرتبط با دوچرخه هستند به کمیسیون مراجعه کرده‌ و از ما خواستند که مانع استفاده از دوچرخه نباشیم.

او افزود: اخیرا با مدیرعامل سازمان ترافیک جلسه‌ای در همین خصوص داشتیم که قول دادند در اسرع وقت موانع را مرتفع کنند.

کد خبر 848391 منبع: ایسنا برچسب‌ها فرهنگ شوراى شهر تهران دوچرخه سواری

دیگر خبرها

  • باید حرکت‌های دانشجویی در حمایت از غزه در جوامع بین‌المللی تبیین شود
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • تغییر ۲۱ شهردار و شورای شهر نسیم‌شهر در ۴ سال
  • برگزاری نشست تبیین الزامات اطلاع‌رسانی دولت در ایلام
  • طرح «دختران حاج قاسم» نمونه یک کار فرهنگی موثر است
  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • گفت‌وگوی صریح با رئیس شورای شهر کرج/ برای مردم چه کردید؟
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • آسفالت معابر از اولویت‌های شهرداری است
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد