Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@03:19:30 GMT

مرگ کرونایی سوغات سفر به شهرهای قرمز

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۰۵۱۶

مرگ کرونایی سوغات سفر به شهرهای قرمز

گویی شهرهای ایران خیال ندارند ردای سرخ را از تن خارج کنند. کرونا همچنان با سرعتی باورنکردنی قربانی می‌گیرد. این‌بار انگار کم‌توجهی مردم و ضعف اجرای پروتکل‌های بهداشتی شرایط تاخت‌و‌تاز دلتا کرونا را فراهم کرده و آمار جانباختگان را افزایش داده است.

 هرچند تعداد درگذشتگان در شبانه‌روز گذشته، با کاهشی در حدود یکصد نفر به 466 نفر رسیده اما خطر همچنان در کمین است و به اعتقاد کارشناسان حوزه بهداشت این شرایط شکننده و متزلزل محسوب می‌شود، از این‌رو باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان در صدر اولویت‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  آمار وزارت بهداشت حاکی از آن است که مجموع جانباختگان این بیماری به 97 هزار و 208 نفر رسیده است. از سوی دیگر اما آماری دهشتناک خبر جمعه‌ای سیاه در تهران می‌دهد. جمعه ٢٢ مرداد ماه در بهشت‌زهرای تهران رکورد متوفیان پایتخت با عدد ۲۱۶ فوتی شکسته شد. به گفته خال، مدیر عامل سازمان بهشت‌زهرا(س) آمار ثبت عدد بالای متوفیان در روز جمعه از ابتدای آمدن کرونا تا به امروز بی‌سابقه بوده است. به همین علت می‌توان آن را یک رکورد تازه محسوب کرد. همزمان با این روند اسفبار و نگران‌کننده اما خبرهای خوشی از حوزه بهداشت به گوش می‌رسد و آمارها نشان می‌دهد در شبانه‌روز گذشته تزریق واکسن با روندی صعودی به 524 هزار و 809 دوز رسیده است. به گونه‌ای که تاکنون 14 میلیون و 767 هزار و 598 نفر دوز اول واکسن کرونا و 3 میلیون و 813 هزار و 628 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۸ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۲۲۶ دوز رسید. اما باید به یاد داشت که این به‌ معنای قطع زنجیره انتقال نیست و تا مدت لازم از تزریق دوز دوم واکسن نگذرد ایمنی نسبی ایجاد نخواهد شد. از این‌رو این رعایت پروتکل‌های بهداشتی است که همچنان راه نجات از بحران فعلی به‌شمار می‌آید.

ساخت داروخانه موقت کرونایی

دستور ساخت این داروخانه در پی بازدید رئیس جمهوری از داروخانه 29 فروردین و گفت و شنود با متقاضیان درخواست دارو هم خبر خوش دیگری بود که می‌تواند راهی برای تسهیل در تحویل دارو‌های کرونایی و مرهمی بر دل بیماران و اطرافیان آنها باشد. در راستای این تصمیم با دستور فرمانده نیروی زمینی ارتش، داروخانه موقت کرونایی تا ۴۸ ساعت آینده در کنار داروخانه ۲۹ فروردین احداث می‌شود.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری تأکید کرده که نیروی زمینی ارتش، احداث ساختمان موقت داروخانه و تأمین نیرو را برعهده دارد، اما همانند گذشته نیازمند همکاری و تأمین دارو توسط وزارت بهداشت است. از سوی دیگر گفته می‌شود بیش از 50 درصد زندانیان واکسن تزریق کرده‌اند تا به این شکل از ابتلای آنها به بیماری پیشگیری شود.

سفر و دورهمی‌ها ممنوع

به گفته فرماندار تهران تمامی اصناف و پاساژ‌ها قطعاً تعطیل هستند و هیچ مماشاتی در این مورد صورت نخواهد گرفت و تمامی گروه یک فروشگاه‌ها بجز سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای (مواد غذایی)، میوه‌فروشی‌ها و قصابی‌ها صددرصد تعطیل هستند. بانک‌ها و مؤسسات مالی و شرکت‌های تابعه نیز به‌طور رسمی تا شنبه تعطیل هستند، اما تعطیلی بدون برنامه دردی را دوا نمی‌کند. تجربه تعطیلی چند روزه تهران و البرز مهر تأییدی است بر درستی این مدعا. چرا که این‌بار نیز تعطیلی‌های اعلام شده با تعطیلات مناسبتی تاسوعا و عاشورا همراه شده و عدم برنامه‌ریزی و اتخاذ تدابیر سختگیرانه و بازدارنده می‌تواند این نقطه امید را هم به سرنوشت موارد قبل دچار کند و کشور را با رکوردهایی تلخ و سیاه در میزان مرگ‌ومیر شهروندان مواجه کند. حقیقت این است که کارشناسان حوزه بهداشت و درمان بر این باورند که اگر این‌باره هم مردم تعطیلات را به عنوان فرصتی برای سفر، گشت و‌گذار و یا شرکت در دورهمی‌ها و تجمعات تلقی کنند با تکرار پیک‌های شدیدتر بیماری مواجه خواهیم بود، به گونه‌ای که تلفات شدید‌تر و بحرانی به مراتب سخت‌تر و دشوارتری را تجربه خواهیم کرد. عیسی فرهادی با اشاره به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر تعطیلی سراسری تا ۳۰ مرداد و منع تردد تا ۵ شهریور بر لازم‌الاجرا بودن این مصوبه تأکید می‌کند و می‌گوید: هیچ‌گونه مجوزی از فردا صادر نخواهد شد و از مردم عزیز تقاضا داریم برای دریافت مجوز به فرمانداری تهران مراجعه نکنند. او همچنین به بسته بودن همه مبادی خروجی و وردی تهران اشاره می‌کند و می‌گوید: این تصمیم مهم و جدی است و هیچ مجوزی صادر نخواهد شد و ه مچنین مجوز‌هایی که پیش از این صادر شده و مربوط به تاریخ‌های اعلام شده از سوی ستاد کروناست قطعاً باطل و از درجه اعتبار ساقط است.
نگاهی‌ به آمار و هشدارهای حوزه کرونا و تصمیمات اتخاذ شده نشان می‌دهد که برای حفظ جان خود و هموطنانمان نه تنها باید سفر و دورهمی‌ها را به زمان دیگری موکول کرد بلکه حالا که در آستانه عزاداری‌های تاسوعا و عاشورای حسینی قرار داریم هم باید حتی‌الامکان از حضور در تجمعات و فضاهای سربسته خودداری کرده و به‌جای شرکت در مجامعی که خطر ابتلا و انتقال بیماری وجود دارد از هیأت‌های مجازی برای به‌جا آوردن آیین مذهبی این روزها استفاده کنند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۰۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدید جدی سلامت خانواده با طرح «عرضه اینترنتی دارو»

در عصر دیجیتال، فروش اینترنتی کالا موضوع عجیبی نیست؛ اما در رابطه با کالای حساس و استراتژیکی مثل دارو این طرح باید با آماده شدن زیر ساخت‌ها و روشن شدن مسیر عرضه دارو به مردم همراه باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، تقریبا یک دهه است که فروش اینترنتی اقلام مختلف از لباس و وسایل بهداشتی گرفته تا لوازم برقی در کشور مرسوم شده و در چندسال اخیر پای کالا‌های دیگری همچون مواد خوراکی و حتی اقلام ارزشمند نیز به این مدل فروش باز شده است. اما چیزی که اخیرا خیلی در میان مردم و صاحبان نظر سر و صدا کرده و نظرات متناقضی در رابطه آن منتشر می‌شود، فروش اینترنتی دارو‌های مختلف است.

خطر جدی سلامت عمومی

این جدل‌ها در صورتی است که سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو آمریکا از خرید دارو به شکل اینترنتی دو تعریف دارند و از آن به عنوان خطری جدی برای سلامت عمومی و بحران جهانی برای بهداشت عمومی یاد می‌کنند. در کشور‌های مختلف تحقیقاتی انجام و مشخص شده که بیش از ۵۰ درصد از دارو‌هایی که در فضای اینترنت خریداری می‌شود تقلبی بوده و یا استاندارد لازم را نداشته است.

سازمان جهانی بهداشت معتقد است که ۴۸ درصد از قصور پزشکی مربوط به قصور دارویی است. آیا می‌خواهیم با فروش اینترنتی دارو سهم قصور دارویی را بیشتر کنیم. فروش اینترنتی دارو تا کنون به هیچ عنوان شفافیت و مجوز لازم از سازمان غذا و دارو را نداشته است. محرمانگی اطلاعات بیماران ارزش بالایی دارد که در صورت خدشه به آن و دسترسی دستگاه‌ها و پلتفرم‌ها به جز وزارت بهداشت، خطرات جدی را ایجاد می‌کند.

فعالیت‌های حوزه سلامت رقابت پذیر نیست

اقتصاد دارویی توسط ۱۵ هزار داروخانه، ۳۲ هزار داروساز و تعداد زیادی از شرکت‌های تولیدی دارو چرخانده می‌شود. وابستگی دارو به خارج از کشور به حداقل رسیده است. مشخص نیست که چرا برخی پلتفرم‌ها در عرضه دارو می‌خواهند ورود کنند. بر خلاف استناد برخی از پلتفرم‌ها، اما بر اساس ماده ۳ بند ج تبصره ۲ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ عنوان می‌کند که فعالیت‌های حوزه سلامت، آموزش و تحقیقات و فرهنگ مشمول اصل ۴۴ نیست، چون رقابت پذیر نیست و نمی‌توان مصرف القایی دارو را تشویق کرد.

خرید داروی سقط جنین در فضای اینترنت نیز نمونه‌ای دیگر از دخالت پلتفرم‌ها در حوزه سلامت است. کار این پلتفرم‌ها بازی با جان و سلامت است که نباید اسم آن را استفاده از تکنولوژی در حوزه سلامت بگذاریم. از تکنولوژی استقبال می‌کنیم، اما مبدا ارسال کننده بر اساس قانون تجارت الکترونیک باید مشخص باشد چرا در برخی پلتفرم‌ها، مبدا ارسال کالا‌ها مشخص نیست؟ این کار خلاف قانون است. همچنین بر اساس این قانون، فروش دارو به مصرف کننده نهایی از طریق فضای اینترنتی و مجازی، ممنوع است.

پول در کیف پول داروخانه

قبل از شروع به کار پلتفرم‌ها در فروش دارو، از چندین سال قبل ضابطه‌ای نوشته شد و پیشنهادی را به سازمان غذا و دارو ارائه شد و چندین پایان نامه در این زمینه تدوین شده تا چارچوبی برای عرضه دارو در بستر الکترونیک وجود داشته باشد. چارچوب مورد نظر این است که مالکیت داده‌ها در اختیار سازمان غذا و دارو باشد و به پرونده الکترونیک سلامت یا سپاس، متصل باشد. همچنین ماهیت موتور جستجوگر داشته باید وجود داشته باشد و به نزدیک‌ترین داروخانه متصل باشد و قائم به داروخانه بوده و پول، وارد کیف پول داروخانه شود.

قانون تجارت الکترونیک به صراحت گفته که فروش دارو به مصرف کننده نهایی از مسیر مجازی یا اینترنتی ممنوع است و اگر با این قانون مشکل دارند، آن را اصلاح کنند. لایحه اصلاح این قانون یک بار در مجلس رأی نیاورده، چون فروش دارو به مصرف کننده نهایی در بستر الکترونیک ممنوع است که باید قانون، اصلاح شود.

متاسفانه در کنار تمامی این مسائل، به دلیل مشکلات متعدد تا شهریور ۱۴۰۲ با اقداماتی که از سوی برخی دستگاه‌های خارج از حوزه سلامت انجام شد، ۷۰۰ داروخانه از مناطق محروم تعطیل شده و به سمت مراکز شهر‌ها منتقل شدند.

طرح عرضه اینترنتی دارو

تیرماه سال ۱۴۰۱ معاونت علمی و کارگروه اقتصاد دیجیتال، مصوبه‌ای را در خصوص فروش اینترنتی دارو داشت که به تصویب هیئت وزیران هم رسید. براساس مهلت دو ماهه آن، مقرر شد وزارت بهداشت دستورالعملی را در این خصوص تدوین کند، اما با توجه به بحران دارو و تغییرات مدیران سازمان غذا و دارو در آن زمان این امر محقق نشد.

در شهریورماه سال ۱۴۰۲، طبق مصوبه وزارت امور اقتصاد و دارایی، قانونی بودن فروش دارو از طریق پلتفرم‌ها اعلام و سازمان غذا و دارو مکلف شد دستورالعمل نظارت بر فرایند فعالیت و همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌ها برای رسیدن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی را طی چهار ماه تدوین و ابلاغ کند.


این در حالی است که رئیس سازمان غذا و دارو همان زمان از مخالفت این سازمان با طرح فروش اینترنتی دارو گفت. زیرا وی معتقد بود پلتفرم‌های فعلی فعال در این عرصه غیر قانونی فعالیت می‌کنند و مجوزی از وزارت بهداشت ندارند.
بعد از اعتراض سازمان غذا و دارو مصوبه هیئت مقررات زدایی باطل شد و طبق ستاد تنظیم بازار مقرر شد این مسیر از کانال خود طی شود.

لازم به ذکر است این طرح به صورت پایلوت با ارسال دارو به منازل جانبازان و برخی بیماران خاص در حال انجام است و تصمیم بر این شد که سازمان و غذا و دارو دستورالعملی را برای ساماندهی فروش اینترنتی دارو تا پایان سال گذشه تدوین کند.

اما اخیرا نیز بعد از کلی بحث و جدل بر سر اجرایی شدن طرح عرضه اینترنتی دارو؛ سرانجام آیین نامه این طرح از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شد. در همین حال، ابلاغ آیین نامه عرضه اینترنتی دارو یا همان پلتفرم‌ها، همچنان جای سئوال است که آیا قرار است مسوولیت توزیع دارو به صورت کامل در اختیار پلتفرم‌ها قرار بگیرد یا خیر. در این آئین نامه گفته شده است که این نامه توزیع اینترنتی دارو، به مدت ۶ ماه در یکی از استان‌ها اجرا شود و بعد از آن، شکل سراسری به خود بگیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو، در توضیح محتوای آیین نامه توزیع اینترنتی دارو نیز گفته است که «آئین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

دارو در دست مصرف کننده

اما چیزی که قابل واضح و قابل ملاحظه است، این مسئله است که در حال حاضر برخی «پلتفرم‌ها» به فروش اینترنتی دارو مشغول هستند و این خدمت محدود به حمل دارو نمی‌شود. به گفته مشاور عالی انجمن داروسازان ایران، دارو‌های تحت کنترل و دارو‌هایی که نیاز به نسخه دارند در حال حاضر از طریق پلتفرم‌ها به فروش می‌رسند و نکته مهم و عجیب این است که مبدأ ارسال کالا هم پنهان است. طبق قانون باید مبدأ ارسال کالا و این که دارو تحت نظر دکتر داروساز ارسال شده یا خیر، مشخص باشد.

این پلتفرم‌ها در این بستر برخی دارو‌های قاچاق را به فروش می‌رسانند و طی ثبت یک مورد مشخص شد داروخانه‌ای که توسط آن دارو به دست مصرف کننده می‌رسد مشخص نیست. ضمن این که مانند سایر کالا‌ها از کد تخفیف برای دارو استفاده می‌کنند.

تأیید اصالت دارو باید توسط فرد متخصص (مسئول فنی) صورت بگیرد که این امر در فروش اینترنتی در پلتفرم‌های کنونی اصلا شفاف نیست. در این پلتفرم‌ها مشخص نیست که به عنوان مثال شرایط نگهداری و اصل بودن دارو توسط مسئول فنی بررسی می‌شود یا خیر.

علی‌رغم این که فروش اینترنتی دارو یک نیاز است، اما این طرح در حال حاضر بسیار نپخته و خام است و لازم است که درست طرح‌ریزی شود. در ابتدا باید امنیت فضای مجازی برای فروش دارو تأمین شود و چون دارو در ارتباط مستقیم با سلامت مردم است باید مسیر فروش و عرضه دارو به دست بیمار کاملا شفاف باشد. چون عده‌ای در این میان قطعا دنبال سودجویی هستند و با شرایط کنونی رقابت ناسالم بین برخی داروخانه‌ها برای جلب مشتری وجود دارد.

فروش اینترنتی باید از یک پروتکل درمانی تبعیت کند، زیرا هر دارو دارای شرایط نگهداری خاصی است و نظارت مسئول فنی برای تأیید اصالت دارو ضروری است و برخی از دارو‌هایی که از این طریق به دست متقاضی می‌رسد، با اینکه تولید داخل نیستند و باید برچسب تی‌تک داشته باشند فاقد آن هستند.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • هشدار قرمز بارندگی شدید؛ افزایش شدت بارندگی در تهران + فیلم
  • تهدید جدی سلامت خانواده با طرح «عرضه اینترنتی دارو»
  • سوغات امید از دیار نصف جهان/ تدبیرمدیران نساجی در اعزام هوادار جواب داد
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس