Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اوج‌گیری کرونا در موج پنجم، کادر درمان استان اصفهان با چالش‌های فراوانی روبه‌روست تا جایی که حالا مسئولان درمان این استان اعلام کرده‌اند وضعیت بیمارستان‌ها از خط فاجعه عبور کرده و سرنوشت نامعلومی در انتظار آنهاست.

اما خبر‌های بد همین جا تمام نمی‌شود. «قارچ سیاه»، چالش جدید و تلخ دیگری است که دامن بیماران کرونایی را گرفته است، چالشی که از کودکان قربانیان بیشتری را انتخاب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر روابط عمومی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌و‌گو با «ایران» گفت درحال حاضر وضعیت استان اصفهان فوق بحرانی است و به‌شدت به قرنطینه کامل شهر و به توقف کلیه فعالیت‌های جمعی نیاز داریم در غیر این صورت شرایط فوق بحرانی ما به سمت فاجعه می‌رود.
دکتر آرش نجیمی با بیان اینکه تقریباً تمام رکوردهایی که در موج چهارم کرونا ثبت کرده بودیم، در موج پنجم شکست، افزود: تعداد کل بیماران بستری در بیمارستان‌های استان برای اولین بار از ۳ هزار بیمار عبور کرد، همچنین تعداد بیماران بستری در بخش آی‌سی‌یو به ۴۲۰ بیمار رسید که این ارقام دو تا سه برابر موج‌های قبلی است که حتی به نزدیک این اعداد هم نرسیده بودیم. وی با اشاره به اینکه موج پنجم عملاً بلندترین موج از زمان شروع همه‌گیری کرونا بوده است اظهار داشت: تا روز جمعه (22 مردادماه) تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان شش هزار و 607 نفر بودند که دو هزار و 485 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان بجز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند. تقریباً تمام ظرفیت بیمارستان‌های استان تکمیل شده است و اگر بخواهیم بیمار جدیدی پذیرش کنیم حتماً باید بیماری ترخیص کنیم و از این نظر بسیار دچار کمبود هستیم. وی از تغییر برنامه بیمارستان‌های استان و اضافه شدن ظرفیت‌ها سخن گفت و عنوان کرد: بیمارستان عیسی بن مریم(ع) به‌طور کامل وارد چرخه پذیرش بیماران کووید شد تا ۱۱۰ تخت به تعداد تخت‌های بیمارستانی اضافه شود، اگرچه این ظرفیت‌ها عملاً کمک چندانی به ما نمی‌کند و به سرعت ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل می‌شود.
دکتر نجیمی از عبور تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها از مرز 3 هزار نفر خبر داد و بیان کرد: نزدیک به یک‌هزار بیمار سرپایی نیز طی چند روز گذشته داشته‌ایم که به دلیل شرایط آنان و پر بودن ظرفیت تخت‌ها، ناچار باید در خانه درمان شوند.
وی با ابراز نگرانی از طولانی شدن صف‌های پذیرش بخش آی‌سی‌یو تأکید کرد: متأسفانه هر روز شاهد افزایش تعداد بیماران نیازمند بستری در بخش آی‌سی‌یو هستیم. همچنین نگرانی دیگری که وجود دارد این است که ما توقف و رسیدن به قله را در این موج نمی‌بینیم و هر روز  احتمال می‌دهیم بالاترین آمار بیمار را داشته باشیم و باز هم با عددهای عجیب‌تری رو‌به‌رو شویم. درحال حاضر هیچ جراحی غیر‌اورژانسی در بیمارستان‌ها نداریم و مجبوریم از ظرفیت تخت‌های دیگر بیماران، به بخش کووید اختصاص دهیم، که این کار قطعاً باعث عوارض و مرگ و میرهایی خواهد شد. متأسفانه  با یک مدیریت رها شده در استان روبه‌رو شده‌ایم.
وی با بیان اینکه هیچ برنامه‌ای برای توقف کارخانه تولید بیمار در اصفهان نداریم، ادامه داد: با وجود درخواست‌های مکرر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و زمانی که مرز دو هزار بیمار بستری را رد کردیم تقاضای قرنطینه به معنای کامل داده بودیم، یعنی تمام فعالیت‌ها و ترددها در شهرها محدود شوند، اگر می‌توانستیم آن زمان دست کم برای یک هفته تا 10 روز قرنطیه کامل شهر را اجرا کنیم شاید در وضعیتی که اکنون هستیم قرار نداشتیم. وی درخواست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در شرایط کنونی را قرنطینه فوری برای جلوگیری از افزایش تعداد بیماران جدید اعلام کرد و تصریح کرد: اگر در حال حاضر شهر را قرنطینه نکنیم شرایط فوق بحرانی الان یک فاجعه را در پی خواهد داشت.

حمله کرونا به کودکان اصفهانی و افزایش بی‌رویه قربانیان

رئیس بیمارستان امام حسین(ع) اصفهان نیزبا بیان اینکه در موج پنجم کرونا روزانه حدود 10کودک مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند گفت: این آمار متعلق به چهار روز گذشته است و با شرایط فعلی پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا 17 نفر نیز افزایش پیدا کند.
مهرداد معمارزاده با بیان اینکه از فروردین تا اول اسفند سال 99 (11ماه) حدود 900 کودک مبتلا به کرونا  در بیمارستان بستری شده‌اند افزود: این تعداد در 6 ماه گذشته تقریباً 80 درصد افزایش یافت و به یک‌هزار و 500 بستری از اسفند پارسال تا مرداد امسال رسیده است. وی درباره مشاهده بیماری «قارچ سیاه» در کودکانی که با عنوان کرونا بستری شده‌اند اظهار داشت: ما سه کودک دارای علائم کرونا بستری در بیمارستان داشتیم که مشکوک به این بیماری بودند، اما پس از انجام آزمایش، ابتلای یکی از آنان به قارچ سیاه محرز شد.
معمارزاده با اشاره به اینکه قسمتی از حفره چشم، صورت، گونه و کام این کودک هشت ساله در اثر قارچ سیاه از بین رفته و تاکنون ۶ بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است، افزود: این کودک دارای بیماری زمینه‌ای دیابت بوده و هنوز در بیمارستان بستری است.
وی با بیان اینکه آزمایش‌ها نشان داد که یکی دیگر از کودکان مذکور دارای سیاه زخم بود، خاطرنشان کرد: نفر سوم نیز یک آبسه وسیع در صورتش داشت که بهبود یافت و از بیمارستان ترخیص شد. این پزشک متخصص با اشاره به اینکه قارچ «موکورمایکوزیس» در بدن ما و محیط زندگی وجود دارد، اما به‌دلیل سیستم ایمنی طبیعی که داریم، رشد نمی‌کند گفت: اگر سیستم ایمنی فردی به دلایلی مانند ابتلا به کرونا ضعیف شود، زمینه رشد این قارچ فراهم می‌شود و می‌تواند بر سیستم ایمنی فرد غلبه کند که این شرایط در بیماران زمینه‌ای حادتر است.

«قارچ سیاه» بلای جان بیماران کرونایی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفت‌و‌گو با «ایران» با ابراز نگرانی از عبور اصفهان از خط فاجعه کرونا گفت: خستگی و کمبود نیروی انسانی، استهلاک دستگاه‌های اسکن، صف انتظار و کمبود تخت‌های مراقبت ویژه از چالش‌های موج پنجم کرونا در اصفهان است.
بهروز کلیدری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در 10 روز آینده تعداد بیماران بستری به بیش از 5 هزار نفرخواهد رسید افزود: این یک فاجعه است و بیماران بستری در صف انتظار دریافت مراقبت‌های ویژه هستند. بیشترین آمار بستری کرونا و مرگ و میرها بین گروه‌های سنی 20 تا 60 سال است و تردیدی نیست که در روزهای آتی شاهد مرگ و میرهای بیش از 50 نفر در شبانه‌روز خواهیم بود.
وی با بیان اینکه وجود قارچ سیاه  بین کودکان مبتلا به کرونا در استان اصفهان شیوع یافته افزود: شیوع قارچ سیاه غیرعادی نیست و هر گاه عفونت‌های میکروبی و ویروسی افزایش یابد و سیستم ایمنی جمعی را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد در افرادی که ضعف ایمنی شدید دارند، قارچ‌های فرصت طلب مانند قارچ سیاه در بدن فرد مستقر می‌شوند و آسیب جدی به فرد وارد خواهند کرد. از این‌رو در شرایط کنونی نیز به دلیل افزایش بسیار زیاد بیماران، تمام مبتلایانی که ضعف ایمنی شدید دارند، مخصوصاً افرادی که سابقه دیابت دارند در معرض ابتلا به قارچ سیاه هستند که عوارض جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت.
این مسئول با تأکید بر اینکه پیشگیری از ابتلا به قارچ سیاه در شرایط فوق بحرانی کرونا، تنها به کاهش سیر کرونا و تعداد بیماران مبتلا به کرونا وابسته است اظهار داشت: هر چقدر افراد بیشتری از ابتلا بویژه در افرادی که نقص ایمنی دارند را داشته باشیم، به همان میزان احتمال ابتلا به قارچ‌های فرصت طلب مانند قارچ سیاه نیز بیشتر خواهد شد. اما گاهی کنترل بیماری قارچ سیاه امکانپذیر نیست و صورت بیمار بشدت درگیر می‌شود و چاره‌ای جز تخلیه صورت بیمار برای متخصصان گوش، حلق و بینی باقی نمی‌ماند، این قارچ عمدتاً صورت را درگیر می‌کند. متأسفانه آمارهایی از ابتلای بزرگسالان به قارچ سیاه در بیمارستان‌های مختلف استان گزارش می‌شود، باید بدانیم نگرانی از گسترش بی‌وقفه کرونا باید بیش از نگرانی ابتلا به قارچ سیاه باشد و اگر بیماری کنترل نشود، وضع ناخوشایند موجود به وضعی فاجعه‌بار تبدیل می‌شود و تنها نباید نگران قارچ سیاه باشیم، چرا که همه چیز رو به سیاهی است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیماران بستری بیمارستان ها مبتلا به کرونا تعداد بیماران ابتلا به قارچ استان اصفهان قارچ سیاه سیستم ایمنی فوق بحرانی موج پنجم تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۰۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد

ایسنا/بوشهر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از دومین ایثار ماندگار سال جاری خبر داد و گفت: بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد.

دکتر نادر شکیب آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در بوشهر اظهارکرد: لیلا حاجیانی ساکن روستای عیسوند شهرستان دشتستان با رضایت خانواده نوعدوستش دومین اهدا کننده عضو سال جاری شد.

وی تصریح کرد: این بانوی ۵۰ ساله با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان شهید گنجی برازجان آورده می‌شود که بعد از انجام سی.تی.اسکن، تشخیص خونریزی در بطن‌های مغزی به علت فشارخون کنترل نشده، مرگ مغزی وی تایید شد.

دکتر شکیب آزاد اضافه کرد: به دنبال تأیید مرگ مغزی این بانو، در نهایت با رضایت پدر و مادر مهربانش، توسط دکتر مجد فلو پیوند و با همکاری دکتر مجاهد متخصص بیهوشی بیمارستان شهید گنجی برازجان و پرسنل اتاق عمل، کلیه‌ها و کبد ایشان برداشت شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تقدیر از زحمات پرسنل ICU جراحی، پزشکان تأیید کننده و مدیریت بیمارستان شهید گنجی برازجان خاطرنشان کرد: این صد و هفدهمین برداشت عضو استان و دومین برداشت سال جدید است. همچنین تاکنون هفت قلب به صورت هوایی به تهران و شیراز انتقال داده شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد
  • بن گویر، دنده‌های شکسته، بیمارستان و سرنوشت سیاه آریل شارون!