Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهانگیر عابدی کوپایی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تحصیلات گزینه پیشنهادی وزارت نیرو مرتبط با این وزارتخانه نیست و این امر به نظر می‌رسد که یک نقص است اما اگر از میان کارکنان وزارت نیرو که سابقه طولانی در مدیریت دارند فردی برای این سمت انتخاب می‌شد که بر بخش‌های مختلف آب به ویژه حوزه تخصصی و اجتماعی تسلط داشت شاید در شرایطی که تنش آبی یکی از مسائل بسیار مهم کشور است و از چند سال پیش شروع شده و در سال‌های آتی نیز وضعیت ممکن است بسیار وخیم‌تر باشد، می‌توانست بهتر مدیریت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: باید مسائل مختلف را در انتخاب وزیر در نظر گرفت و ما نمی‌دانیم که پارامترهای مد نظر رئیس جمهور برای انتخاب وزیر نیرو چه بوده است اما معتقد هستم با توجه به اینکه بحران آب در سال‌های آتی وخیم‌تر می‌شود فردی که تسلط کامل بر بخش‌های مختلف منابع آب (آب‌های سطحی و زیرزمینی) و مسائل اجتماعی دارد، شاید انتخاب بهتری بود.

استاد تمام گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: گزینه پیشنهادی وزارت نیرو در صورت کسب رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی، نیاز است برای مدیریت حوزه آب معاونان بسیار توانمند انتخاب کند و از سوی دیگر یکی از مسائل بسیار مهمی که باید مدنظر وزیر نیرو باشد برگزاری جلسات منظم و برنامه ریزی شده با انجمن‌های تخصصی مرتبط با حوزه آب است و اگر این چنین عمل کند در آینده موفق خواهد بود.

عابدی کوپایی با اشاره به اینکه چندین انجمن تخصصی حوزه آب در کشور وجود دارد که برخی از آنها مانند 《انجمن آبیاری زهکشی، انجمن مهندسی منابع آب و انجمن هیدرولیک ایران》 بیش از پنجاه سال سابقه دارند و حتی برخی در جهان نیز شناخته شده‌اند، ابراز داشت: اگر وزیر نیروی دولت سیزدهم بتواند با این انجمن‌ها به طور منظم نشست داشته باشند، در زمینه مدیریت بهتر منابع آب مؤثر بوده و به تصمیم‌گیری‌های وزارت نیرو می‌تواند کمک کننده باشد.

اقتصاد آب، ضروری که باید جدی گرفت

این استاد دانشگاه مؤلفه‌های فنی، اجتماعی و اقتصادی را در تصمیم‌گیری ها و مدیریت منابع آب سه مؤلفه اساسی و مهم دانست و تصریح کرد: توجه به اقتصاد آب بسیار اهمیت دارد زیرا آبی که تاکنون در بخش شرب، صنعت، کشاورزی و محیط زیست در اختیار مصرف کننده قرار گرفته با سوبسید بسیار بالایی بوده است و از این رو یکی از مؤلفه‌های اصلی مدیریت آب توجه به ارزش و اقتصاد آب است؛ یعنی اگر به لحاظ مصرف سرانه آب به این موضوع نگاه کنیم افراد و بخش‌هایی که مصرف آب بالایی دارند بهای بیشتری بپردازند و بهای مصرف آب زیاد به صورت پلکانی در نظر گرفته شود، این امر در بسیاری از کشورها مرسوم است اما ما غافل ماندیم‌.

استاد تمام گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: گزینه پیشنهادی وزارت نیرو اگر تخصص در حوزه آب ندارد، می‌تواند با انجمن‌های تخصصی مرتبط به طور منظم نشست برگزار کند و مطمئناً انجمن‌ها تخصصی که متشکل از دانشگاهیان و مدیران اجرایی توانمند حوزه آب هستند وزیر را در تصمیم‌گیری ها به سمت و سوی درستی هدایت می‌کنند.

برنامه گزینه پیشنهادی وزارت نیرو دولت سیزدهم در بخش آب و فاضلاب و برق

علی اکبر محرابیان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو دولت سیزدهم (زادهٔ ۱۳۴۸ در شهرستان خوانسار) سیاست‌مدار دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم اقتصادی از دانشگاه تهران و مهندس عمران است. او دستیار ویژه رئیس جمهور در دولت دهم، رئیس ستاد مهر ماندگار کشور و وزیر صنایع و معادن در دو کابینه محمود احمدی‌نژاد بوده‌است. در سوابق وی همچنین مدیریت یک شرکت خصوصی سدسازی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، طبق آنچه در برخی سایت‌ها منتشر شده، محرابیان که پیش از این در سمت‌های مختلف دولتی و غیردولتی فعالیت داشته، برنامه خود را در سه بخش آب، فاضلاب و برق برای ارائه به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است.

این برنامه در هفت فصل به تبیین وضع موجود، چالش‌ها و مسائل اصلی، رویکردها و راهبردها، برنامه‌ها و اقدامات اساسی، اهداف کمی، سرمایه‌های انسانی، فناوری و پشتیبانی صنعت و مدیریت منابع مالی پرداخته است.

بر اساس این برنامه اصول اساسی برنامه وزارت نیرو در دولت کار و تلاش شامل حصول اطمینان از تأمین آب و برق مطمئن و پایدار در جهت رفع نیازهای متعارف بخش‌های مختلف کشور، ارتقای حکمرانی و بهره وری آب از طریق استقرار مدیریت بهم پیوسته منابع آب مبتنی بر مدیریت تقاضا در سطح ملی، حوضه‌های آبریز و محلی و نیز اجرای طرح‌های توسعه و بازچرخانی پساب با رعایت اصول توسعه پایدار، آمایش سرزمین و هماهنگی متقابل بین سرمایه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی با مشارکت مؤثر ذی‌نفعان، ارتقا تاب آوری شبکه برق کشور با تمرکز بر توسعه ظرفیت تأمین برق پایدار، امنیت عرضه و تقاضا، بهبود کیفیت و حفظ محیط زیست با گسترش انرژی‌های تجدید پذیر است.

همچنین در این برنامه بر بهبود اقتصاد آب و برق به منظور ایجاد تعادل در منابع و مصارف بنگاه‌های آب و برق و پایداری استمرار ارائه خدمات، ارتقا سطح پژوهش و فناوری با تاکید بر تقویت توان ساخت داخل، بهبود محیط کسب و کار در صنعت آب و برق از طریق تعامل حداکثری با بخش خصوصی و تعاونی‌ها، بهره مندی از ظرفیت‌های قانونی، حضور فعال در بازارهای ملی و بین المللی و جذب سرمایه، ارزش گذاری به سرمایه‌های انسانی و بهره گیری مؤثر از آرا و اندیشه‌های تخصصی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های ملی، منابع و اموال عمومی تاکید شده است.

کد خبر 5281586

منبع: مهر

کلیدواژه: چالش کم ابی خشکسالی سدسازی علی اکبر محرابیان دولت سیزدهم وزارت نیرو مدیریت منابع آب ویروس کرونا محرم 1400 ماه محرم واکسن کرونا کرمانشاه شیوع کرونا بوشهر آمار کرونا عکس استانها مراسم عزاداری گرگان هیئت مذهبی واکسیناسیون خطبه های نماز جمعه گزینه پیشنهادی وزارت نیرو اقتصاد آب منابع آب انجمن ها آب و برق حوزه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۱۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند

مجید زارع بیدکی رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد و اشکذر و زارچ گفت: در راستای طرح احیا و تعادل بخشی و با همکاری کلیه بهره برداران ۱۰۰ درصد از چاه‌های کشاورزی و ۹۸ درصد از چاه‌های صنعتی شهرستان‌های یزد، اشکذر و زارچ به کنتور هوشمند مجهز شده اند.

وی افزود: همچنین با تلاش گروه گشت و بازرسی این اداره، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی و ۲۹ حلقه چاه غیر مجاز که تعدادی از آن‌ها مربوط به چاه‌های شناسایی شده سال‌های گذشته بوده است، پر و مسدود شدند که این امر صرفه جویی ۲۹۴ هزار متر مکعب آب را در پی داشت. 

رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد، اشکذر و زارچ با بیان اینکه در سال گذشته ۱۴۸ مورد اقدام حفاظتی از سوی ابن اداره انجام شده است، گفت: ۴ دستگاه حفاری و ادوات غیر مجاز نیز در این مدت توقیف شدند. 

وی با اشاره به همکاری خوب دستگاه قضایی و انتظامی این دو شهرستان برای برخورد با متخلفان و متجاوزان به منابع آب زیر زمینی و سطحی اظهار داشت: این اداره با هرگونه تخلف در زمینه منابع آبی برخورد قانونی و جدی خواهد داشت. 

 رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد، اشکذر و زارچ یزد بیان کرد: ۲۸ کنتور هوشمند چاه‌های کشاورزی و صنعتی در سطح شهرستان نیز با پیگیری این اداره رفع عیب شدند. 

زارع بیدکی در پایان با بیان اینکه در این مدت ۴۵ مورد تمدید پروانه بهره برداری صورت گرفته است، ابراز کرد: ۱۵۱ مورد مجوز مربوط به بهره برداری از منابع آبی نیز صادر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند
  • سد «آبریز» مطالبه مهم مردم کهگیلویه و بویراحمد است/ راه آهن یاسوج مورد توجه قرار گیرد
  • مهارت آموزی کارکنان وظیفه در استان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد