Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@11:33:02 GMT

۱۱۹ درصد افزایش قیمت مسکن در بهار ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۴۹۸۸

۱۱۹ درصد افزایش قیمت مسکن در بهار ۱۴۰۰

دومین گزارش فصلی وبسایت دیوار از وضعیت خرید و فروش املاک در تهران منتشر شد. بر اساس این گزارش که به بررسی وضعیت آگهی‌های املاک تهران در بهار ۱۴۰۰ می‌پردازد، قیمت مسکن در پایتخت، به طور میانگین ۱۱۹ درصد در مقایسه با بهار سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است.

در گزارش پیشین وبسایت دیوار از وضعیت مسکن در زمستان ۱۳۹۹، این رشد نسبی ۱۱۲ درصد بود که حال با ۷ درصد افزایش به ۱۱۹ درصد رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این به آن معناست که اگر بهار ۱۳۹۹ خانه‌ای در تهران متری ۱۰ میلیون تومان قیمت داشت، در بهار ۱۴۰۰، قیمت آن به متری ۲۲ میلیون تومان رسید.

بر اساس شماره دوم «گزارش املاک دیوار»، در فصل اول امسال، منطقهٔ یک با ۱۴۳ درصد افزایش، بالاترین میزان رشد قیمت‌ها را از خود بروز داد و بعد از آن منطقه‌های ۴، ۳، ۲، ۶ و ۷، به ترتیب، بالاترین میزان رشد قیمت‌ها را داشته‌اند. کمترین میزان رشد قیمت‌ها هم در منطقه‌های ۲۱، ۱۱، ۱۵، ۱۶ و ۱۲ ثبت شد. قابل توجه است که کمترین میزان رشد قیمت‌ها مربوط به منطقه ۲۱ و ۸۴ درصد بوده که همچنان رقم بالایی است و نشان از رشد چشمگیر قیمت‌ها دارد.

عرضه و تقاضا بر اساس منطقه‌های پایتخت: یک تا پنج در صدر!

در گزارش‌های فصلی دیوار، میزان عرضه و تقاضای املاک بر اساس تعداد «انتشار آگهی» و «بازدید از آگهی» محاسبه می‌شود. گزارش املاک دیوار از فصل اول سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که بالاترین میزان آگهی منتشر شده در دیوار از آنِ منطقهٔ ۵ بوده است. در بهار سال جاری، این منطقه ۲۲ درصد از کل عرضهٔ املاک تهران را به نام خود کرد.

بعد از منطقهٔ ۵، منطقه‌های ۱، ۲، ۴ و ۳، به ترتیب، بیشترین میزان عرضهٔ املاک را در تهران داشته‌اند. در مجموع، این پنج منطقه بیش از نیمی از آگهی‌های منتشر شده در دسته‌بندی املاک دیوار را از آن خود کردند. در همین بازهٔ زمانی، کمترین میزان انتشار آگهی املاک در تهران مربوط به منطقه‌های ۱۹، ۱۲، ۱۶ و ۱۴ بود و روی هم رفته، کمتر از یک درصد از کل آگهی‌های املاک دیوار تهران در این چهار منطقه ثبت شد.

در بخش تقاضای املاک نیز اوضاع کم و بیش شبیه عرضه بود. منطقه‌های ۵، ۱، ۲، ۴ و ۱۰، به ترتیب بیشترین میزان تقاضا را داشتند و کمترین تعداد بازدیدکنندگان به منطقه‌های ۱۲، ۱۹، ۱۶، ۱۴ و ۱۷ تعلق داشت.

عمده‌ٔ فروشنده‌ها: «متری ۱۰ تا ۴۰ میلیون!»

همانند زمستان ۹۹، همچنان تهران شهر عرضهٔ خانه‌های متری ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان است. گزارش فصلی املاک دیوار به ما نشان می‌دهد که بهار گذشته، ۵۹ درصد از خانه‌های آگهی‌شده در تهران در این بازه قیمت‌گذاری شده‌اند. بازهٔ قیمت ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به ازای هر متر مربع هم کمترین میزان عرضه را به خود اختصاص داد: کمتر از یک درصد؛ اما با این وجود، ۲۴ درصد از آگهی‌های املاک منطقه یک بیشتر از متری ۱۰۰ میلیون تومان قیمت داشته‌اند.

خریداران به دنبال خانه‌های متری ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومانی

در بخش تقاضای مسکن، حرف اول را خانه‌های متری ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان می‌زنند. در بهار ۱۴۰۰، ۲۶ درصد از بینندگان آگهی‌های فروش مسکن در دیوار تهران به دنبال خانه‌هایی در این بازهٔ قیمت بوده‌اند. در ارزیابی تقاضا بر اساس «قیمت بر متر مربع»، املاک متری ٢٠ تا ٣٠ و متری ٣٠ تا ٤٠ میلیون تومانی هم به ترتیب ٢٤ و ١٩ درصد از کل بازدید‌ها را تصاحب کردند و در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. به این ترتیب حدود ۷۰ درصد از جویندگان املاک در دیوار به دنبال خانه‌های متری ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان هستند.

خریداران به دنبال ۵۰ تا ۱۰۰ متری‌ها

اگر نگاهی به متراژ‌های عرضه و تقاضا شدهٔ املاک در بهار ۱۴۰۰ بیندازیم می‌بینیم که مانند فصل پیش، این فصل نیز همچنان فصل ۵۰ تا ۱۰۰ متری‌هاست. ۴۴ درصد عرضه و ۵۳ درصد تقاضای مسکن در تهران در فصل اول سال ۱۴۰۰ در این بازه جای می‌گرفت.

در رتبهٔ دوم «تعداد آگهی‌ها» و «میزان بازدید از آگهی‌ها» هم خانه‌های ۱۰۰ تا ۱۵۰ متری با به ترتیب ۳۰ درصد عرضه و ۲۵ درصد تقاضا حضور داشتند. خوب است که بدانید خانه‌های بسیار کوچک با متراژ‌های کمتر از ٥٠ متر هنوز سهم خوبی از عرضه و تقاضا در شهر تهران دارند. آمار‌های تجمیعی دیوار از آگهی‌های شهر تهران نشان می‌دهد که سهم انتشار و بازدید آگهی‌های خانه‌های زیر ٥٠ متر، به ترتیب ۵ و ۷ درصد بود.

سعادت‌آباد، محلهٔ تجمع فروشنده‌ها

از لحاظ شمار انتشار آگهی‌های املاک به تفکیک محله‌ها، فصل بهار امسال تفاوت چندانی با زمستان قبل نداشت. در این دوره سه ماهه هم سعادت‌آباد بیشترین میزان عرضهٔ املاک را به نام خود کرد و بعد از آن به ترتیب محله‌های پونک، کوی فردوس، نیاوران، زعفرانیه، فرمانیه و اندیشه قرار گرفتند. در تمام این محله‌ها عرضه از تقاضا بیشتر بود. جالب توجه است که محله سعادت‌آباد، به تنهایی، ۷ درصد از کل آگهی‌های املاک منتشر شده در دیوار تهران را به خود اختصاص داده است.

همچنان رکود، همچنان تورم

نگاهی به آمار و ارقام دومین گزارش فصلی دیوار از وضعیت املاک نشان می‌دهد که بازار مسکن همچنان در واکنش به تورم افسارگسیخته، واکنشی صعودی در زمینهٔ قیمت دارد. با آنکه بسیاری از گزارش‌ها و آمار‌ها از رکود در بازار مسکن تهران حکایت می‌کنند، اما بهار گذشته قیمت مسکن کماکان به صورت مهارناشدنی افزایش یافت. در فصل اول سال ۱۴۰۰، خانه‌های ۵۰ تا ۱۰۰ متری بیشترین متقاضی را در تهران داشتند و منطقه‌های یک تا پنج در هر دو جدول عرضه و تقاضا بر صدر نشستند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار مسکن اپلیکیشن دیوار خانه های متری ۱۰ میزان رشد قیمت ها آگهی های املاک میلیون تومان کمترین میزان عرضه و تقاضا بهار ۱۴۰۰ املاک دیوار میزان عرضه آگهی ها درصد از کل فصل اول بر اساس تا ۱۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۴۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: در مدیریت شهری گذشته با یک نگاه فانتزی، یک تصور و تفکری حاکم بود که شهر تهران باید در همان شکل بماند و کار ویژه‌ای انجام نشود؛ این نگاه باعث افزایش قیمت مسکن در پایتخت شد. - اخبار اجتماعی -

علیرضا نادعلی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره شرایط بغرنج مسکن در پایتخت و نقش‌ کم‌کاری و ترک‌فعل‌های مدیران شهری در یک دهه گذشته در ایجاد این وضعیت اظهار کرد: مدیریت شهری در این دوره، نگاه ویژه‌ای را به تامین مسکن داشته است و شورا برای ساخت و ساز در بدو ورود چند موضوع را هدفگذاری کرد.

نادعلی ادامه داد: در مدیریت شهری گذشته یک تصور و تفکری حاکم بود که با یک نگاه فانتزی، شهر تهران در همان شکل بماند و کار ویژه‌ای انجام نشود و فقط برخی از خیابان‌ها سنگ فرش شوند و دوچرخه سورای صورت بپذیرد! شاید این موارد از دور کمی دوست‌داشتنی به‌نظر برسد اما با این نگاه، امکان حل مشکلات مردم وجود ندارد.

وی اضافه کرد: همه موارد اشاره شده در دوره گذشته شرایط نامناسبی را در بخش مسکن تهران ایجاد کرد و مردم جنوب شهر بیشترین خسارت را متحمل شدند؛ باید این موارد اصلاح می‌شد چرا که سرعت در حوزه شهرسازی به اندازه لازم نبود و طولانی شدن صدور پروانه ساختمانی منجر به گلایه شهروندان شده بود و طبعاً شهرداری تهران در دور جدید باید برخی از کوتاهی‌ها را جبران می‌کرد که در یک برنامه‌ای این اقدامات آغاز شد؛ تاکید شورا بر این بوده و هست که این سرعت و تناسب به گونه‌ای باشد که شرط دچار به هم ریختگی نشود.

وی ادامه داد: در همین ارتباط اعضا و ریاست شورای شهر تهران، برنامه‌هایی را طراحی کردند و معتقد بودیم یکی از موضوعاتی که باید در این دوره به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، بخش مسکن است و اقداماتی برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت.

چمران: شهرداری تهران برای ساخت مسکن توسط چینی‌ها نیاز به مجوز شورای شهر دارد

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه رونق در ساخت و ساز مزیت‌های بسیاری را دارد، اضافه کرد: این موضوع علاوه بر کاهش قیمت مسکن، تاثیر بسزایی نیز در اشتغالزایی دارد که در دوره گذشته با توقف ساخت و ساز در تهران، مجموعه‌ای از اشتغال‌های متفاوت و متعدد متوقف شد و در نهایت این موضوع باعث افزایش قیمت مسکن نیز شد.

نادعلی تاکید کرد: آنچه که مدنظر شورا و شهرداری قرار دارد، اجرای طرح تفصیلی است که در قالب آن، طرح کمربند سبز دیده شده است؛ تاکید آن بر این است که ساختمان در قالب بلندمرتبه‌سازی انجام شود.

انتهای پبام/

دیگر خبرها

  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!