Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@02:11:02 GMT

درمان خانگی خارش سر

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۵۷۵۹

درمان خانگی خارش سر

خارش پوست سر مشکل شایعی است و می تواند علائم آزاردهنده ای مانند خارش مکرر و ناراحتی پوستی ایجاد کند. گاهی اوقات خارش سر با علائم قابل رویتی مانند پوسته پوسته شدن سر همراه است. اگرچه در سایر مواقع، پوست سر ممکن است بدون هیچ گونه تغییر ظاهری خارش داشته باشد.

اگرچه خارش پوست سر به طور معمول وضعیت جدی و شدیدی نیست، اما می تواند حاکی از نوعی بیماری زمینه ای نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داروهای خانگی متعددی وجود دارد که می­تواند برای خارش­هایی که نیازی به مداخله پزشکی ندارند، مفید واقع شود. در این مقاله، به علل خارش پوست سر و نحوه درمان آن در خانه خواهیم پرداخت.

علت خارش پوست سر چیست؟ شوره سر

به گفته دکتر ریاحی متخصص پوست و مو شایع ترین علت خارش پوست سر درماتیت سبوره ای است که در زبان عامیانه به آن شوره سر اطلاق می شود. در نوزادان به این وضعیت، بیماری پوستی گهواره ای یا کلاه گهواره می گویند. این نوع درماتیت اغلب در مناطقی از پوست رخ می دهد که غدد سباسه یا همان ترشح کننده چربی حضور دارند. از جمله این مناطق میتوان به پوست سر و صورت ایجاد اشاره کرد. در صورت التهاب این غدد علائم زیر ممکن است بروز یابد:

خارش پوسته ریزی قرمزی پوست ظهور فلس های سفید و زرد

اگر چه علت دقیق درماتیت سبوره ای مشخص نیست، برخی علل احتمالی به شرح ذیل اند:

تکثیر بیش از حد مخمرها روی پوست تغییرات فصلی استرس و نوسانات هورمونی شپش سر

خارش پوست سر شایع ترین علامت شپش سر است. اگر به داشتن شپش سر مشکوک هستید، از فردی بخواهید تا سر و موهای شما را جهت بررسی وجود یا عدم وجود شپش از نزدیک معاینه کند.
برای از بین بردن خارش سر لازم است که شپش را از بین ببرید. برای این کار با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید و لوازم و محلول ها و شامپوهای لازم را تهیه کنید.

با مراجعه به صفحه شپش سر از بررسی علت تا درمان می توانید همه چیز در مورد شپش، عکس شپش و نحوه بررسی شپش سر و درمان آن در خانه را بیاموزید.

سایر علل

خارش سر می تواند به علت یک پوست حساس رخ دهد. با این حال، برخی بیماری های زمینه ای نیز می توانند از علل خارش سر باشند. از این علل احتمالی، موارد ذیل را میتوان نام برد:

دیابت زونا (هرپس زوستر) حساسیت دارویی اختلالات اضطرابی درماتیت تماسی به علت تماس پوست سر با برخی مواد، مانند شامپویی که به تازگی استعمال می شود. لوپوس دیسکوئید ریزش مو در اثر استفاده از ابزارهای گرمایی حالت دهنده مو سردردهای میگرنی پسوریازیس سر آلوپسی (ریزش موی سر) اسکاردهنده روش های درمان خارش سر در خانه 1. سرکه سیب

سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و ضد قارچی است. همچنین می تواند خارش ناشی از خشکی پوست را نیز کاهش دهد. سعی کنید سرکه سیب را در آب گرم رقیق کنید و بعد از شستن موها با شامپو آن ها را با سرکه بشویید تا شوره و خارش سر از بین برود.

2. روغن نارگیل ارگانیک

روغن نارگیل ارگانیک به طور طبیعی از نارگیل رسیده استخراج می شود. این ماده حاوی اسید لوریک (نوعی چربی اشباع شده و دارای خواص ضد میکروبی) است. اسید لوریک به پوست کمک می کند تا روغن نارگیل را به طور موثرتری جذب کند. به همین دلیل، روغن نارگیل ارگانیک می تواند به عنوان نوعی درمان تسکین دهنده برای خارش پوست سر مطرح باشد.

روغن نارگیل می تواند برای خارش سر ناشی از اگزما و نیز مقابله به شپش ها نیز مفید باشد. طبق مطالعه ای که در سال 2010 در تراستد سورس انجام شده، محققان دریافتند که ترکیب نارگیل با انیسون نسبت به داروی پرمترین، که برای درمان شپش استفاده می شود، در تسکین و از بین بردن خارش پوست سر موثر تر است.

3. روغن نعناع

روغن نعناع می تواند در کاهش شوره سر و تسکین پوست آن موثر واقع شود و خارش آن را نیز برطرف کند. سعی کنید آن را با روغن دیگری مانند روغن زیتون رقیق کرده و پوست سر را با آن، قبل از شامپو زدن، ماساژ دهید. همچنین می توانید موهای خود را با چای نعناع، بعد از شستن با شامپو، شستشو دهید.

4. روغن درخت چای

روغن عصاره ای درخت چای با خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد عفونی کنندگی را می توانید از فروشگاه های مواد غذایی سالم تهیه کنید. این روغن همچنین اثرات ضدالتهابی نیز دارد. البته نباید فراموش کرد که روغن درخت چای می تواند برای پوست تحریک کننده نیز باشد. بنابراین مهم است که از آن کم استفاده کنید یا قبل از استفاده آن را رقیق کنید.

سعی کنید 10 تا 20 قطره روغن درخت چای را به یک شامپوی ملایم اضافه کنید یا آن را با روغن زیتون مخلوط کرده و مستقیماً روی پوست سر خود ماساژ دهید. روغن درخت چای می تواند به کاهش یا از بین بردن خارش های مرتبط با شوره سر، درماتیت سبوره ای و شپش سر کمک کند. این روغن هرگز نباید به صورت خوراکی مصرف شود.

بهترین شامپو برای خارش سر شامپو پریتیون روی

طبق مطالعه ای که با مقیاس بزرگ انجام گرفته، غلظت هیستامین در پوست سر کسانی که شوره سر و درماتیت سبورئیک دارند بیش از دو برابر سایرین است. این مطالعه تأثیر شامپوهای حاوی پریتیون روی را بر غلظت هیستامین سر تحلیل کرده که طبق آن غلظت هیستامین و شدت خارش در شرکت کنندگانی که از شامپو پریتیون روی استفاده می کردند، کاهش چشمگیری داشته است.

این شامپوها به راحتی در داروخانه ها و سایر مراکز خرده فروشی قابل تهیه اند. مقدار پریتیون روی در هر شامپو بسته به برند آن متفاوت است. بنابراین ممکن است لازم باشد محصول چند برند را آزمایش کنید تا مناسب ترین مورد را بیابید.

برخی افراد ممکن است متوجه شوند که شامپو زدن روزانه بیشترین تاثیر را در رفع خارش سر دارد. برخی نیز شاید حس کنند که این شامپو پوست سر را زیاده از حد خشک می کند و موهای خود را ، به جای هر روز، دو یا سه روز درمیان با این شامپو بشویند.

این شامپو همچنین برای افرادی که به دلیل حساسیت دچار خارش پوست سر می شوند مفید است چرا که در این سطح هیستامین پوست سر بالاست. پریتیون روی علاوه بر تأثیر مثبت آن بر کاهش هیستامین، رشد مخمرها را نیز کاهش داده و با این کار از بروز درماتیت سبوره ای جلوگیری می کند.

شامپوهای حاوی سالیسیلیک اسید

شامپوهای حاوی سالیسیلیک اسید در درمان خارش سر ناشی از پسوریازیس و درماتیت سبوره ای موثر هستند. سالیسیلیک اسید یک بتا هیدروکسی اسید است که در برگ های همیشه سبز و پوست درخت بید سفید یافت می شود. این ماده دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی بوده و نیز می تواند پوست را لایه برداری کند؛ لذا در درمان خارش و پوسته ریزی مرتبط با پسوریازیس موثر است.

شامپوهای حاوی سالیسیلیک اسید ممکن است از حیث قدرت اثر متفاوت باشند. برای بهره وری حداکثر، پیشنهاد می کنیم که حتماً بروشور شامپو را خوانده و دستورالعمل های ذکر شده را دنبال کنید. برای اثربخشی بهتر، خوب است که در حین استفاده از برخی شامپوهای محتوی سالیسیلیک اسید پوست سر را ماساژ داده و این کار را تقریبا روزانه انجام دهید. این شامپوها را می توانید از فروشگاه های مواد غذایی سالم، فروشگاه های آنلاین و داروخانه ها تهیه نمایید.

شامپوی کتوکونازول

کتوکونازول نوعی داروی ضد قارچی وسیع الطیف است. این دارو در تقلیل رشد مخمر مالاسزیا موثر است. مخمر مالاسزیا قارچی است که در اثر تکثیر بیش از حد بر روی پوست سر می تواند منجر به مالاسزیا فولیکولیت یا پسوریازیس سر گردد. شامپوی کتوکونازول را می توانید با ارائه نسخه از داروخانه ها تهیه کنید. همچنین این داروی ضدقارچی ممکن است در ترکیب برخی از شامپوها نیز موجود باشد.

شامپوهای کتوکونازول می توانند شوره سر، پوسته ریزی و خارش ناشی از درماتیت سبوره ای را کاهش دهند. شامپوهای مختلف ممکن است 1 یا 2 درصد کتوکونازول را به عنوان ماده ای فعال در ترکیب خود داشته باشند. نحوه و زمان مصرف این شامپوها بسته به نوع آن ها متفاوت بوده و می تواند روزانه و یا یک روز درمیان استفاده شود. توجه کنید که کتوکونازول را نباید بر روی زخم های باز یا پوست ورم کرده استفاده کرد.

توجه کنید که استفاده از هر کدام از این روش ها و شامپوهای ذکر شده بدون مشورت با پزشک، ممکن است برای درمان مشکل شما بی تاثیر و یا حتی مضر باشد. روش درمان خارش سر مانند هر عارضه دیگری، بستگی به علت آن دارد. به شما توصیه می کنیم در صورت شدید بودن علائم خود حتما به پزشک مراجعه نمایید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سالیسیلیک اسید شامپوهای حاوی روغن درخت چای خارش پوست سر روغن نارگیل درمان خارش برای خارش شوره سر خواص ضد خارش سر شپش سر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی

حساسیت در فصل بهار از بزرگترین چالش‌هایی است که افراد در این فصل تجربه می‌کنند و شناختن محرک‌های حساسیت‌زا و راهکارهای بهبود علائم می‌تواند کمک موثری به افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلرژی بهاره، حساسیت بهاره، رینیت آلرژیک فصلی و تب یونجه دیگر اسامی هستند که برای حساسیت فصل بهار عنوان می‌شوند؛ با شروع فصل بهار درختان، گل‌ها و علف‌های هرز شروع به گرده‌افشانی در هوا می‌کنند و استنشاق این گرده‌ها در برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد علائم حساسیت فصل بهار شود.

در طول فصل بهار درختان و گل‌ها شروع به آزاد کردن گرده در هوا می‌کنند. استنشاق این گرده‌ها می‌تواند باعث بروز علائم آلرژی شود.

علائم آلرژی به دو شکل ظاهر می‌شود:

فصلی: علائم در فصل بهار و تابستان و در پاسخ به گرده گیاهان یا اسپور قارچ‌ها ایجاد می‌شود. دائمی: علائم در تمام طول سال وجود دارد، علل ایجاد کننده آن می‌تواند گرد و غبار، حیوانات خانگی، قارچ وسوسک‌ها باشد.

دلیل اینکه به آلرژی بهاری، تب یونجه می‌گویند، این است که در گذشته در ماه‌های گرم سال، یعنی همان زمانی که علائم آلرژی ظاهر می‌شود، کشاورزان یونجه‌ها را درو می‌کردند؛ مقدار گرده گیاهان به طور مشخصی در روزهایی که باد می‌وزد، در هوا بیشتر است، اما این مقدار در روزهای بارانی کمتر می‌شود.

علائم آلرژی بهاری

علائم حساسیت فصلی از خفیف تا شدید متغیر و بعضی از شایع‌ترین علائم آن شامل موارد زیر است:

عطسه گرفتگی یا آبریزش بینی چشمان اشک آلود و قرمز خارش گوش، بینی، دهان، چشم‌ها احتقان گوش ترشحات پشت بینی سرفه تنگی نفس سردرد تنفس صدادار نشانه‌های حساسیت فصل بهار

در بدن افراد مبتلا به حساسیت بهاری آنزیمی ترشح می‌شود که باعث متورم شدن بافت‌ها و گشاد شدن عروق خونی می‌شود، این آنزیم باعث بروز مشکلات تنفسی، شوک و حمله قلبی است و علت همه واکنش‌هایی که در نتیجه حساسیت فصلی به وجود می‌آید همین آنزیم است، که میزان این آنزیم در زن‌ها بیشتر از مردها است‌.

در بدن این افراد هیستامین نیز ترشح می‌شود که علت اصلی آبریزش بینی و آبریزش چشم است و با توجه به اینکه چه ماده‌ای باعث به وجود آمدن آلرژی یا همان حساسیت فصلی شده است علائم آن می‌تواند متفاوت باشد؛ به طور کلی واکنش‌های آلرژیک می‌تواند در سینوس‌ها، راه‌های هوایی، پوست، روده، چشم و بینی رخ دهد و باعث تولید بیش از اندازه موکوس، عطسه کردن، آبریزش بینی، آبریزش چشم، تحریک گلو، کاهش تمرکز، سیاهی زیر چشم، خارش چشم، گوش و بینی، سرفه، کهیر (موارد نادر)، نوسانات خلقی و فشار خون پایین شود.

حساسیت پوستی فصل بهار

یکی از انواع آلرژی، حساسیت پوستی است که افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند، حساسیت پوستی سه نوع دارد که هرکدام علائم متفاوتی دارند.

اگزما

آتوپیک درماتیت یا اگزما یکی از انواع حساسیت‌های پوستی است، که بیشتر بین کودکان شایع است، علائم آن شامل قرمزی، خارش و خشک شدن پوست است و زمانی که یک عفونت در پوست اتفاق بیفتد ممکن است به شکل جوش‌های کوچک که یک مایع سفید رنگ یا زرد درون آن است روی پوست بدن ایجاد شوند.

کهیر

تاول‌های متورم و قرمز رنگ از علائم کهیر است، کهیر حاد در کمتر از شش هفته برطرف می‌شود، اما اگر بیشتر از شش هفته زمان ببرد کهیر مزمن است.

درماتیت تماسی

علائم این نوع از حساسیت پوستی شامل سوزش، خارش، قرمزی و ایجاد تاول روی پوست است، در زمان تماس با یک ماده حساسیت‌زا ایجاد می‌شود شامپو، تماس پوست با صابون و یا بیش از حد قرار گرفتن در معرض آب می‌تواند درماتیت تماسی را ایجاد کند.

درمان آلرژی و حساسیت فصلی

مهم‌‎ترین قسمت در درمان آلرژی، یافتن علت و به عبارتی پیدا کردن آن مواد آلرژی‌‎زا است، در درمان خانگی حساسیت فصلی توصیه می‌شود:

در و پنجره‌های محل زندگی خود را ببندید. تا حد امکان مدت زمان کمتری را خارج از خانه سپری کنید. زمان خارج شدن از منزل از ماسک استفاده کنید. از هرگونه دود دوری کنید. از میوه، سبزیجات و غذاهای مناسب برای آلرژی استفاده کنید.

راهکارهای متعددی در جهت درمان حساسیت فصلی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به استفاده از میوه و سبزیجات تازه و دوری از آلودگی اشاره کرد.

در صورت شدت علائم حساسیت‌های فصلی و درمان نشدن توسط روش‌های خانگی، لازم است به پزشک مراجعه و درمان دارویی را آغاز کنید، درمان دارویی می‌تواند شامل استفاده از داروهای زیر باشد:

استفاده از داروی آنتی‌هیستامین قرص ایروکاست که ‬ برای حساسیت‌های فصلی و آسم تجویز می‌‎شود. داروی هیدروکسی زین که بیشتر برای خارش و آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی کتوتیفن، این دارو برای سرماخوردگی و حساسیت‌ها به‌کار برده می‌شود. غذاهای تشدیدکننده آلرژی

اگر آلرژی دارید، از مصرف این غذاها آلرژی‌زا اجتناب کنید:

الکل کافئین لبنیات شکلات، قند و شیرین کننده‌های مصنوعی بادام زمینی غذاهای فراوری شده خربزه موز خیارها دانه‌های آفتابگردان حلزون صدف‌دار آب‌میوه بطری بابونه گندم، سویا درمان خانگی حساسیت بهاری

علاوه بر مواردی که گفته شد، می‌توان اقدامات زیر را برای بهبود علائم آلرژی در منزل انجام داد:

شست‌وشوی بینی با محلول سالین: با خارج کردن موکوس اضافی در مجرای بینی، احتقان و گرفتگی بینی را کم می‌کند. بخور گرم: با نرم کردن راه هوایی بینی باعث رفع گرفتگی آن می‌شود. طب سوزنی: برخی تحقیقات نشان داده طب سوزنی می‌تواند در برطرف کردن علائم مؤثر باشد. کد خبر 748657

دیگر خبرها

  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده