Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@14:03:10 GMT

کدام واکسن کرونا احتمال ابتلا را کمتر می کند ؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۱۰۴۹

اینکه کدام واکسن کرونا را بزنیم سوال بسیاری از مردم شده است. احتمال ابتلا به کرونا بعد از واکسیناسیون با واکسن کرونا متفاوت است. برای پاسخ به این سوال که کدام واکسن کرونا احتمال ابتلای کمتر دارد این مطلب را بخوانید.

به نقل از ساینس، پاسخ دقیق این سوال را نمی‌دانیم اما داده‌های ارائه شده در این زمینه اطلاعاتی در اختیار ما قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌نظر می‌رسد میزان ابتلا بعد از تزریق واکسن جانسون و جانسون بیشتر از واکسن‌های فایزر و مدرناست همان‌طور که بر اساس نتایج آزمایش‌های بالینی چنین انتظاری وجود داشت. همچنین میزان کمی ابتلا به عفونت در افراد واکسینه‌شده با واکسن مدرنا نسبت به واکسن فایزر گزارش شده است اما این یافته اولیه بر اساس داده‌های چند میلیون نفر از دو مکان است بنابراین ممکن است نمای کلی را نشان ندهد.

از آنجا که هیچ واکسنی ۱۰۰درصد موثر نیست، انتظار می‌رفت که عفونت‌های بعد از واکسیناسیون وجود داشته باشد. در زمینه آزمایش‌های بالینی، حدود ۰.۰۴ درصد از افرادی که واکسن فایزر دریافت کرده بودند به سارس-کوو-۲ مبتلا شدند در حالی که این میزان ۰.۰۷ با واکسن مدرنا و ۰.۵۹ با واکسن جانسون و جانسون بود.

اکنون که واکسن‌ها مجاز شده‌اند، دانشمندان این شانس را دارند که فراتر از آزمایش‌های بالینی تعداد عفونت‌های بعد از واکسن که در دنیای واقعی رخ می‌دهند را ردیابی کنند. داده‌های فعلی نشان می‌دهد عفونت بعد از واکسیناسیون در اکثر افراد شامل علائم خفیفی است و درصد کمی از آنان به بیماری شدید مبتلا می‌شوند و نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند یا از دنیا می‌روند.

با این حال، افزایش موارد ابتلا به کرونا در نوع اخیر دلتا که بسیار مسری است احتمالا خطر ابتلا به چنین عفونت‌هایی را افزایش می‌دهد. به‌عنوان مثال، نتایج مطالعه اخیر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) که ۶ اگوست به‌عنوان گزارش هفتگی بیماری و میزان مرگ‌ومیر (MMWR) منتشر شد، نشان داد که نوع دلتا در ماه مه و ژوئن در شهرستان میسا، کلرادو امریکا افزایش یافته است. در همان زمان، این بخش نسبت به سایر مکان‌ها که شیوع دلتا کمتر بود، نسبت قابل‌توجهی موارد بیشتر از عفونت بعد از واکسن را به دست آورد.

در حال حاضر، گزارش عفونت‌های بعد از واکسیناسیون تا حد زیادی به ایالت‌ها واگذار شده است و حدود ۲۵ ایالت که این موارد را گزارش کردند هنوز اطلاعاتی در مورد تعداد موارد مرتبط با هر برند واکسن ارائه نداده‌اند.

با این حال، اوکلاهما و واشنگتن دی سی این اطلاعات را عمومی کردند. وب سایت DC Health می‌گوید: این داده‌ها می‌توانند نشانه‌های اولیه در مورد نحوه عملکرد واکسن‌ها به‌ویژه با ظهور انواع جدید ارائه دهند. با این وجود، محدودیت‌های زیادی وجود دارد ازجمله اینکه مجموعه داده‌ها کوچک هستند، هر واکسن به تعداد مختلفی از افراد داده شد و زمان دوزها تفسیر داده‌ها را دشوار می‌کند.

بر اساس داده‌های این مرکز، تا اول آگوست، بیش از ۲۹۹هزار ساکن دی سی کاملا واکسینه‌شده بودند. از این تعداد تقریبا ۱۵۱هزار نفر دو دوز واکسن فایزر، حدود ۱۲۴هزار و ۷۰۰ نفر دو دوز واکسن مدرنا و حدود ۲۴هزار نفر واکسن جانسون و جانسون را دریافت کردند.

در این جمعیت، بالاترین میزان ابتلا به کرونا در افراد دریافت‌کننده جانسون و جانسون به میزان ۷۷ نفر، یا ۰.۳۲درصد از تقریبا ۲۴۰۰۰ دریافت کننده واکسن بود. دومین میزان در بین دریافت‌کنندگان فایزر مشاهده شد، از این تعداد ۳۰۸ نفر یا ۰.۲، از نظر ویروس مثبت بودند. سرانجام ۱۶۱ نفر، یا ۰.۱۳ از دریافت‌کنندگان مدرنا به کرونا مبتلا شدند.

این اعداد شامل موارد ابتلا بدون علامت، خفیف، متوسط ‌و شدید است. البته برخی از افراد مبتلا به عفونت بدون علامت یا خفیف ممکن است تحت آزمایش قرار نگیرند بنابراین موارد آنها از دست می‌رود به این معنی که این تعداد احتمالا محاسبه نمی‌شوند.

اوکلاهما نیز نتایج مشابهی را گزارش کرده است. بر اساس گزارشی از وزارت بهداشت ایالت اوکلاهما، تا ۲ آگوست، بیش از ۱.۵ میلیون نفر کاملا واکسینه‌شده بودند. حدود ۸۱۷هزار دریافت‌کننده فایزر، ۶۷۴ هزار نفر دریافت‌کننده مدرنا و ۱۰۲هزار فرد دریافت‌کننده جانسون و جانسون بوده‌اند. باز هم، دریافت‌کنندگان جانسون و جانسون بالاترین میزان موارد ابتلا به کرونا را با ۲۱۵ یا ۰.۲۱ درصد ثبت کردند. ۱۴۶۸ دریافت‌کننده فایزر، یا ۰.۱۷ از کل به کرونا مبتلا شدند و آزمایش ۸۳۱ دریافت‌کننده مدرنا یا ۰.۱۲ مثبت شد.

این اطلاعات فوری از اوکلاهما و دی سی احتمالا تصویری ناقص از موارد ابتلا به کرونا بعد از واکسیناسیون در هر منطقه ارائه می‌دهد اما در حال حاضر، مشخص نیست که آیا الگوهای مشاهده شده نماینده کل کشور هستند یا خیر.

روبرت دارنل، دانشمند پزشک در دانشگاه راکفلر در نیویورک گفت: برای مقایسه دقیق برندهای واکسن، به‌ویژه با نوع دلتا که در حال گسترش است ما به داده‌های بیشتری نیاز داریم.

به گفته رویترز، نتایج سایر تحقیقات مقدماتی نیز نشان می‌دهد، واکسن مدرنا بیشتر از نوع فایزر در برابر نوع دلتا محافظت می‌کند که تفاوت نرخ ابتلا به کرونا بعد از واکسیناسیون را توضیح می‌دهد.

با بررسی بیش از ۵۰هزار بیمار در سیستم سلامت کلینیک مایو مشخص شد که اثربخشی واکسن مدرنا در جهان از ۸۶ درصد به ۷۶ درصد بین ژانویه و جولای با شیوع دلتا و اثر فایزر از ۷۶ به ۴۲ درصد کاهش یافت.

با این حال، این مطالعه هنوز مورد بررسی کلی قرار نگرفته است بنابراین نتایج هنوز باید تایید شود.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: واکسیناسیون بیمارستان واشنگتن ویروس وزارت بهداشت پزشک نیویورک سلامت جهان بیمارستان پزشک واشنگتن وزارت بهداشت ویروس بعد از واکسیناسیون جانسون و جانسون ابتلا به کرونا دریافت کننده واکسن مدرنا واکسن کرونا موارد ابتلا داده ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۱۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • سامانه بارشی جان دوباره می‌گیرد / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی  + جزئیات | امروز کدام مناطق بارانی است؟
  • کدام تیم قهرمان یورو 2024 می شود؟ نتیجه 10 هزار شبیه سازی با کامپیوتر!
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد