Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@20:49:42 GMT

کارگران مشغول کار نیستند/ آشفتگی در نبود ایست کار

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۲۳۳۵

کارگران مشغول کار نیستند/ آشفتگی در نبود ایست کار

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، به دلیل نبود ایست کار در استان علاوه بر سردرگمی کارگران یک نوع بی نظمی را در شهر شاهد هستیم ، به محض مراجعه کارفرما برای پیدا کردن کارگر تعداد زیادی از کارگران به سمت او هجوم می‌آورند و صحنه‌های نامناسبی ایجاد می‌شود.

چند سال گذشته مرکزی در میدام امام حسین برای ساماندهی کارگران توسط شهرداری در نظر گرفته شد اما به دلیل نبود امکانات همچنین نزدیک بودن به سرویس‌های بهداشتی پارک مورد استقبال کارگران قرار نگرفت و ما همچنان شاهد تجمع کارگران ساختمانی هستیم که صبح زود  در این میدان و دیگر نقاط  شهر حاضر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تجربه برخی شهرها مانند تبریز نیاز است متولیان امر یعنی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شهرداری نسبت به ایجاد ایست کار در همه استان به ویژه خرم‌آباد اقدام کنند تا علاوه بر نوبت دهی کارگران اموراتی مانند بیمه آنها نیز انجام شود.

از طرفی پیگیری برخی مطالبات کارگران در این ایست کارها نیز می‌تواند مورد توجه قرارگیرد به ویژه در ایام کرونا که معیشت کارگران ساختمانی به دلیل کاهش رونق فضای کسب و کار با مشکل مواجه شده است.

 

به دلیل فراهم نبودن شرایط کارگران استقبال نکردند

دبیراجرایی خانه کارگر لرستان با اشاره به اینکه حضور کارگران ساختمانی در میادین شهر که ویترین شهر محسوب می‌شود یک چالش است، می‌گوید: ساماندهی کارگران ساختمانی و ایجاد مکانی برای مستقر شدن کارگران یک امر ضروری است موضوعی که متاسفانه توجه چندانی به آن نشده است.

محمد حسن موموسیوند بیان می‌کند: چند سال گذشته مکانی به منظور ساماندهی کارگران در میدان امام حسین در نظر گرفته شد اما فاقد هر گونه امکانات بود از طرفی در مجاورت سرویس بهداشتی پارک بود و همین امر موجب شد کارگران استقبال نکنند.

پیگیری مطالبات کارگران در ایست کارها

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت وجود ایست کار می‌افزاید: با ایجاد ایست کار کارگران در یک سامانه ثبت نام می‌کنند و کارفرمایان با مراجعه به ایست کارها کارگران مورد نیاز خود را پیدا می‌کنند، البته ایست کار باید دارای امکانات رفاهی باشد تا کارگران راحت باشند.

دبیراجرایی خانه کارگر لرستان می‌گوید: متولی باید شهرداری باشد و اداره کار نیز نظارت لازم را بر این ایست کارها داشته باشد، در خرم‌آباد نیاز است دو ایست کار در شمال و جنوب احداث شود.

موسیوند تاکید می‌کند: در ایست کار موضوع دفترچه‌های بیمه کارگران ساختمانی و پیگیری مطالبات نیز باید مورد توجه قراربگیرد زیرا داریم کارگرانی که تاکنون تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند، با توجه به شرایط  کرونا کارگران ساختمانی  از لحاظ معیشت با مشکل مواجه هستند و نیاز به حمایت دارند خوب است حداقل چند ماه حق بیمه از کارگران دریافت نشود.

حمایت‌های لازم را از ایست کارها خواهیم داشت

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز می‌گوید: شهرداری چند سال پیش مکانی را به منظور استراحت و نوبت دهی برای کارگران ساختمانی در میدان امام حسین در نظر گرفت اما کارگران استقبال چندانی نداشتند، در دره گرم هم مکانی را در نظر گرفتند اما به دلیل عدم مراجعه  انصراف دادند.

علی آشتاب می‌افزاید: در صورتی که ایست کارها در استان ایجاد شود اداره کار نیز نظارت‌ و حمایت‌های لازم را خواهد داشت، اینکه مکانی برای پیگیری مطالبات کارگران ایجاد شود بدون شک اتفاق خوبی است  و ما هم استقبال می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به شرایط کرونا کارگران ساختمانی به توجه ویژه نیاز دارند و به همین منظورما در قالب بسته‌های معیشتی حمایت هایی را انجام دادیم.

 

21 هزار و 909 کارگر ساختمانی بیمه شده‌اند

مدیرکل تامین اجتماعی لرستان با اشاره به تعداد کارگر ساختمانی استان می‌گوید: 21 هزار و 909 کارگر ساختمانی فعال داریم که حق بیمه آنها واریز و از خدمات تامین اجتماعی تحت عنوان بیمه شده کارگر ساختمانی بهره‌مند هستند، البته داریم کارگرانی که بیمه آنها قطع شده زیرا شرایط قانونی را پس از بازرسی نداشتند.

منوچهرگودرزی بیان می‌کند: پس از بازرسی‌های انجام شده حق بیمه نه هزار و 164 نفرکه شرایط کارگر ساختمانی را نداشتند قطع شد، همچنین 1573 نفر از کارگران ساختنمانی بازنشست، 140 نفر از کار افتاده و 472 نفر فوتی داشته‌اند.

وی می‌افزاید: یکی از اقدامات خوب  که سازمان تامین اجتماعی انجام داد بازرسی همه جانبه بود تا حق بیمه افرادی که کارگر واقعی نبودند قطع شود و سهمیه به کارگرانی که در میدان‌های کار منتظر هستند اختصاص داده شود، در حال حاضر حدود ده هزار کارگر ساختمانی واقعی در صف انتظار هستند که منتظر ابلاغ سهمیه هستیم.

مدیرکل تامین اجتماعی استان در خصوص گلابه کارگران ساختمانی مبنی بر قطع بیمه آنها توضیح می‌دهد: حق بیمه قطع نمی‌شود بلکه به صورت دوره‌ی شش ماه یکبار بیمه آنها مسدود می‌شود تا اشتغال آنها رصد شود زیرا این افراد سیار هستند ومد ام جا به جا می‌شوند.

معاون خدمات شهری شهرداری خرم‌آباد نیز در خصوص ایجاد ایست کارها توسط شهرداری می‌گوید: بخشنامه‌ی مبنی بر اینکه  شهرداری مکانی را برای کارگران ساختمانی  ایجاد کند ندارد، اما اگر اداره کار پای کار باشد ما هم هر کاری که بتوانیم انجام خواهیم داد و قطعا همکاری لازم را خواهیم داشت.

علیرضایی می‌افزاید: در ایست کار باید ساماندهی کارگران مورد توجه قراربگیرد و در این راستا باید ایجاد امکانات لازم برای راحتی کارگران لحاظ شود، ما هم از همه توان خود برای رفع مشکلات کارگران و ساماندهی آنها استفاده می‌کنیم چه وظیفه بر عهده ما باشد چه نباشد.  

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگران امام حسین لرستان ساماندهی ساماندهی کارگران کارگران ساختمانی کارگر ساختمانی تامین اجتماعی ایست کارها بیمه آنها ایست کار حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۲۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان

ایسنا/گلستان رئیس کل دادگستری گلستان گفت: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می یابد  تا افراد به جای مراجعه به محاکم، اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.

حیدر آسیابی ظهر شنبه هشتم اردیبهشت در نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان از تلاش دستگاه قضایی استان برای پیگیری و حل مشکلات حوزه کارگری در استان خبر داد.

وی گفت: رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی ، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان بر پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.

رئیس کل دادگستری گلستان با تاکید بر این که تنظیم قراردادهای خاص و تحمیلی به کارگران از نظر قانونی اعتبار نداشته و خلاف قانون است گفت: اگر  کارگران نسبت به این نوع قراردادها معترض باشند می توانند شکایت کنند.

وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی  یا وکیل در پرونده‌های خود دارند نیز در رایزنی با کانوی وکلای  قوه قضاییه، سهمیه ویژه برای وکلای معاضدتی در نظر گرفته خواهد شد.

آسیابی افزود: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می یابد تا افراد به جای مراجعه به محاکم ،  اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.

رئیس کل دادگستری گلستان با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحدهای تولیدی است، افزود: این رویکرد هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است که در نتیجه آن فقط در سال گذشته ۱۱۰ واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی آنها جلوگیری شد.

وی ادامه داد: حفظ حدود ۳ هزار فرصت شغلی نتیجه احیای این واحدها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل کاهش ۱۵ درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم  به علت رونق این واحدها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.

وی گفت: هدف جلسه امروز تعامل بین بخشی بین متولیان اجرایی بخش خصوصی در کنار سایر نهادهای مثل شورای گفتگوی بخش خصوصی، ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد رفع موانع تولید در استان بود تا با استفاده از ظرفیت همگرایی دستگاه قضایی برای حل مشکلات کارگران تلاش شود.

رئیس کل دادگستری گلستان با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست، افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: کارگران باید برای به روز کردن مهارت های خود آموزش های فنی و حرفه ای را جدی‌تر بگرند.

وی گفت: قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.

حسینعلی خواجه مظفری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم در این نشست با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران گفت: ۱۸۸ هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در ۴۳ هزار کارگاه کار می کنند.

وی ادامه داد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده  الان به ۱۶ روز رسیده است که رتبه سوم کشور را داریم.

این مقام مسئول با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی تعداد افرادی که در استان  بیمه بیکاری دریافت می‌کنند، افزود: تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است.

به گزارش ایسنا، بیمه کارگران ساختمانی ، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه های بالای ۵۰ نفر، تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در هیئت های حل اختلاف و مراجع قانونی، به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز،  قراردادهای چندماهه و تحمیلی از جمله مواردی بود که در جلسه امروز از سوی نمایندگان کارگری مطرح شد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • قدردانی از کارگران واحد‌های تولیدی و خدماتی همدان
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • تاکید امام جمعه فسا بر حل مشکل بیمه کارگران
  • ضرورت توجه ویژه‌ به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • مسئولان نظام به بیمه و امنیت شغلی کارگران توجه کنند
  • بیمه و امنیت شغلی کارگران مورد توجه مسئولان قرار گیرد
  • ثبت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بیمه شده جدید