Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که قرار بود در سخنرانی به دفاع از تصمیم خود برای پایان ماموریت نظامی این کشور در افغانستان و خروج نظامیانش بپردازد، ضمن تاکید بر اینکه مأموریت واشنگتن هیچ‌گاه ایجاد دموکراسی در افغانستان نبوده است، گفت: ما هیچگاه قصد نداشتیم در افغانستان به ملت سازی بپردازیم و با یک دموکراسی یکپارچه و تمرکزیافته ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح این سناریو که کشورش چطور به نقطه فعلی رسیده است و چه منافعی را دنبال می‌کند، گفت: ما تقریباً در حدود ۲۰ سال پیش به افغانستان رفتیم و اهداف مشخصی را دنبا می‌کردیم.
بایدن افزود: اهداف ما عبارت بود از دستگیری افرادی که ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به ما حمله کردند و از سوی دیگر اطمینان یافتن از اینکه امر که القاعده نمی‌تواند از افغانستان به عنوان پایگاهی برای حمله مجدد به ما استفاده کند.

رئیس جمهور آمریکا با تاکید بر اینکه کشورش این کار را تنها با این اهداف انجام داده است، افزود: ما توانستیم القاعده در افغانستان را به شدت ضعیف کنیم و از سوی دیگر هیچ‌گاه از تلاش برای یافتن اسامه بن‌لادن دست نکشیدیم و او را پیدا کردیم و در حقیقت این اتفاق در طول یک دهه پیش رخ داده است.

بایدن با بیان اینکه تنها منفعت ملی حیاتی آمریکا در افغانستان امروز هم همانی است که همیشه بوده است، ادامه داد: هدف و منفعت ما جلوگیری از وقوع یک حمله تروریستی دیگر به خاک آمریکاست.
وی گفت: من سال‌هاست براین موضوع تاکید دارم که مأموریت ما باید مأموریتی محدود و بر مبارزه با تروریسم متمرکز باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا به گزارش‌های منتشرشده درباره دولت خود وغافلگیری از پیشروی سریع نیرو‌های طالبان در افغانستان اشاره کرد و گفت: من می‌خواهم با مردم آمریکا صادق باشم و این موضوع را تایید می‌کنم.
وی ادامه داد: تسلط طالبان بر افغانستان سریعتر از پیش‌بینی‌های دولت من اتفاق افتاده و تنها دلیل آن هم تسلیم شدن رهبران افغانستان و نجنگیدن نظامیان ارتش این کشور و مقابله با طالبان بود.
بایدن با بیان اینکه تا این لحظه ۴ دولت آمریکا درگیر جنگ افغانستان بوده‌اند گفت: قصد نداشتم خاتمه مأموریت آمریکا در افغانستان را تحویل دولت پنجم بدهد.
وی ادامه داد: کاملا از این موضوع اطلاع دارم که تصمیم من در این خصوص با انتقاد‌هایی همراه خواهد بود.
رئیس جمهور آمریکا با اش اره به انتقاد همگان از تصمیم وی در پی خروج نظامی از افغانستان ادامه داد: من رئیس‌جمهور آمریکا هستم و مسئولیت این کار به عهده من است و به هیچ عنوان قصد ندارم اشتباهات گذشته آمریکا را تکرار کند.
وی خطاب به منتقدین گفت: انتظار دارید چند نسل از دختران و پسران آمریکا را به افغانستان بفرستم؟، بخاطر داشته باشید که ارتش افغانستان حاضر به جنگ با طالبان نشده است و از این رو ما نمی‌توانیم در جنگی بمیریم که خود نیرو‌های افغانستانی نمی‌خواهند در آن باشند.
بایدن افزود: آمریکا نزدیک به یک تریلیون دلار برای ارتش افغانستان هزینه کرده است و تمامی امکانات را برای مقابله با طالبان در اختیار آن‌ها قرار داده، اما نمی‌توانسته به آن‌ها اراده جنگ بدهد.
رئیس جمهور آمریکا ضمن هشدار به طالبان درباره ایجاد اخلال در تخلیه نظامیان کشورش از آمریکا، گفت: در صورت چنین اقدامی، آمریکا فوراً و با زور پاسخ خواهد داد.
بایدن در انتها مدعی شد که اشرف غنی، رئیس‌جمهور سابق افغانستان پیش از این پیشنهاد تعامل دیپلماتیک با طالبان و رسیدن به سازش با این گروه را قبول نکرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بایدن افغانستان رئیس جمهور آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۸۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم

رئیس جمهور سوئیس عصر یکشنبه به وقت تهران گفت که این کشور ارتش اوکراین را به تجهیزات نظامی برای نبرد با روسیه مجهز نمی‌کند.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «اسپوتنیک»، «ویولا آمهرد» رئیس جمهور سوئیس اظهار داشت که علیرغم تلاش برای تصویب قانون اضطراری جهت تعویق وضعیت بی‌طرفی این کشور، سوئیس به اوکراین سلاح نمی‌دهد.

رئیس جمهور سوئیس گفت که او از تصویب احتمالی قانون اضطراری که به سوئیس بی طرف اجازه می‌دهد تسلیحات کی‌یف را تامین کند، حمایت نمی‌کند.

او گفت: «قانون اضطراری تنها در موارد ضروری، به عنوان مثال در طول بحران کووید قابل استفاده است.»

«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه انیز گفت که «ایالات متحده و متحدانش خواستار آن هستند که اوکراین از فروپاشی سیستم دفاعی خود جلوگیری و به هر قیمتی شده حمله نیرو‌های روسیه را مهار کند؛ در نتیجه، تلفات روزانه دشمن (کشته و زخمی) در آوریل (ماه گذشته) به ۱۰۰۰ سرباز افزایش یافت».

وی افزود «رژیم کی‌یف اوکراینی‌ها را که تمایلی به جنگ ندارند، به قتلگاه میندازد. مقام‌های اوکراینی بسیج نیرو را در تلاش با هدف جلب لطف اربابان غربی خود برای تداوم کمک مالی و نظامی آن‌ها تشدید می‌کنند».
رئیس اطلاعات نظامی اوکراین اخیراً در مصاحبه‌ای گفتکه احتمالاً وضعیت برای نیرو‌های این کشور که در ماه‌های اخیر با کمبود تجهیزات و تسلیحات مواجه بوده‌اند، به طور پیوسته بدتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • یمن توطئه جاسوسی آمریکا و اسرائیل را خنثی کرد
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • آمریکا یک محموله مهمات به اراضی اشغالی را تعلیق کرد
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان