Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@21:51:39 GMT

از جمع آوري گازهاي فلر تا شيرين سازي آب دريا

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۹۴۲۸

خبرگزاری آریا-عضو کمیسیون انرژی مجلس، جمع آوری گازهای فلر، شیرین سازی آب دریا و رسیدگی به معضل فاضلاب خوزستان را از جمله اولویت های وزرای پیشنهادی نفت و نیرو برشمرد.

به گزارش خبرگزاری آریا از خوزستان، دکتر علیرضا ورناصری  به موضوعات و مسائلی -که وزرای نفت و نیرو دولت سیزدهم باید مورد توجه قرار دهند- اشاره کرد و گفت: بیش از 20 سال از موضوع ساماندهی و جمع‌آوری گازهای فلر -که معادل چند فاز پارس جنوبی را می‌سوزانند- در وزارت نفت می‌گذرد، همچنین در سال 2020 ایران، سومین کشور با بیشترین حجم فلر سوزی در جهان بوده که سهم 9.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصدی از کل حجم فلرسوزی گاز جهان را به خود اختصاص داده است، با توجه به ارزش بالای اقتصادی گازهای مشعل و منافعی که از جمع‌آوری آن‌ها حاصل می‌شود و منافع غیرمستقیم این امر در کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، بنا بود با هدف ممانعت از هدررفت ثروت ملی، تا پایان برنامه ششم توسعه، سوختن 90 درصد از گازهای مشعل کنترل شود و با وجود تقاضی بخش خصوصی جهت تعریف پروژه‌های نوفلرینگ در شرکت‌های مختلف تولیدی( که طبق ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه باید با نرخ عادلانه به این بخش سپرده شود) این مهم در سطح کشور و استان خوزستان و منطقه به اتمام نرسیده است لذا وزیر جدید وزارتخانه نفت باید این مسئله را در دستور کار خود قرار دهد.

کارکنان صنعت نفت از بخشی‌نگری و سرگردانی بخش عمده‌ای از نیروها گلایه دارند

نماینده مردم مسجدسلیمان و لالی و هفتکل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی افزود:  همچنین بسیاری از کارکنان خدوم صنعت نفت از بخشی‌نگری، عدم اجرای جامع طرح طبقه‌بندی مشاغل، عدم اجرای ماده 10 و سرگردانی بخش عمده‌ای از نیروها گلایه دارند که باید به‌صورت اولویت‌دار مورد رسیدگی واقع شود.

باید حداقل 30 درصد آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور از طریق شیرین‌سازی آب دریا تأمین شود

وی همچنین به موضوعاتی که وزیر نیرو دولت سیزدهم در اولویت کاری خود قرار دهد اشاره کرد و گفت: به استناد بند (الف) ماده 36 برنامه ششم توسعه، دولت مکلف بود تا پایان اجرای برنامه، حداقل 30 درصد آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور را از طریق شیرین‌سازی آب دریا تأمین کند که در این مورد موفقیتی حاصل نکردند در حالی که تحقق این مهم می‌تواند بخشی از مشکلات آب در خوزستان را کاهش دهد بنابراین این مهم موضوع دیگری است که آقای محرابیان درصورت دریافت رای اعتماد از مجلس باید به آن توجه ویژه داشته باشد.

دکتر ورناصری با تاکید بر اینکه توسعه پایدار کشور ارتباط گسترده‌ای با محافظت از محیط زیست، توجه به مدرن‌سازی اکولوژیک، رشد سبز و کاهش تولید دی‌اکسیدکربن از طریق راهبردهای اقتصاد چرخشی ملی دارد، ادامه داد: این مهم با توجه به تولید سالانه 4/2 میلیارد مترمکعب فاضلاب در کشور، در برنامه ششم توسعه مورد توجه ویژه قرار گرفته است. به موجب بندهای بند (الف) و (ب) ماده 37 قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به افزایش حداقل 25٪ پوشش شبکه فاضلاب شهری تا پایان برنامه ششم بوده است.

معضل فاضلاب در خوزستان جدی است

به گفته نماینده مردم مسجدسلیمان و لالی و هفتکل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی، شبکه تحت پوشش می‌بایست به میزان 11/7 درصد افزایش یابد که در نیمه نخست 1399، دارای عملکرد 5/6 درصدی بود اما این تکلیف برنامه ششم جهت جبران بخشی از زبان توزیع نامتعادل بارش و خشکسالی در کشور محقق نشده است.

وی با بیان اینکه معضل فاضلاب در خوزستان جدی است، گفت: سهم 4 شهرستان حوزه بنده از حدود6 هزار کیلومتر طول شبکه فاضلاب استان با قطر 200 به بالا صفر است و فاجعه است که در قرن 21 یک شهر فاضلاب نداشته باشد و فاضلاب آن در شهر و فضاهای شهری جاری باشد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه حجم آب مخازن سدهای حوزه انتخابیه بنده بیش از 8 میلیارد مترمکعب است و حدود 45 درصد انرژی برق آبی کشور در حوزه انتخابیه تولید می‌شود، توضیح داد: باوجود تذکرات مکرر نظارت بر ارتقا راندمان و بازده نیروگاه‌ها و مشکلات آب شهری و روستایی مورد توجه وزارتخانه قرار نگرفت.

متاسفانه برای بهینه‌سازی و نوسازی شبکه‌های برق اقدام چشمگیری صورت نگرفته است

ورناصری با بیان اینکه در گرمای حدود 47 درجه تابستان قطع مکرر آب و برق و عدم پایداری آب در بسیاری از مناطق حوزه انتخابیه مردم را به شدت آزرده است، اظهار کرد: متاسفانه برای بهینه‌سازی و نوسازی شبکه‌های برق اقدام چشمگیری صورت نگرفته، عمر برخی از تجهیزات شبکه‌های برق به ویژه در کلانشهرها از 50 سال نیز فراتر رفته و فرسوده شده‌اند،

عضو کمیسیون انرژی مجلس  تاکید کرد: اگرچه حدود 35 درصد آبهای سطحی کشور در خوزستان است، حدود 85 درصد انرژی برقابی کشور را تولید می‌کنیم، پهناورترین اراضی جلگه‌ای کشور را دارا هستیم، 24 درصد از اراضی دیم خوزستان در این حوزه است، 20 درصد از منابع آب تنظیم شده کشور در 3سد حوزه انتخابیه است اما سهم چهار شهرستان حوزه انتخابیه من از این ظرفیت های خودش نادیده انگاشته شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: برنامه ششم توسعه حوزه انتخابیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد

ایسنا/هرمزگان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان تکمیل خطوط و شبکه جمع آوری فاضلاب هم راستا با تکمیل تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس و انتقال پساب به صنایع غرب را مهم ارزیابی و تخصیص اعتبار برای اجرای آن را خواستار شد.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان امروز ( ۱۴ اردیبهشت ماه )در بازدید مهدی دوستی استاندار هرمزگان و شهروز شجاعی رئیس شرکت ساخت و توسعه خلیج فارس از روند بازسازی و احداث فازهای تصفیه تکمیلی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس، با بیان اینکه دستورات استاندار هرمزگان در تکمیل پروژه‌های آب و فاضلاب همواره راهگشا و تسریع کننده امور بوده است، افزود: نگاه جامع و آینده نگری استاندار هرمزگان در این بازدید نشان داد عزمی جدی در استان هرمزگان برای جلوگیری از ورود به پساب به دریا وجود دارد که نوید روزهای خوب با هدف بهبود شرایط زیست محیطی ساحل بندرعباس را می‌دهد.

عبدالحمید حمزه پور با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس در حال حاضر ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در این بازدید موانع پیش روی این پروژه به صورت میدانی بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.به گفته حمزه پور ۳۸ کیلومتر از خطوط جمع آوری بتنی و در شرایط بحرانی است که می طلبد با هدف جلوگیری از ریزش آن، نوسازی شود.

مدیرعامل آبفای هرمزگان ادامه داد: یکی دیگر از چالش های شهر بندرعباس جمع آوری فاضلاب محلات بافت فرسوده شامل محله چاهستانی ها، آیت الله غفاری و سنگ کن است که فاضلاب خام آنها وارد خورها می شود.

وی مجموع اعتبار پیش بینی شده برای نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس را ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

در این بازدید، به مناسبت هفته کارگر، استاندار هرمزگان با اهدای گل از تلاش کارگران قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب
  • اقتصاد دریا در مازندران مورتوجه قرار نگرفته است
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • میزان رضایت مردم نسبت به نظافت تهران
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • کاهش نارضایتی مردم از وضعیت نظافت تهران | جزییات تماس مردم با ۱۳۷ در این حوزه چه چیز را نشان می دهد؟
  • اتباع غیرمجاز افغان دستگیر و از کشور خارج می شوند /۵۰ درصد اتباع در کدام شهر ساکن هستند؟
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است