Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسوول نمایندگی‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان بینالود گفت: با پلمب معدن "دیزدر" واقع در محدوده سنگ‌نگاره‌های تاریخی این شهرستان، از فعالیت آن جلوگیری شد.

به گزارش قدس آنلاین،  فرهاد قادرپناه اظهار داشت: در پی دریافت گزارش‌های مردمی از فعالیت های غیرمجاز معدنی در محدوده سنگ‌نگاره‌های تاریخی منطقه دیزدر، بازدیدهای میدانی صورت گرفته از این منطقه مشخص کرد که این معدن با وجود بسته شدن با دستور دادستان شهرستان، به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در نامه‌ای به دادستانی اعلام شد که این سنگ‌نگاره‌ها به شماره ۳۲۰۱۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و فعالیت این معدن باعث آسیب‌های فراوانی به محوطه و سنگ نگاره‌های دیزدر شده است.

وی با اشاره به فعالیت این معدن در محدوده ثبت شده تاریخی، یادآور شد: فعالیت این معدن بدون دریافت مجوزهای لازم از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به صورت غیرمجاز و شبانه صورت می گرفت.

مسوول نمایندگی‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان بینالود افزود: با دستور دادستانی شهرستان بینالود به عوامل انتظامی، فعالیت این معدن متوقف شد و علت فک پلمب قبلی نیز بررسی و صورتجلسه شد.

قادرپناه گفت: بر این اساس فعالیت این معدن متوقف و برچسب پلمب نیز در محل نصب شد تا هرگونه فعالیت دوباره در آن امکان‌پذیر نباشد.

دادستانی بینالود ۲۰ تیرماه امسال به دلیل اینکه فعالیت معدن دیزدر تهدیدی برای سنگ نگاره‌های تاریخی این منطقه محسوب می‌شد، دستور پلمب معدن مزبور را صادر کرده بود.

معدن یاد شده تا سال ۱۴۰۷ مجوز فعالیت از سازمان صنعت، معدن و تجارت را دارد.

منطقه تاریخی دیزدر در سه کیلومتری شمال شهر طرقبه و یک کیلومتری دره داغستان در شمال غرب مشهد با قدمت افزون بر سه هزار سال در دل خود سنگ‌نگاره‌های باستانی دارد که از نظر باستان شناسی بسیار ارزشمند است.

تاکنون بیش از ۲ هزار قطعه سنگ‌نگاره‌ باستانی در این منطقه طبیعی و تاریخی در گستره‌ای ۲۰ هکتاری شناسایی شده‌ است. قدمت ۳۵۰۰ ساله برخی سنگ‌نگاره‌های این منطقه موضوعی بسیار مهم از دیدگاه باستان شناسی است که بر لزوم حفاظت از این میراث بشری تاکید می‌کند.

تا کنون بیش از هزار و ۷۵۰ اثر تاریخی، فرهنگی و معنوی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سنگ نگاره ها فعالیت این معدن سنگ نگاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۹۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک

‌به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی‌اصغر طاهری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲ تهران گفت: همزمان با اجرای طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی، با همکاری نواحی ۹ گانه  نسبت به شناسایی و پلمپ واحد غیر مجاز تفکیک و جمع آوری پسماند اقدام شد.

وی افزود: ۴ مرکز پس از ابلاغ رای و صدور اخطاریه‌های لازم به متصدیان مربوطه، پلمب و از ادامه فعالیتشان جلوگیری شد.

طاهری گفت: فعالیت مراکز غیرمجاز جمع‌آوری، تفکیک، جداسازی و دپوی انواع پسماند‌های خشک علاوه براینکه  باعث آشفتگی و به ریختگی چهره و سیمای شهر، موجب بروز معضلات بهداشتی و مشکلات زیست‌محیطی می‌شود، از این‌رو عوامل اجرایی این معاونت و نواحی ۹ گانه با گشت‌زنی و رصد میدانی در محلات، اینگونه مراکز غیرمجاز را شناسایی، ضمن اخطار و تذکر جدی نسبت به تعطیلی و پلمب واحد‌های مذکور اقدام می‌شود.

معاون شهردار منطقه ۲ در پایان تاکید کرد: که اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی تا پاکسازی کامل و جمع آوری فعالیت اینگونه صنوف در سطح محدوده با قوت ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک
  • پیشنهاد دیواره نگاره شهدای ارتش و نیروی انتظامی
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!