Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، جاوید صمدی، رئیس بیمارستان بعثت و فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اهمیت بررسی علائم بالینی کرونا از نتیجه منفی تست کرونا بیشتر است. طی سال گذشته بنابر عدم اطلاعات و آگاهی لازم بسیاری از افراد بر این باور بودند که نداشتن کرونا فقط به منزله نتیجه منفی تست پی سی آر و یا سی تی اسکن ریه آنها بوده است اما به تازگی محققان دریافتند علائم بالینی شایع ترین روش برای شناسایی بیمار مبتلا به کروناست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: قدرت سرایت و انتقال ویروس کرونا که از ووهان چین به تمام جهان گزارش شده بود ۱/۵ تا ۲ برابر بوده است، یعنی اگر یک فرد مبتلا به کروناویروس در یک جمعی قرار می‌گرفت، پس از ۴۰ دقیقه ۱ تا ۲ نفر به این ویروس مبتلا می‌شدند، اما اکنون با ورود به موج پنجم و جهش زدن این ویروس به نوع دلتا، قدرت سرایت ۷ برابر شده است یعنی اگر در همان دورهمی ۱۰ نفر حضور داشته باشند، ۷ نفر مبتلا می‌شوند، این موضوع بسیار نگران کننده است.

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری ادامه داد: متاسفانه ویروس کرونا درمیان قشر جوان شیوع پیدا کرده است و می‌توان گفت افراد ۳۵ تا ۵۰ ساله را درگیر می‌کند.

صمدی برخی از علائم بالینی را در ابتلا به ویروس کرونا اولویت دانست و گفت: هرگونه علائم مشکوک از جمله بدن درد، کوفتگی، خستگی، خارش گلو را باید جدی گرفت زیرا این موارد شایعترین علائم بروز ابتلا به ویروس کروناست. بی توجهی به این علائم می تواند تعداد بالایی از افراد را درگیر کند.

خود درمانی در دوران کرونا ممنوع است

وی تصریح کرد: در روز‌های گرم تابستان سرماخوردگی معنایی ندارد و اغلب بیماران متاسفانه با این توهم که به سرماخوردگی مبتلا شده اند، در یک بازه زمانی کوتاه بیش از ۱۰ نفر را به این بیماری مبتلا کرده و راهی بیمارستان کرده اند.

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری، خود درمانی را یک روش درمانی کاملا اشتباه بیان کرد و افزود: خود درمانی در این دوران به شدت خطرناک و پر مخاطره است. هر فردی و با هر علائمی نباید در این پاندمی، خود درمانی کند.

صمدی ادامه داد: در حال حاضر اولویت اول تشخیص‌ در دنیا با علائم بالینی است. افراد برای تشخیص اولیه و پی بردن به بیماری کووید ۱۹ سی تی اسکن ریه و تست پی سی آر انجام ندهند، زیرا این موضوع باعث درگیری بیشتر افراد به سایر بیماری ها از جمله سرطان می شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرماخوردگی کرونا کروناویروس دلتا علائم بالینی خود درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۵۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون

محققان دانشگاه دوک (Duke) آمریکا با یک آزمایش خون جدید و با کمک هوش مصنوعی توانستند تا هشت سال زودتر از تشخیص آسیب ساختاری توسط اشعه ایکس، تعیین کنند که آیا فرد به آرتروز زانو مبتلا می‌شود یا خیر. محققان دقت این آزمایش را حدود ۷۷ درصد محاسبه کردند که نسبت به روش‌های دیگر، رقم خوبی محسوب می‌شود.

به گزارش دیجیاتو،  محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آن‌ها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آن‌ها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آن‌ها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت