Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@08:29:32 GMT

امنیت فضاهای شهری چگونه تضمین می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۷۱۴۵

امنیت فضاهای شهری چگونه تضمین می‌شود؟

یک دکترای طراحی شهری گفت: نیاز است برنامه ریزان و مدیران ابعاد مختلف امنیت و ایمنی را در سطح گسترده، برای محلات مختلف شهر و اقشار مختلف جامعه شهری، در سنین مختلف مورد توجه و بررسی قرار دهند تا فضاهای شهری به واقع ایمن شود.

حسن سجادزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه ایمنی و امنیت درجات مختلفی دارد، اظهار کرد: یک بعد ایمنی از منظر فیزیکی قابل بررسی است که ویژگی‌های فضایی مرتبط با ایمنی را مورد بررسی قرار می‌دهد در حالی که بعد دیگر امنیت و ایمنی روانی فضا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امنیت اجتماعی نیز بعد سوم تأمین امنیت فضاهای شهری است لذا به منظور تأمین ایمنی و امنیت فضاهای شهری باید تمامی این ابعاد مورد توجه قرار بگیرد.

این دکترای طراحی شهری با تاکید بر اینکه تأمین امنیت فیزیکی فضا از اهمیت زیادی برخوردار است، خاطرنشان کرد: در طراحی فضاهای شهری در ابتدا باید مسائل پدافندی و ایمنی فضا مورد توجه قرار بگیرد که خود شامل استانداردهایی است و کیفیت زندگی را در نقاط مختلف شهر افزایش می‌دهد.

سجادزاده ادامه داد: تأمین ایمنی و امنیت روانی فضای شهری نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و در این راستا فضا باید از حیث روانشناسی محیط ایمن شود.

وی تصریح کرد: پارامترهایی مثل مصالح به کار رفته در طراحی فضا، رنگ و سایر ویژگی‌های روان‌شناسانه در حوزه زیباشناسی، سیما و منظر باید به منظور دستیابی به امنیت و ایمنی اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد تا حس امنیت اجتماعی در شهروندان ایجاد شود.

این دکترای طراحی شهری تاکید کرد: ممکن است ایمنی در طراحی یک فضا از نظر فیزیکی تأمین و تدابیر خوبی اندیشیده شده باشد با این حال شهروندان در آن فضا احساس امنیت نکنند و احساس خوبی از حضور در آن نداشته باشند که این خود نشان از آن دارد که تأمین ایمنی و امنیت روانی فضا به درستی مورد توجه قرار نگرفته است.

محله محوری امنیت اجتماعی را ارتقا می‌دهد

سجادزاده اضافه کرد: تأمین ایمنی و امنیت اجتماعی فضا نیز به خصوص در شهرهای ما از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا چنانچه این بعد به درستی مورد توجه قرار نگیرد، کیفیت زندگی در محلات و مناطق مختلف شهر به شدت کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه سبک زندگی محله محوری که در گذشته در شهرهای ما رایج بود، امنیت اجتماعی فضا را افزایش می‌داد، گفت: امنیت اجتماعی به سابقه سکونت افراد و میزان آشنایی آنان نسبت به فضاهای شهری مربوط می‌شود البته متأسفانه قواعد شهرسازی ما امروزه به نحوی است که بستر و محملی برای آشنایی افراد ایجاد نمی‌کند زیرا سیستم شهری ما و شهرسازی ما بیشتر مبتنی بر حرکت سواره است.

این دکترای طراحی شهری خاطرنشان کرد: محله محوری امروزه از الزامات زندگی شهری است چرا که موجب ایجاد امنیت اجتماعی می‌شود به عنوان مثال وجود یک بازارچه کوچک، مسجد یا یک فضای تفریحی مثل پارک بار امنیت محله را بالا می‌برد زیرا موجب می‌شود ساکنان بیشتر یکدیگر را ببینند و آشنایی بیشتری با یکدیگر پیدا می‌کنند.

سجادزاده گفت: نیاز است برنامه ریزان و مدیران هرکدام از ابعاد امنیت و ایمنی را در سطح گسترده، برای محلات مختلف شهر و اقشار مختلف جامعه شهری در سنین مختلف مورد توجه و بررسی قرار دهند تا فضاهای شهری به واقع ایمن باشد.

کد خبر 515386

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر رعایت نکات ایمنی فضاهای شهری امنیت طرح شهری برنامه ریزی شهری طراحی شهری محله محوری پروژه های محله محور محلات شهر مناطق شهری کیفیت زندگی کیفیت زندگی در شهر بهبود کیفیت زندگی شهری امنیت اجتماعی امنیت روانی شهروندان مدیران شهری طراحی شهری پایدار شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تأمین ایمنی و امنیت دکترای طراحی شهری مورد توجه قرار امنیت اجتماعی امنیت و ایمنی فضاهای شهری مختلف شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۷۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی رحمتی پنجشنبه در دیدار با اعضای نهضت اجتماعی جوانان استان فارس ابتدا پس از معرفی گروه رسانه‌ای مهر بیان کرد: یکی از رسالت‌ها و رویکردهای گروه رسانه‌ای مهر معرفی کنشگران فرهنگی و اجتماعی و به فعلیت رساندن ظرفیت‌های مردمی و حلقه‌های میانی از طریق ظرفیت‌ها و رسانه‌های در اختیار این مجموعه است.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر خاطرنشان کرد: در خبرگزاری مهر بنا داریم با الگونمایی صحیح، فضا و محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی و گروه‌های فعال و کنشگران مردمی در موضوعات، محورها و عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی مهیا کنیم.

وی افزود: در این رویکرد علاوه بر کنشگری در پی انتقال دانش و تجربه الگوها به دیگر ظرفیت‌های مردمی هستیم یا به عبارتی به دنبال تجربه‌نگاری و انتقال تجارب با هدف به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی هستیم تا با تکثیر این الگوها به حل مساله برسیم که این توجه به مردم و حلقه‌های میانی مورد تاکید امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده و در شعار امسال نیز متبلور است.

مدیرعامل خبرگزاری مهر با بیان اینکه ما در حوزه کنشگری علاوه بر کنش و عمل نیازمند تحلیل و ایده و پرداختن به مبانی نظری نیز هستیم گفت: در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی با کمبود تحلیل‌گر و نویسنده شاخص برای ارائه مبانی نظری مواجه هستیم که بتواند در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی بنویسد یا به تبیین مسائل فرهنگی مثل حجاب و عفاف بپردازد و بر آگاهی جامعه بیفزاید و در این زمینه نیز باید به سمت شناسایی تحلیلگران، نویسندگان و افراد صاحب فکر و ارائه دیدگاه‌های آنان به جامعه هدف برویم.

در ادامه این نشست مسؤول نهضت اجتماعی جوانان استان فارس گفت: این تشکل در ۳۸ شهرستان رابط دارد و اساس تشکیل و فعالیت آن تأکیدات امام راحل مبنی بر تأثیر حضور و نقش مردم و همچنین بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حضور مردم و حلقه‌های میانی و مردمی‌سازی امور در بیانیه گام دوم انقلاب بود.

شمشاد محبی گفت: ارتباط‌گیری با افراد خیر و کارآفرین جهت کمک به مردم در گام اول و جبهه‌سازی در گام دوم موردنظر ما بود و سپس به تکثیر این حرکت در نقاط مختلف پرداختیم.

محبی افزود: شبکه‌سازی با هدف شناسایی ظرفیت‌های شهرستان‌های مختلف در موضوعاتی مثل خیریه‌ها، صندوق‌های قرض‌الحسنه، حمایت از دامداران و کشاورزان، حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی، کاهش آسیب‌های فردی و اجتماعی از جمله طلاق، خودکشی، اعتیاد و …، ارائه خدمات اجتماعی، عمرانی، نهضت محیط زیست، درخت‌کاری، مبارزه با آفات و ترویج فرهنگ طبیعت پاک از دیگر گام‌هایی است که در این مسیر برداشته‌ایم.

وی گفت: فعالیت اعضا بر چند محور شناخت صحنه، داشتن جهت‌گیری مشخص به سمت تمدن اسلامی، امید آفرینی و جهاد تبیین بنا شده و تاکنون اقدامات زیادی نیز انجام داده‌ایم که نیاز به انعکاس و معرفی دارد.

در ادامه جلسه دیگر اعضا از جمله بهروز صادقی مسؤول نهضت اجتماعی جوانان عشایر استان فارس، حمیدرضا مکارم‌نیا مسؤول شاخه فیروزآباد این نهضت، هدایتی‌زاده از فیروزآباد، امیرحسین پورعلی، فروزان از بختگان، موسوی از اقلید، نصیری از آباده، الله‌یاری از سپیدان، سید محسن انصاری از بیضا نیز به بیان الگوهای خود در حوزه‌های مختلف پرداختند و در کنار انعکاس مشکلات پیش رو، راهکارها و الگوهایی ارائه دادند.

کد خبر 6088809

دیگر خبرها

  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • اشتراک‌پذیری بیش از ۱۰ هزار مشترک جدید در مناطق شهری و روستایی ایلام
  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • بیش از ۱۰ برنامه فرهنگی ورزشی در خلیل آباد اجرا می‌شود
  • اشتراک‌پذیری بیش از ۱۰۰۰۰ مشترک جدید گاز در مناطق شهری و روستایی ایلام
  • حاجی‌دلیگانی: باید امنیت شغلی و بیمه کارگران تضمین شده باشد