Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@23:40:00 GMT

رهبر آینده افغانستان چه کسی خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۵۴۷۶۱

رهبر آینده افغانستان چه کسی خواهد بود؟

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست پیش بینی کرد که چه کسی رهبر افغانستان خواهد شد.

به گزارش ایمنا، واشنگتن پست در گمانه زنی از رهبر آتی افغانستان نوشت: عبدالغنی برادر، رهبر جنبش طالبان که پس از تقریباً ۲۰ سال تبعید به افغانستان بازگشته، ممکن است پس از سقوط رژیم قبلی، رهبری این کشور را بر عهده بگیرد.

این روزنامه می‌نویسد ملأ برادر با داشتن نفوذ سیاسی قابل توجهی که در سال‌های تبعید وی شکل گرفته به شهر قندهار افغانستان بازگشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توماس روتیگ، دیپلمات سابق و تحلیلگر آلمانی با سابقه طولانی در افغانستان به واشنگتن پست گفت یکی از عواملی که ممکن است به نفع رهبر طالبان باشد تجربه او در زندان پاکستان است.

به گفته وی، سال‌های زندان عبدالغنی برادر در پاکستان "مشروعیت سیاسی" وی را افزایش داده است. این کارشناس توضیح داد، بسیاری طالبان را دست نشانده پاکستان و در خدمت منافع این کشور می‌دانند. اما به احتمال زیاد زندانی شدن ملأ برادر به او امکان می‌دهد تصویر شخصی را ایجاد می‌کند که از دستورات پاکستانی‌ها اطاعت نکرده و مستقل عمل می‌کند.

علاوه بر این، ملأ برادر بود که در جریان مذاکرات با مقامات آمریکایی در دوحه در سال ۲۰۲۰ رهبری هیئت طالبان را بر عهده گرفت و شخصاً با مایک پامپئو، وزیر خارجه وقت آمریکا دیدار کرد.

روتیگ گفت که او خود را به عنوان سیاستمداری معرفی کرده است که می‌تواند در مقایسه با طالبان ستیزه جو، عملکرد معتدل‌تری داشته باشد. این کارشناس می‌گوید: به نظر می‌رسد که ملأ برادر نفوذ زیادی در دولت جدید طالبان داشته و از نقش بزرگی برخوردار باشد.

واشنگتن پست می‌نویسد هزاران افغان از ملأ برادر که با همراهی یک کاروان بزرگ از جیپ خای سفید رنگ به خانه رسید، استقبال کردند. با این حال هنوز نمی‌توان پیش بینی کرد که آیا او واقعاً قادر خواهد بود قدرت را در دستان خود تثبیت کند یا خیر. علاوه بر این هنوز مشخص نیست که رهبر جنبش طالبان قصد دارد چه مسیری را دنبال کند؟

ملأ برادر رهبر و فرمانده نظامی طالبان است. او معاون و دوست نزدیک ملأ محمد عمر، رهبر سابق طالبان و رئیس شورای کویته بوده است. وی در اواخر دهه ۱۹۹۰ ملأ برادر به عنوان نماینده طالبان بر چندین استان در افغانستان حکومت کرد. در سال ۲۰۰۲ پس از حمله ایالات متحده به افغانستان و سرنگونی رژیم طالبان، از استان زادگاه خود اورزوگان به کراچی پاکستان فرار کرد. در سال ۲۰۱۰ ملأ برادر در نتیجه عملیات مشترک اطلاعات پاکستان و سیا دستگیر شد. در سال ۲۰۱۸ او پس از چندین سال زندان آزاد شد.

منبع: ایسنا

کد خبر 515581

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طالبان افغانستان رهبر آینده افغانستان رهبر افغانستان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق واشنگتن پست ملأ برادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌

خلیل‌الرحمان حقانی وزیر امور مهاجرین طالبان با اشاره به اقدامات اخیر پاکستان اظهار داشت بیش از 600 هزار پناهجو در ماههای اخیر به افغانستان اخراج شده‌اند.

حقانی گفت برای بازگشت کنندگان به کشور، مراکز موقت فراهم شده است تا از آنجا به ولایت‌های مورد نظر انتقال یابند.

این در حالی است که شماری از پناهجویان تازه بازگشته به افغانستان از طالبان خواستار کمک و سرپناه دائمی و همچنین فرصت‌های کار شده‌اند.

وزیر امور مهاجرین طالبان پیش از این در دیدار با «شوکو شیموزاوا» رئیس پشتیبانی و امنیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بهمن‌ماه سال گذشته گفته بود بیش از یک میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

این بازگشت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از 29 میلیون افغانستانی‌ (بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور) به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • واکنش تلویحی برادر همسر رهبر انقلاب به قانون حجاب