Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تأیید کرد: اطلاعات ایالات متحده در پیش بینی فروپاشی سریع افغانستان با شروع خروج نیروهای آمریکایی از این کشور اشتباه کرده است ، و تلاش برای خروج نیروهای آمریکایی از کابل را پیچیده کرده است.

به گزارش ایمنا، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در گفتگو با خبرنگاران در پنتاگون با اشاره به نیروهای امنیتی افغان گفت: من یا هیچیک از ما هیچ چیز را مشاهده نکردیم که نشان دهنده فروپاشی این ارتش و این دولت در ۱۱ روز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میلی کمتر از یک ماه قبل با ابراز اطمینان از توانایی نیروهای افغان در جلوگیری از تصرف این کشور توسط طالبان گفته بود: من فکر نمی‌کنم بازی پایانی هنوز نوشته شده است.

بر اساس گزارشی که روز سه شنبه توسط نیویورک تایمز منتشر شد، اما در آن زمان، بسیاری از گزارش‌های اطلاعاتی این سوال را مطرح می‌کردند که آیا نیروهای امنیتی افغان قادر خواهند بود بدون حضور نیروهای آمریکایی در برابر جنگجویان طالبان مقاومت کرده و کابل را نگه دارند. این قضاوت اشتباه فاجعه بار بوده است، زیرا طالبان تنها در یک هفته توانستند اولین مرکز استان افغانستان را قبل از تصرف کابل در روز یکشنبه تحت کنترل خود درآورند.

در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ سرباز آمریکایی برای کمک به تخلیه بیش از ۱۰ هزار شهروند آمریکایی و همچنین ده‌ها هزار افغان که در جنگ ۲۰ ساله به ارتش آمریکا کمک کرده‌اند و اکنون با بازگشت طالبان به قدرت، نگران زندگی خود هستند، آماده همکاری هستند. به گفته میلی، این تلاش دومین عملیات بزرگ تخلیه بدون مبارزه در تاریخ ایالات متحده خواهد بود.

میلی گفت اطلاعات آمریکا نشان می‌دهد که پس از خروج نیروهای آمریکایی در مهلت مقرر شده توسط دولت بایدن تا ۳۱ اوت سناریوهای متعددی در افغانستان در نظر گرفته شده بود که شامل تسلط کامل طالبان پس از فروپاشی سریع ارتش و دولت افغانستان و جنگ یا حل و فصل با مذاکره بود.

میلی گفت: چارچوب زمانی سقوط افغانستان برای هفته‌ها تا ماه‌ها و حتی سال‌ها پس از خروج آمریکا متغیر بود. من پشت این تریبون ایستادم و گفتم که نیروهای امنیتی افغانستان از ظرفیت برخوردارند و منظور من این بود که آنها آموزش، اندازه، و توانایی دفاع از کشور خود را داشتند. این به مسئله اراده و رهبری برمی گردد. من و هیچکس دیگری فکر نمی‌کردیم که ارتش در این ۱۱ روز سقوط کند.

میلی در پاسخ به این سوال که چرا مقامات نظامی به اندازه کافی خود را برای نابسامانی پس از سقوط کابل آماده نکرده‌اند، گفت که پنتاگون طرح‌های مختلفی را ارائه کرده است که توسط رهبران ارشد نظامی و رئیس جمهور تأیید شده است.

وی افزود: وضعیت هنوز "بسیار خطرناک، بسیار پویا و بسیار روان است" و مأموریت نظامی ایالات متحده در حال حاضر تأمین امنیت فرودگاه کابل و "تخلیه همه کسانی است که به ما وفادار بوده‌اند".

میلی گفت: "ما آنها را رها نمی‌کنیم و تا آنجا که ممکن است آنها را از آنجا خارج می‌کنیم. واشنگتن تلاش کرده است تعداد پروازهای خود را به خارج از کشور افزایش دهد تا بتواند انتقال روزانه ۵۰۰۰ نفر را به ۹۰۰۰ نفر افزایش دهد.

اما در حالی که از پایتخت افغانستان گزارش‌هایی مبنی بر جلوگیری از دسترسی هزاران نفر به فرودگاه توسط ایست‌های بازرسی طالبان و تهدید به خشونت منتشر شد، وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که "نمی‌تواند عبور ایمن را به فرودگاه کابل تضمین کند".

وزیر دفاع، لوید آستین، که در کنار میلی صحبت می‌کرد، از تصمیم ارتش برای تمرکز بر تأمین امنیت فرودگاه در مقابل ایجاد کریدوری به داخل کابل برای خروج شهروندان آمریکایی و متحدان افغان دفاع کرد.

آستین گفت: من مطمئناً نمی‌خواهم کاری کنم که فرودگاه کمتر ایمن شود و ما این کار را نخواهیم کرد. در همین حال، میلی گفت که سربازان "در صورت لزوم توانایی انجام کارهای دیگر را دارند"، اما برای تصمیم گیری در این مورد به "تصمیم سیاسی" نیاز است.

منبع: ایسنا

کد خبر 515587

منبع: ایمنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان نیروهای ارتش افغانستان پایگاه ارتش افغانستان فروپاشی دولت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نیروهای آمریکایی میلی گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۵۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سرگیری پروازهای ترکیش ایرلاین به افغانستان

رسانه‌های ترکی گزارش داده‌اند که قرار است شرکت هوایی «ترکیش ایرلاینز» پروازهای خود به افغانستان را در ۲۱ می از سر بگیرد.

براساس این گزارش، این شرکت هوایی ترکی پس از خروج امریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱، پروازهای خود را به کشور متوقف کرده بود.

بربنیاد این اطلاعات، قرار است این شرکت هوایی هفته چهار پرواز از استانبول به کابل و برعکس آن را انجام دهد.

گفتنی است که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، تمام پروازهای بین‌المللی از فرودگاه کابل متوقف شده بود.

این در حالی است که در ماه عقرب گذشته نیز شرکت هوایی «فلای دبی» پس از وقفه دو ساله پروازهایش به افغانستان را از سر گرفته بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • بازخوانی یک جنایت
  • نمایشگاه بزرگ قرآنی کابل و حمایت از غزه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • ارسال اولین محموله کمک چین به افغانستان
  • پنتاگون: نه تنها اف-۱۶، بلکه تسلیحات دیگر به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • از سرگیری پروازهای ترکیش ایرلاین به افغانستان