Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@00:32:05 GMT

مدل‌سازی رگ‌های خونی با فناوری چاپ سه‌بعدی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۳۳۵۲

مدل‌سازی رگ‌های خونی با فناوری چاپ سه‌بعدی

به گزارش روز جمعه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، برای این منظور، محققان نوعی جوهرزیستی ساختند که مشابه آن در بازار وجود ندارد و امکان چاپ سه‌بعدی ساختار کلان و میکروساختارهای بافت رگ‌های خونی را به طور دقیق فراهم می‌کند.

این ویژگی‌های منحصر به فرد قابلیت چاپ بالا و امکان محافظت از سلول‌های محصور شده را در برابر نیروهای مورد استفاده در فرایند چاپ سه‌بعدی در اختیار می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب سلول‌های زنده مورد استفاده برای چاپ سه‌بعدی رگ‌های خونی به مدت یک ماه پس از شبیه‌سازی رگ‌ها به حیات خود ادامه می‌دهند.

محققان برای چاپ سه بعدی رگ‌های خونی از سلول‌های اندوتلیال و سلول‌های ماهیچه‌ای صاف بهره می‌برند که به صورت همزمان کشت شده‌اند و امکان بررسی عملکرد رگ‌ها و تاثیر بیماری‌های مختلف بر بافت رگ‌های خونی را در محیط واقعی در اختیار می‌گذارند.

به گفته محققان، این رگ‌های سه‌بعدی، ابزار مناسبی برای درک پاتوفیزیولوژی بیماری‌های عروقی و ارزیابی عملکرد و تاثیر داروها، سموم و سایر ترکیبات شیمیایی در آزمایشات پیش‌بالینی هستند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Advanced Healthcare Materials منتشر شده است.

برچسب‌ها بیماری قلبی سالمندان چاپ سه بعدی برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری قلبی سالمندان چاپ سه بعدی بیماری قلبی سالمندان چاپ سه بعدی برگزیدگان علم رگ های خونی چاپ سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟

آزمایش‌کنندگان اولیه فناوری Voice Engine پذیرفته اند تا بدون رضایت افراد هویت آنها جعل نشود و توضیح دادند که صدا‌ها توسط هوش مصنوعی ایجاد شده‌اند.

اخیراً نوع جدیدی از دیپ فیک معروف به «کلونینگ صدا» ظاهر شده است که از هوش مصنوعی (AI) برای تقلید صدای شما استفاده می‌کند.

 OpenAI، سازنده ChatGPT، در توسعه از نرم افزار شبیه سازی صوتی جدیدتر است، اما آن را برای عموم منتشر نمی‌کند.

شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد. این فناوری مشکوک می‌تواند صدای هر کسی را تنها در ۱۵ ثانیه پس از سخنرانی ضبط شده کپی کند.

شرکت OpenAI استفاده عمومی از این فناوری را "بسیار خطرناک" در نظر گرفت.

این شرکت در بیانیه‌ای گفت: ما می‌دانیم که تولید صوتی که صدای مردم را تقلید می‌کند، خطرات قابل‌توجهی را به همراه دارد، و به‌ویژه در سال‌های انتخاباتی مهم است.

OpenAI توضیح داد که قصد دارد این فناوری را با برخی آزمایش کند، "اما در حال حاضر آن را به خاطر خطرات بالقوه‌ای که دارد، در مقیاس بزرگ منتشر نخواهد کرد".

همچنین توضیح داد که آزمایش‌کنندگان اولیه Voice Engine موافقت کردند که بدون رضایت آنها جعل هویت افراد را جعل نکنند و اینکه این صدا‌ها توسط هوش مصنوعی ایجاد شده‌اند.

تعدادی از استارت‌آپ‌ها در حال حاضر فناوری بازتولید صدا را می‌فروشند که برخی از آنها در دسترس عموم یا مشتریان تجاری منتخب مانند استودیو‌های سرگرمی است.

منبع: المیادین

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟
  • شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است
  • خواص ظرف های ضد سرطانی