Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@00:57:29 GMT

سند توسعه تعاون 10 سال بعد از تصویب به ا جرا نرسید

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۵۴۴۷

سند توسعه تعاون 10 سال بعد از تصویب به ا جرا نرسید

بهمن عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین خواسته‌های نمایندگان بخش تعاون از دولت جدید اجرای قوانین بر زمین مانده بخش تعاون است، گفت: سند توسعه بخش تعاون از 10 سال پیش تصویب شده، اما هنوز اجرا نشده و حتی آیین‌نامه‌های اجرایی آن هم تهیه نشده  است.

وی افزود: بخش تعاون ظرفیت مناسبی برای ایجاد اشتغال ارزان در کشور دارد به گونه‌ای که ایجاد هر شغل در بخش تعاون نسبت به بخش‌های دیگر ارزان‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر یک میلیون و 800 هزار نفر شاغل در بخش تعاون هستند و حدود 20 میلیون نفر ذی‌نفع بخش  تعاون به شمار می‌روند.

به گفته رئیس اتاق تعاون ایران، انتظاری که تعاونگران از دولت دارند این است که فرهنگ اقتصاد تعاون بین دولتمردان جا باز کند و به آن معتقد باشند. عده زیادی شعار بخش تعاون را دادند اما اعتقاد قلبی به تعاون کمتر است. گاهی به خاطر فرمایشات مقام معظم رهبری به تعاون توجه می‌شد اما اگر این دستورات نبود، اعتقاد چندانی بین دولتمردان برای بخش تعاون وجود ندارد.

عبداللهی گفت: بخش تعاون در شرایط بحران می‌تواند به داد اقتصاد کشور برسد، همان گونه که در سابقه تعاون نشان داده شد، در زمان جنگ تحمیلی بخش تعاون کمک‌های زیادی به توزیع اقلام مورد نیاز مردم کرد و اشتغال فراوانی هم ایجاد شد.

وی گفت: یکی از مشکلات اصلی اقتصاد کشور بیکاری است در حالی که با توسعه اقتصاد تعاونی می‌توان به افزایش اشتغال کمک کرد. تعاونی‌ها حلقه اول ارتباط با مردم هستند. گاهی عملکردها در حلقه نهایی قرار دارد و به اسم تعاون نوشته نمی‌شود، در حالیکه عمده کارها توسط تعاونی‌ها  انجام می‌شود. به عنوان مثال 75 درصد تولید در بخش کشاورزی توسط تعاونی‌ها انجام می‌شود.

رئیس اتاق تعاون ایران در مورد سهم تعاون از اقتصاد گفت: طبق سیاست‌های اجرایی قانون کلی اصل 44 سهم تعاون از اقتصاد باید 25 درصد باشد، در حالیکه الان این سهم بین 6 تا 7 درصد است.

عبداللهی این را هم گفت: البته سهم 25 درصدی برای تعاون خوش‌بینانه دیده شده زیرا 80 درصد اقتصاد کشور در دست دولت است. علاوه بر آن بخش خصوصی هم وجود دارد.

وی افزود: طبق قانون در واگذاری تصدی‌های دولتی با وجود اینکه باید بخش تعاون در اولویت قرار می‌گرفت، اما سهم بخش تعاون از واگذاری‌ها بسیار ناچیز است و سهم بالایی ندارند.

رئیس اتاق تعاون ایران در مورد اینکه تعاون چگونه می‌تواند مشکل اشتغال را حل کند، گفت: عمده تولید کالا و خدمات در بنگاه‌های کوچک و متوسط انجام می‌شود که اشتغال ایجاد می‌کند و بخش عمده آن توسط تعاونی‌ها است و هزینه ایجاد هر شغل در بخش تعاون به مراتب کمتر از هزینه ایجاد یک شغل در شرکت‌های بزرگ و یا بخش دولتی است. بنابراین اگر دولت می‌خواهد مشکل بیکاری را حل کند، باید به بخش تعاون توجه کند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: توسعه بخش تعاون بهمن عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران سند توسعه تعاون بخش تعاون تعاونی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۵۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده زن هستند

امتداد - وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نقش موثری بانوان در امر مشارکت، رشد و تولید و تعلیم و تربیت، گفت: از ۱۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری، نزدیک به ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن هستند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سید صولت مرتضوی در مراسم تجلیل از بانوان عرصه کار و تولید و واحدهای تولیدی دوستدار خانواده اظهار کرد: زن در فرهنگ و تمدن اسلامی و در احکام و آموزه های دینی از جایگاه و منزلت بالایی برخوردار است و بر همین اساس امروز بانوان ما در عرصه های مختلف رشد و تولید و تعلیم و تربیت و اثرگذاری بر جامعه خوش درخشیدند.

وی با اشاره به آمار زنان بیمه شده در حوزه کار گفت: براساس آمارها از ۱۶ میلیون و۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری حدود  ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن هستند که در دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش، و بهداشت و درمان به عنوان سرآمدترین معلمان و اساتید و پرستاران به شمار می روند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از یکی از شرکتهای قطعه سازی خودرو با بیان اینکه کار و تولید، ثبات و شرف و عزت و اقتدار برای انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند، تصریح کرد: به لحاظ حضور گسترده بانوان در این مجموعه کارگاهی خرسندیم. بالغ بر ۵۰۰۰ نفر در این مجموعه تربیت شدند که بیش از نیمی از آنها بانوان هستند. بانوان در این کارخانه در حوزه‌های مختلف تحقیق و پژوهش، نوآوری و شکوفایی، طراحی و مهندسی و تولید خدمت می کنند.

وی گفت: بر اساس اصول ۴۳ و ۴۳ قانون اساسی، اقتصاد ما به سه دسته دولتی خصوصی و تعاونی تقسیم می شود. دایره شمول اقتصاد دولتی آن بخش از اقتصاد است که صرفاً به اقتدار و امنیت ملی ما برمی‌گردد، مابقی اقتصاد باید در دست زنان و مردان سخت کوشی باشد که هنر تولید و ایجاد اشتغال دارند و این دو بخش دیگر، اقتصاد خصوصی و تعاونی تعریف می شود.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از منظر قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری باید بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست توانمند بخش خصوصی باشد و امروز نمونه بارزی از توفیق بخش خصوصی را شاهد بودیم.

مرتضوی با بیان اینکه جهش با رشد متفاوت است اظهار کرد: جهش یعنی حرکت زائد الوصف و اقدام خارق العاده و در سال ۱۴۰۳ باید جهش و پرش کنیم و این جهش نیاز به کوشش و در وهله اول تلاش دولت دارد.

وی ادامه داد: به عنوان کارگزاران نظام باید کوشش کنیم بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کنیم و راه آن مانع زدایی و رفع موانع تولید جلوگیری از مداخلات بی‌منای ادارات در حوزه تولید است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درعین حال تصریح کرد: اگر می‌خواهیم فرمان مقام معظم رهبری به نحو شایسته محقق شود، اول باید از دولت شروع کنیم. ما به عنوان کارگزاران دولت این آمادگی را داریم که دستان پرتوان کارگران و کارفرمایان را در این امر بفشاریم. مساله بعدی مشارکت مردم است. قطعاً جهش بدون مشارکت مردم محقق نخواهد شد و اگر ما جهش تولید را به عهده مردم بسپاریم، دامنه اطلاعات کارگزاران به برخی از تخلفات و یا احیاناً مفاسد اقتصادی بیشتر می‌شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده زن هستند
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • رئیسی: تحریم در ایران هرگز به نتیجه نرسید و پس از این هم نمی‌رسد