Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@12:29:12 GMT

کاخ گلستان؛ ایستاده در غبار

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۵۶۰۹

در میانه غوغای هنگامه‌ای که هر روزه سازه‌ها و ساختمان‌های تازه سر برآورده تهران به پا می‌کنند خود ناگفته هویداست که بود و باش بنا‌هایی از جنس کاخ گلستان چه جلوه‌ای برای مانایی بافت قدیمی و تاریخی شهر خواهد داشت. خبرگزاری میزان- برای بنای باشکوهی نظیر کاخ گلستان که عمر ۴۴۰ ساله اش هم خود بر گیرایی اش افزوده چندان دور از انتظار نیست اگر اخباری از آسیب دیدگی اش به گوش برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه آنکه این روز‌ها کم نیستند خبر‌هایی در گوشه و کنار از فرو ریختن عمارتی یا جراحت دار شدن کاخ و خانه ای.

خبر خدشه افتادن به جان کاخ گلستان، اما با آن نشانه‌هایی که از نشستن گرد تاریخ بر جبین این بنای پرآوازه می‌توان سراغ گرفت شاید ورق خوردن صفحه تازه تری از قصه آسیب دیدن آثار تاریخی کشورمان باشد. چرا که به چشم آمدن چشم انداز زیبای این کاخ آنقدر هست که نتوان خرابی و تباهی اش را دید و تاب آورد.

برای کاخ گلستان البته این عادتی دیرینه است که از عهد قدیم تا به امروز دست به گریبان تغییر بوده باشد. از روزگاری که هم قران با عصر پر هیمنه شاه عباس صفوی بنیاد این بنا در درون حصار باغ چهارگانه‌ای گذاشته می‌شد و بعدتر دیوانخانه‌ای هم به آن اضافه شد تا به امروز که از آن باغ و دیوان اثری به جا نمانده، تعمیر و مرمت یا ساختن و الحاقی تازه به این کاخ به مانند داستان دنباله داری پی گرفته شده و سهل است که از قِبَل این ساختن و بازپرداختن‌ها چه امید‌ها و اضطراب‌ها که بر روح و ضمیر این کاخ ننشسته باشد.

اما در میانه غوغای هنگامه‌ای که هر روزه سازه‌ها و ساختمان‌های تازه سر برآورده تهران به پا می‌کنند خود ناگفته هویداست که بود و باش بنا‌هایی از جنس کاخ گلستان چه جلوه‌ای برای مانایی بافت قدیمی و تاریخی شهر خواهد داشت. همین می‌شود که خبر گرفتن از راستی و ناراستی آنچه که از شایعات زخم دار شدن کاخ در دهان‌ها افتاده و بر صفحات رنگ به رنگ دنیای مجازی در خلجان است بایستگی بسیار خواهد داشت.   بیشتر بخوانید: انتقاد از ساخت هتل در کنار ارگ تاریخی شیراز

محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اما در پاسخش به میزان همان ابتدا آب پاکی را روی دست شایعه پراکنان می‌ریزد و مهر ختام بر گمانه‌ها می‌زند: در خصوص گمانه‌ها درباره آسیب دیدگی بنای کاخ موزه گلستان به میزان گفت: چنین ادعا‌هایی نادرست است و به هیچ عنوان این بنا در حال حاضر با مشکل آسیب دیدگی مواجه نیست. کاخ گلستان الان در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌برد و امسال هم حدود بیست پروژه مرمتی در این مکان وجود داشته که همه این پروژه‌ها به سرانجام رسیده است. در حال حاضر هم مشکل خاصی برای این کاخ موزه وجود ندارد و شرایط بسیار پایدار و مطلوبی بر این مکان حاکم است.

از برنامه‌های وزارتخانه میراث فرهنگی به جهت سر و سامان دادن به کار نگهداری و مرمت کاخ‌ها و موزه‌ها می‌پرسیم و کارگر حفاظت را ماموریت همیشگی همکارانش برای موزه‌ها می‌داند: به هر حال همه موزه‌هایی که دارای بنای قدیمی هستند نیازمند حفاظت همیشگی هستند. اما اینکه گفته شود امروز موزه‌ای هست که نیاز مبرم و حیاتی به مرمت و بازسازی داشته باشد در حال حاضر چنین موردی را نداریم. حفاظت از موزه‌ها شامل دو بخش نگهداری از اشیا و مراقبت از ساختمان و بنا می‌شود. اما اگر بخواهیم بر حفاظت از ساختمان و بنا متمرکز شویم هر موزه‌ای مورد رصد قرار می‌گیرد و اگر دچار معضلی شده باشد و نیاز به یک پروژه مرمتی داشته باشد اعلام می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد و باید از نظر کارشناس مورد تایید قرار بگیرد و سپس تامین اعتبار انجام می‌شود و پروژه به انجام می‌رسد.

اما در انجام رسالت صیانت و مرمت از موزه‌ها حتما به داشتن منبع و اعتباری برای هزینه کرد‌ها نیاز است: منابع مالی مربوط به پروژه‌های مرمتی موزه‌ها از طریق بودجه‌های دولتی و نیز از محل درآمد موزه‌ها تامین می‌شود. اما الان حدود دو سال هست که ما از موزه‌ها درآمد چندانی نداشته ایم و بیشتر از محل اعتبارات مالی دولتی هزینه‌ها را تامین می‌کنیم. بحث مرمت موزه‌ها اتفاقی است که به مرور زمان به انجام می‌رسد. درواقع ما هیچ پروژه بر روی زمین مانده‌ای نداریم.

با مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی از امکان مجازی شدن فعالیت موزه‌ها هم می‌پرسیم و او خبر از اراده لازم برای این کار می‌دهد: ما برای تحقق این مساله جدی هستیم. تلاش ما بیشتر معطوف به این است که بخش خصوصی به این حوزه ورود پیدا بکند تا شاهد سرمایه گذاری در این بخش باشیم. اما به شکلی محدود و بر اساس ضرورت‌هایی که وجود دارد مجازی شدن فعالیت‌ها توسط خود موزه‌ها صورت گرفته است. در مقاطعی بازدید‌های مجازی از موزه‌ها صورت گرفته است. اما در کنار این همه موزه‌های ما دارای پایگاه اینترنتی هستند و از این طریق به معرفی آثار و اشیای خودشان می‌پردازند. البته وجود پایگاه اینترنتی برای موزه‌ها از قبل هم بوده، اما درحال حاضر این نوع فعالیت‌ها تا حدود بیشتری تقویت شده و در بعضی از این وبگاه‌ها برنامه‌های به روز شده را هم می‌توان رصد کرد.   انتهای پیام/ برچسب ها: کاخ گلستان محمدرضا کارگر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کاخ گلستان محمدرضا کارگر کاخ گلستان موزه ها حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۵۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی افزایش غبار در البرز / دمای هوا بالا می‌رود

آرش بهاروند احمدی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: تحلیل آخرین الگوهای پیش یابی حاکی از استقرار جوی پایدار، روند افزایش نسبی دما و نیز افزایش غبار به ویژه در روزهای دوشنبه و سه شنبه در منطقه و استان البرز است و روز چهارشنبه ورود سامانه تندری را به منطقه خواهیم داشت.

مدیرکل هواشناسی استان البرز عنوان کرد: امروز جمعه آسمان صاف تا قسمتی ابری همراه با روند افزایش دما تا انتهای هفته و شنبه آسمان صاف تا کمی ابری است و برای روز یکشنبه آسمانی صاف تا کمی ابری همراه با غبار محلی در بعضی ساعات پیش بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان البرز از پیش بینی آسمانی صاف تا کمی ابری همراه با افزایش غبار، عصر و شب رشد ابر و در ارتفاعات احتمال رگبار خفیف و رعد و برق برای دوشنبه خبر داد و افزود: روز سه شنبه نیز آسمان صاف تا کمی ابری همراه با افزایش غبار خواهد بود.

کد خبر 6088905

دیگر خبرها

  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • پیش بینی افزایش غبار در البرز / دمای هوا بالا می‌رود
  • غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل
  • جایگاه هشتم نماینده ایران در جام جهانی پاراتیراندازی
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر