Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@01:13:01 GMT

کدام روغن برای پخت و پز مناسب است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۵۸۰۵

کدام روغن برای پخت و پز مناسب است؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز به نقل از العربیه، در دنیای مدرن، ما با انواع مختلف روغن روبرو هستیم که استفاده از آنها می‌تواند گیج کننده باشد.

سواتی پاتوال متخصص تغذیه در هند اهمیت انتخاب خوب روغن‌های آشپزی را در  Only My Health منتشر کرده است.

بهترین انتخاب برای آشپزی

اول از همه، روغن‌های گیاهی نباید به هیچ وجه گرم شوند؛ زیرا روغن‌هایی مانند آفتابگردان، کلزا، سبوس برنج و روغن سویا حاوی چربی‌های چندگانه غیر اشباع حساس به گرما هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی این چربی‌ها گرم می‌شوند، چربی‌های شکننده را به ترکیبات سمی موسوم به چربی‌های ترانس تبدیل می‌کنند.

این روغن‌ها آنقدر به گرما حساس هستند که تمام روغن‌های گیاهی فرآوری شده یا همه محصولات حاوی روغن‌های گیاهی، حاوی چربی‌های ترانس هستند. روغن کانولا به سرعت تجزیه می‌شود. به یاد داشته باشید که طبیعت، چربی‌های مضر را نمی‌سازند، اما پردازش غذاها و روغن‌های طبیعی می‌تواند آن‌ها را به چربی‌های مضر تبدیل کند.

برای پخت و پز باید روغن‌هایی را انتخاب کرد که بتوانند گرما را تحمل کنند، مانند روغن خردل فشرده سرد، روغن بادام زمینی، روغن نارگیل، کره یا روغن گیاهی که همه آن‌ها می‌توانند در برابر حرارت یا اکسیداسیون مقاومت کنند. در مورد چربی‌های اشباع، امکان فشرده سازی اکسیژن هنگام گرم شدن وجود ندارد، زیرا چربی‌های غیر اشباع مانند روغن زیتون دارای یک فضا برای فشار بر اکسیژن هستند و بنابراین توصیه می‌شود هنگام پخت و پز از روغن‌های غیراشباع استفاده کنید، زیرا می‌توانند واکنش شیمیایی نشان دهند. برای دستیابی به نتایج بهتر و حفظ سلامتی، برای سرخ کردن می‌توان از روغن گیاهی خالص به جای روغن‌های گیاهی استفاده کرد.

چربی‌های مضر در روغن‌های پخت و پز

در بسیاری از غذاها چربی‌های پنهان (چربی‌های بد) وجود دارد که مصرف کنندگان ممکن است از آن‌ها مطلع نباشند. برخی از رستوران‌ها هنگام پختن سیب زمینی سرخ کرده، به طور مکرر از روغن سرخ کردنی به مدت یک هفته یا بیشتر استفاده می‌کنند، که باعث سمی شدن روغن می‌شود. همچنین، برخی از سس‌های سالاد، به جز آن‌هایی که با سرکه تهیه شده اند، می‌توانند علاوه بر شکر حاوی روغن‌های گیاهی نیز باشند.

برخی ممکن است ندانند که روش‌های پردازش غلات صبحانه با طعم تازه با پوشاندن آن‌ها با روغن گیاهی، که به عنوان یک پوشش محافظ عمل می‌کند صورت می‌گیرد، در حالی که آن غلات، اگر مدت زمان نسبتاً طولانی بدون استفاده از روغن گیاهی نگهداری شوند، خیس می‌شوند و برای خوردن نامناسب هستند.

عوارض جانبی چربی‌های بد برای سلامتی

در صورت مصرف چربی‌های مضر، ویتامین‌های محلول در چربی مانند A، D، E و K به طور موثر جذب نمی‌شوند و باعث نقص شدید متابولیک می‌شوند. مصرف روغن‌های گیاهی باعث سوزش سر دل می‌شود، زیرا معده در واکنش به غذا اسید ترشح می‌کند، اما با مصرف روغن‌های گیاهی، اسید معده چربی‌های ترانس بزرگ ایجاد می‌کند که به دیواره معده آسیب می‌رساند و باعث سوزش سر دل می‌شود.

روغن‌های مضر با تداخل در انتقال دهنده‌های عصبی می‌توانند منجر به احساس افسردگی، ضعف و اضطراب شوند. در الگوهای مصرف، انواع و مقادیر روغن‌های مضر باعث سکته مغزی، سردردهای میگرنی و کلسترول بالا می‌شود. بر اساس نتایج مطالعات علمی، روغن‌های گیاهی می‌توانند باعث سرخوردگی عاطفی شوند که به دلیل خوردن غذای بیشتر، باعث افزایش وزن می‌شوند.

نحوه انتخاب چربی‌های خوب

بهترین انتخاب و تصمیم، مصرف چربی‌های سالم در رژیم غذایی متعادل و سالم است. وقتی فردی چربی‌های خوب را مصرف می‌کند، مواد مغذی جذب بدن او می‌شود و سلامت روده‌ها، قلب و چشم هایش خوب و هورمون هایش متعادل است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

کد خبر: 1107602 برچسب‌ها دانستنی ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانستنی ها روغن های گیاهی چربی های مضر روغن گیاهی پخت و پز روغن ها چربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۵۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نوشابه‌های رژیمی در تابستان ۱۹۸۲ میلادی به بازار عرضه شده و موجب شگفتی افراد زیادی شدند و طبق ادعای شرکت کوکاکولا این نوشابه‌های زیرو یا با شکر صفر ضرری برای سلامتی افراد ندارد.

بیشتر بخوانید: الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

نوشابه‌های رژیمی راهی برای جلوگیری از وجود قندهای افزودنی هستند، اما اخیراً نوشابه‌هایی با نام «زیرو» نیز کنار آن‌ها وارد بازار شده‌اند. کوکاکولا یک نمونه محبوب از این برندهاست.

به گفته شرکت کوکاکولا هر دو نوشیدنی بدون قند و کالری هستند. با این حال، چرا نوشیدنی ها طعم متفاوتی دارند؟ تفاوت اصلی این است که نوشابه رژیمی با آسپارتام شیرین می‌شود، در حالی که نوشابه زیرو حاوی شیرین کننده‌ای به نام آسه سولفام پتاسیم یا Ace-K است.

در حالی که پزشکان هر دوی این شیرین‌کننده‌ها را سم کامل می‌خواند، اما واقعیت این است که هر دو مورد تایید اداره دارو و غذای آمریکا (FDA) هستند و در حد طبیعی ایمن تلقی می‌شوند.

گفته می‌شود مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اما به نظر می رسد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

پروفسور لارنس یانگ، انکولوژیست در دانشگاه وارویک به نشریه سان گفت: ارتباط مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان همچنان بحث برانگیز است.

مانند بسیاری از خطرات مرتبط با رژیم غذایی و بیماری، این هشدار می دهد که ما باید در مصرف بیش از حد شیرین کننده های مصنوعی احتیاط کنیم، زیرا در خوردن گوشت های فرآوری شده و سایر انواع غذاهای ناسالم زیاده روی می کنیم.

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، واحد تحقیقات سرطان WHO اعلام کرد که این ایده که آسپارتام ممکن است باعث سرطان (به ویژه سرطان کبد) در افراد شود، بر اساس شواهد محدودی است.

منبع: اطلاعات آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228726 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • فواید و مضرات روغن حیوانی