Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه انرژی هسته‌ای گفت: حوزه اصلی این شرکت، استفاده از پرتوهای رادیواکتیو به ویژه پرتوهای گاما در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد، سیمان، نفت، گاز و سایر صنایع است که بیشتر در حوزه ابزار دقیق استفاده می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ در بین بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان فقط تعداد کمی از آنها توانسته‌اند وارد حوزه‌های حساسی مثل انرژی هسته‌ای شده و از کاربردهای مختلف این فناوری برای حل نیازمندی‌های فناورانه‌ کشور استفاده کنند و یکی از این شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه انرژی هسته‌ای، شرکت دانش‌بنیان "پرتو تجهیز بعثت"  است که موفقیت‌های بسیار زیادی در این راه کسب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"رضا قلی‌پور پیوندی" مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: حوزه اصلی این شرکت، استفاده از پرتوهای رادیواکتیو به ویژه پرتوهای گاما در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد، سیمان، نفت، گاز و سایر صنایع است که بیشتر در حوزه ابزار دقیق استفاده می‌شود؛ حوزه دوم کاری این شرکت، طراحی و ساخت انواع آشکارسازهای پرتویی با کاربردهای صنعتی، بیمارستانی و دانشگاهی است و همچنین در حوزه مکانیک، طراحی و ساخت تجهیزات نگهداری منابع رادیواکتیو شامل حفاظ‌ها و کانتینرهای سربی با حفظ و رعایت استانداردهای سازمان انرژی اتمی ایران طراحی و ساخت می‌شود.

وی ادامه داد:‌ این شرکت در حوزه "الکترونیک، مکانیک و مکاترونیک" فعالیت دارد و محصولات به صورت بین‌رشته‌ای طراحی و ساخت می‌شوند. بسیاری از تجهیزاتی که در این شرکت ساخته می‌شوند به ویژه تجهیزاتی که مرتبط با رادیواکتیو و پرتوها هستند در حوزه تجهیزات تحریمی است و گذشته از تحریم، حمل‌و‌نقل مواد رادیواکتیو از سایر کشورها به داخل کشور یک کار بسیار زمانبر و هزینه‌بری است.

 با توجه به اینکه بسیاری از این توانمندی‌ها در داخل کشور وجود دارد در نتیجه تجهیزات به صورت کامل و بومی‌سازی‌شده در داخل کشور طراحی و ساخت می‌شود و منابع رادیواکتیو آن از شرکت‌های مورد تایید سازمان انرژی اتمی ایران تهیه و تامین می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: علاقه من به ارتباط با صنعت از مقطع لیسانس شروع شد و بعد از اخذ مدرک فوق‌لیسانس و دکترا به عنوان عضو هیات علمی در موسساتی از کشور مشغول به کار شدم ولی با توجه به اینکه شخصاً روحیه کار اداری را ندارم و با مکانیزم‌های اداری خودم را نمی‌توانم تطبیق بدهم، از سال 1395 از سیستم اداری خارج شده و تصمیم به حضور در شرکت دانش‌بنیان در قالب پروژه‌های پژوهشی کردم.

قلی‌پور پیوندی با بیان اینکه به طور کلی محصولات این شرکت به دو حوزه تقسیم‌بندی می‌شود، تصریح کرد:‌ یک حوزه، کاربرد پرتوها در صنعت است که عمده مشتریان ما صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، نفت، گاز، صنایع فولاد،‌ صنایع سیمان، ذغال‌سنگ و بسیاری از شرکت‌هایی است که استفاده از پرتوهای گاما را در دستور کار خود قرار داده‌اند که ما این حوزه را "ابزار دقیق هسته‌ای" نامگذاری کرده‌ایم و یکی از شاخه‌هایی است که برای اندازه‌گیری پارامترهای مختلفی استفاده می‌شود که در این حوزه ما چند محصول مهم شامل ارتفاع‌سنج یا لِوِل‌متر، ضخامت‌سنج، سیستم‌های دوفازی، سیستم‌های غلظت‌سنج و سیستم‌های اسکنر داخل برج‌ها را داریم که این شاخه مکمل سایر روش‌ها است.

وی ادامه داد: یکسری از محصولات و تجهیزات ساخت شرکت، بدون اینکه ارتباط مستقیمی با داخل مخازن داشته باشند، کار می‌کنند به ویژه در مخازنی که فشار بسیار بالایی وجود دارد که یا دما بالا است یا جداره و ضخامت بسیار بالا است، به عنوان مثال یکی از پرکاربردترین مخازنی که در صنایع پتروشیمی و به ویژه در صنعت اوره و آمونیاک استفاده می‌شود "مخازن کندانسور" هستند که عمدتاً فشارهای داخل آنها 150 بار است و دما بین 400 تا 500 درجه سانتیگراد است و ضخامت جداره استیل این مخازن معمولاً بین 10 تا 15 سانتی‌متر استیل، قطر 3 سانتی‌متر و 50متر ارتفاع دارند و با این توصیفات به جز پرتوهای گاما روش دیگری وجود ندارد که بتوانیم از داخل این مخازن اطلاع داشته باشیم بدون اینکه لازم باشد درب مخزن را باز کنیم یا ارتباط مستقیمی با داخل مخزن داشته باشیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به حوزه کاری "تجهیزات آشکارسازی و تجهیزات رادیواکتیو" گفت: این تجهیزات شامل طراحی و ساخت انواع "دزیمترهای فردی و محیطی"، "پایشگرها"، "سیستم‌های طیف‌سنج" و "سیستم‌های بازرسی کشف مواد پرتوزا" که تجهیزاتی به صورت انفرادی یا تجهیزاتی که کامیون‌ها از داخل آن عبور می‌کنند که اخیراً هم چند نمونه از این تجهیزات در نقاط مختلف کشور نصب و راه‌اندازی شده است.

"مجید غفوری" کارشناس بخش مکانیک این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: این تجهیزات به صورت تک‌واحدی است و با توجه به نیاز هر واحدی تجهیز خاصی تولید می‌شود که در محل نصب و راه‌اندازی می‌شود؛ در این تجهیزات قبل از نصب و ساخت،‌ بازدید از محل صورت می‌گیرد و مراحل طراحی و ساخت آن انجام می‌شود و بعد از مراحل طراحی وارد مراحل ساخت قطعات می‌شویم که شامل ماشین‌کاری، جوش، بُرش، ریخته‌گری و.. است و بعد از ساخت قطعات باید تست‌های خاصی بر روی تجهیزات انجام شود که از جمله این تست‌ها، تست IP55 یا تست کوره برای دمای بین 650 تا  1150 درجه برای کانتینر یا تست نشت مجاز مواد رادیواکتیو از کانتینرهای ساخته شده است.

"حامد میرزایی" کارشناس الکترونیک این شرکت دانش‌بنیان نیز گفت: تمامی مراحل تولید این بردهای الکترونیک از تولید، طراحی، برنامه‌نویسی صفر تا صد آن توسط کارشناسان بومی این شرکت انجام می‌شود و ساعت‌های متعدد، تست مداومت‌کار و صنعتی بر روی آنها انجام می‌شود.

تولید مکمل‌های ویتامین‌ A ،D و E نانویی برای مصارف دامی توسط دانش‌بنیان‌هاموفقیت یک دانش‌بنیان ایرانی در ساخت دستگاه اندازه‌گیری اکسیژن فعال ریه در 30 ثانیه

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت دانش بنیان استفاده می شود انرژی هسته ای پرتوهای گاما طراحی و ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در نخستین نشست هم اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش بنیان که امروز ششم اردیبهشت در نمایشگاه دستاورد‌های وقف برگزار شد با قدردانی از دانشمندانی که در نمایشگاه شرکت کرده اند، گفت: سازمان وقف از نظر سرمایه‌ای بودجه دولتی نیست؛ در دوره فعلی می‌خواهیم وقف را حرکت دهیم. به عنوان مثال دارای میلیون‌ها رقبه هستیم این رقبات به صورت عرصه و اعیان است ما باید شکل مدیریتمان علمی باشد. زمین زراعی را به صورت سنتی سالی یک تا دو بار می‌توانیم بکاریم، اما با استفاده از روش علمی، بهره وری آب و زمین بیشتر می‌شود.

وی افزود: اگر پول داریم اداره سرمایه انباشته باید علمی باشد. سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود. تنوع در وقف به نیات واقفان و اعیان اعطایی ربط دارد.

حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌ها باید در خدمت ارزان سازی و رفاه مردم باشند، افزود: ما موظف به رعایت قانون وقف هستیم. اوقاف از دانش بنیان‌های نوپا حمایت می‌کند و ما مفتخریم که تاکنون از ۳۹ شرکت حمایت کرده ایم.

وی تصریح کرد: باید در حوزه اقتصاد تاثیرگذار باشیم ما باید در تولید ملی بدون نفت موفق باشیم. در حوزه صنعت ریل ورود کرده ایم که ۳۰ درصد درآمد نفتی را پوشش می‌دهد در حوزه مسکن رقبات زیاد داریم به مسکن نخبگانی توجه ویژه داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در تمام رقبات زراعی بحث زنجیره زراعی مد نظر است. بحث معادن به عنوان ظرفیت مغفول اوقاف بوده، مساله دیگر آنچه اهمیت دارد حوزه صنایع تبدیلی است که توجه ویژه داریم. در حوزه فناوری هم زیرساخت‌های سخت افزاری و هم نرم افزاری مد نظر است. کار‌های خوبی در حال انجام است حوزه فناوری تاثیر شگرف در اقتصاد کشور خواهد داشت.

در ادامه این نشست، سجده، مدیرعامل بنیاد توسعه عمران موقوفات با بیان اینکه در کتب دینی آمده که حضرت علی (ع) نخلستان ایجاد کرده و وقف می‌کردند، گفت: تقریبا ۵ سال است که توسعه تولید با حضور مردم در سازمان اوقاف اتفاق افتاده است.

وی اظهار داشت: بنیاد توسعه عمران موقوفات در شناسایی زمین‌ها تلاش می‌کند و سعی داریم در حوزه کشت و صنعت با مشارکت مردم در تحقق شعار سال گام برداریم.

بیگدلی، معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه هم در سخنانی با اشاره به چشم انداز این معاونت در حوزه اجتماعی و ارتباط سازمان با شر‌کت‌های دانش بنیان گفت: اولین اقدام وقف این است که بتواند کسب منفعت از عین وقف داشته باشد مرحله بعد این منافع داخل کاسه‌ای ریخته می‌شود که حفظ می‌شود و سرریز آن اجرای نیت است. باید بیشترین کسب منفعت از موقوفات داشته باشیم.

وی اظهار داشت: برای اینکه علم در خدمت کسب منفعت قرار گیرد زیست بومی برای حمایت از دانش بنیان‌ها با رعایت قوانین وقف طراحی شده است. این شرکت‌ها اکثرا به سوددهی رسیده اند.

در حوزه ارائه طرح سیمان ژئوپلیمری بر پایه خاکستر باگاس، بحث وقف ماندگار در راستای توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفت. این شرکت به فناوری تولید برق و سیمان با وجود تحریم‌ها و موانع داخلی دست پیدا کرده است.

بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، درصد قابل توجهی از شرکت‌های دانش بنیان در سطح کشور هیچ گردش مالی ندارند. صرفا ایده‌ای است که در مرحله آزمایشگاهی ارائه شده است. این شرکت‌ها معتقدند اگر قرار است کاری و حمایتی در حد اوقاف انجام شود باید متفاوت از کار‌هایی باشد که توسط دیگران انجام می‌شود. شرکت‌های دانش بنیان از ایده تا تجاری سازی در کشور‌های پیشرفته حمایت می‌شوند.

موضوع دیگر که مورد بحث قرار گرفت، این بود که در مناطق محروم بسیاری از محصولات دانش بنیان کارایی ندارد در حوزه عمران در منطقه محروم برج سازی انجام نمی‌شود. در زمینه فناوری بتن باید تعریف دیگری در مناطق محروم داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • برپایی پاویون ملی دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی و داروسازی ویتنام ۲۰۲۴
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری