Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام‌ رضا(ع) مشهد گفت: مردم به این مساله توجه داشته باشند که برای درگیری ریوی، منتظر تنگی نفس، سرفه و افت اکسیژن نباشند زیرا شروع درگیری ریوی، مخصوصا در سنین جوانی، می‌تواند با ادامه‌دار شدن علائمی همچون ضعف و بی‌حالی، تهوع، سرگیجه و... صورت گیرد؛ بنابراین بهترین زمان برای انجام سی‌تی‌اسکن ۳ تا ۴ روز پس از شروع علائم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش قدس آنلاین، رزیتا خداشاهی در مورد بهترین زمان برای انجام سی‌تی‌اسکن ریه در بیماران کرونایی اظهار کرد: درگیری ریوی هیچ‌گاه از روزهای اول ابتلا به کرونا شروع نمی‌شود؛ معمولا ابتلا با علائم بی‌حالی، گلودرد، آبریزش بینی، سردرد و... شروع می‌شود و انتظار می‌رود این علائم در عرض ۳ تا ۴ روز بهبود پیدا کند.  

وی تصریح کرد: اگر مشاهده شد علی‌رغم اینکه ۳ تا ۴ روز از شروع بیماری گذشته اما علائم همچنان ادامه دارد و علائم دیگری همچون سرگیجه، تهوع، استفراغ، ضعف شدید و... نیز به آن اضافه شده، این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده درگیری ریوی باشد.

خداشاهی ادامه داد: بیماران زیادی هستند که زمانی که به ما مراجعه می‌کنند، شاید ۱۰ روز از شروع علائم‌شان گذشته و درگیری ریوی پیدا کرده‌اند. زمانی هم که از آن‌ها می‌پرسیم چرا برای درمان انقدر دیر مراجعه کردید، می‌گویند سرفه نمی‌کردیم.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام‌ رضا(ع) مشهد در ابتلا به سویه دلتا مواردی بوده که زودتر از ۴ روز درگیری ریوی آن‌ها شروع شده، گفت: اما نمی‌توان این موضوع را به تمام بیماران تعمیم داد. مهم‌تر از همه این است که بیماران به علائم خود توجه داشته باشند؛ به طور مثال تهوع و سرگیجه از علائم مهم هایپوکسیمیا یا افت اکسیژن خون است.

خداشاهی در پاسخ به این پرسش که چه درصدی از درگیری ریوی خطرناک و نگران‌کننده است، عنوان کرد: هرچه زودتر درگیری ریوی درمان شده و جلوی پیشرفت آن گرفته شود، بیمار نیز طبیعتا سریع‌تر بهبود پیدا می‌کند. بیماران بسیاری بوده‌اند که بعد از ۴ روز از شروع علائم به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند. آن زمان کادر درمان متوجه شده‌اند که این بیماران درگیری ریوی دارند اما خیلی سریع بهبود پیدا کردند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام‌ رضا(ع) مشهد ادامه داد: هرچه بیماران دیرتر مراجعه کنند، درگیری ریوی‌شان بیشتر شده و درمان آن نیز دشوارتر می‌شود. حتی بر فرض اینکه کسی با ۸۰ درصد درگیری ریوی درمان شود و بتواند زنده بماند، مدت‌زمان بسیار زیادی طول می‌کشد تا بافت ریه وی تا حدودی ترمیم شود؛ حتی شاید ریه چنین فردی به طور صددرصد به حالت قبل بازنگردد.

وی بیان اینکه تفاوت کرونای دلتا با کرونای انگلیسی و چینی این است که ظاهر گول‌زننده‌ای دارد، اظهار کرد: در انواع کرونای پیشین فرد مبتلا از همان روز اول علائم شدیدی چون سرفه، تب، تنگی نفس، افت اکسیژن و... داشت اما متاسفانه علائم جهش دلتا حتی تا ۱۰ روز شبیه به کرونا نیست. تنها علائم معمول آن طی این مدت نشانه‌هایی نظیر سرماخوردگی یا سینوزیت مثل گلودرد، آبریزش بینی و ترشح پشت حلق است.

خداشاهی تاکید کرد: مشکل اینجاست که با این علائم بیمار را گول می‌زند و همین موضوع موجب می‌شود فرد بیمار با تاخیر به پزشک مراجعه کند؛ بنابراین مردم خیلی باید توجه کنند و تمام علائم را جدی بگیرند تا به درگیری ریوی شدید دچار نشوند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام‌ رضا(ع) مشهد با اشاره به اینکه جوانانی که واکسینه نشدند، بیشتر از همه در معرض خطر هستند، گفت: در هر ۲ گروه دریافت‌کنندگان واکسن‌ و کسانی که هنوز واکسن نزده‌اند ابتلا به کرونا مشاهده می‌شود؛ دلیلش هم این است که درصد زیادی از افراد جامعه واکسینه نشده‌اند. انتظار می‌رود زمانی که حداقل ۵۰ تا ۷۰ درصد مردم واکسینه شدند، درصد ابتلا و مرگ‌ومیر کاهش پیدا کند اما از آنجایی که تاکنون کمتر از ۱۰ درصد مردم واکسن دریافت کرده‌اند، این افراد در معرض شیوع توسط آن ۹۰ درصد جمعیتی قرار می‌گیرند که واکسینه نشده‌اند. در این شرایط طبیعتا احتمال ابتلای آن‌ ۱۰ درصد واکسینه شده وجود خواهد داشت. البته که مرگ‌ومیر در جمعیت واکسینه‌شده‌ها کمتر است.

وی اضافه کرد: بنابراین ضروری است انجام فرایند واکسیناسیون در تمام جمعیت تسریع شود؛ حتی اگر ۱۰ درصد مردم نیز واکسینه نشوند، باز هم فاجعه است. امیدواریم تا اوایل پاییز واکسیناسیون تمام گروه‌ها تمام شود تا بتوان چرخه مرگ‌ومیر را متوقف کرد.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرونا دلتا درگیری ریوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۸۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: CT اسکن مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت با همکاری و مشارکت گروه مپنا در نیمه دوم فروردین امسال راه اندازی شده و بهره برداری از آن، سطح ارائه خدمات درمانی را در این مرکز تخصصی و فوق تخصصی ارتقا داده و موجب افزایش رضایت مندی مردم و دریافت کنندگان خدمت شده است.

او افزود: پیش از راه اندازی CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت، بیماران مرکز به ناچار باید به مراکز آموزشی درمانی مستقر در شهر ارجاع می‌شدند که این مسئله علاوه بر معطلی و طولانی کردن روند درمان، خطراتی را متوجه بیماران و کار را بر کادر درمان در دیگر مراکز آموزشی درمانی مرکز استان مضاعف می‌کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: از ابتدای راه اندازی آزمایشی CT اسکن این مرکز تاکنون بیش از ۴۰ بیمار خدمات تصویربرداری مورد نیاز را دریافت کرده اند؛ این در حالی است که این بخش هنوز به صورت رسمی افتتاح نشده و یقینا در آینده نه چندان دور نیاز بسیاری از مراکز درمانی را نیز پاسخ خواهد داد.

به گفته دکتر آشوبی، در حال حاضر قیمت دستگاه CT اسکن ۱۶ اسلایس در بازار حدود ۱۳ میلیارد تومان است و دانشگاه علوم پزشکی گیلان تنها یک میلیارد تومان برای آماده کردن فضا و تجهیزات هزینه کرده است.

او تصریح کرد: نصب و راه اندازی دستگاه CT اسکن ۱۶ اسلایس در مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت به عنوان یک مرکز تخصصی و فوق تخصصی درمان کودکان در استان گیلان، یکی از جلوه‌های برون‌سپاری و بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی در تهیه و ارائه بسته‌های خدمتی سلامت به مردم است که علاوه بر خدمت با کیفیت و ارزان، هزینه تمام شده برای دولت را نیز کاهش می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • پرینتر جدید لنوو با چه قیمتی عرضه شد؟
  • دانیال 120 دقیقه با سرفه بازی کرد!
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • پس زدن دست کلوپ: صلاح دعوا را شروع کرد!‏
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • یک هشتم جام حذفی| اعلام ترکیب پرسپولیس و آلومینیوم؛ نیمکت نشینی زننده سوپرگل به بیرانوند
  • زننده گل ۴۰متری به بیرانوند نیمکت‌نشین شد
  • ویدیو/ تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا