Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، دکتر نادر توکلی معاون درمان ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران از روند بیماری کووید ۱۹ در تهران گفت: همچنان در نقطه اوج بیماری هستیم و کماکان آمار بستری در شهر تهران به صورت روزانه بیش از ۲۰۰۰ نفر است و آماری کل بستری شدگان به بیش از ۱۰ هزار نفر می‌رسد و پذیرش بیماران سرپایی در روز حدود۲۰ هزار نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تعداد در برخی روزها کاهش مختصر دارد که در روز بعد جبران می شود. روند بیماری در روند ثابتی قرار گرفته است.

افزایش دو برابری مرگ و میر بیماران کرونایی جوان

وی با اظهار تاسف گفت: به دلیل افزایش تعداد بستری ها با افزایش مرگ و میر هم روبرو هستیم. مشکل اساسی ما تعداد مرگ و میر در سنین پایین تر است چون واکسیناسیون در قشر جوان کمتر انجام شده است. روز جمعه ۲۹ مرداد ۱۳۰ فوت شده داشتیم. پیش از این مرگ و میر بیشتر به طیف بالای ۶۰ سال تعلق داشت ولی در حال حاضر به دلیل واکسیناسیون برای افراد مسن، آمار مرگ و میر در این طیف سنی ۵۰ درصد تقلیل پیدا کرده اما مرگ و میر در طیف سنی ۳۰ تا ۵۰ سال به دوبرابر رسیده است.

بیشتر آمار فوت شدگان،مربوط به بستری‌های بیمارستانی است

توکلی با اشاره به اینکه معمولا فوت افراد در بیمارستان ها رخ می دهد اظهار داشت: علت این امر آن است که ظرفیت تخت ما به حالت اشباع درآمده است و ما مجبوریم بیماران بدحال را بستری کنیم و افرادی که به نسبت حال بهتری دارند به صورت سرپایی درمان می‌شوند وداروهای خود را از کلینیک های بستری موقت دریافت می کنند.

دقت تست پی سی آر در سویه دلتا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است

وی خاطرنشان کرد: آمار دقیقی از بیمارانی که در منزل مداوا می‌شوند موجود نیست. اما درصد زیادی از بیماران هم در منزل هستند. آمار ما در بخش سرپایی مربوط به افرادی است که تست پی سی آر آنها مثبت می شود. گرچه دقت این تست در سویه دلتا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است.

به نظر می‌رسد به قله پیک پنجم رسیده‌ایم

معاون درمان ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران تاکید کرد:  به نظر می‌رسد به قله پیک پنجم رسیده ایم.امیدواریم عدم رعایت پروتکل ها در برخی مراسم دهه اول محرم منجر به رشد مبتلایان طی ۱۰ روز آینده  نشود و سرعت واکسیناسیون هم بیشتر شود. فضای بیمارستان‌های بزرگ هم برای واکسیناسیون عمومی وارد مدار خواهند شد.

درخواست برای تخت بستری طی روزهای گذشته، ثابت بوده است

وی در واکنش به اظهارات دکتر علی شاه عباسی رئیس بیمارستان فیاض بخش مبنی بر اینکه به قله پیک رسیده ایم چون طی چند روز پیش روند صعودی در آمار مبتلایان نداشته ایم؛ گفت: نمی توان بر اساس آمار دو سه روزه تحلیلی داشت و تحلیل های ما بیشتر هفتگی یا ۱۰ روزه است .اما به نظر می رسد آرامش نسبی ایجاد شده به دلیل تعطیلی‌های چندروز گذشته و رعایت بیشتر پروتکل ها بوده است. اما نیاز به تخت بیماران در سامانه ۶۰۷۰ ثابت بوده است.

ویروس لامبدا در تهران دیده نشده است

توکلی در پاسخ به اینکه آیا در ایران ویروس لامبدا دیده شده یا خیر؟ گفت:  بر خلاف روند اپیدمی‌های دیگر که ویروس با جهش ضعیف شده و از کُشندگی آن کم می شود؛ ویروس کرونا با جهش قوی‌تر شده است. گزارشی در تهران مربوط به لامبدا ارائه نشده است. در کشور هنوز بررسی لازم بر روی گونه لاندا صورت نگرفته اما خطر آلودگی وجود دارد و شیوع آن به ورود و خروج مسافران از کشور باز می گردد. مشکل بزرگ ما طی 18 ماه اخیر کنترل مرزهای زمینی و هوایی کشور است  و ما امیدواریم تمهیداتی برای ان در ستاد کرونا اندیشیده شود.

لزوم تزریق دُز یادآور برای کادر درمان

معاون درمان ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران در ادامه این گفتگوی رادیویی از ارسال دستور دُز یادآور به کمیته واکسیناسیون کشوری ارسال شده و طبیعتاً تزریق این دُز به ویژه برای کادر درمانی که در اسفندماه واکسینه شده اند در دستور کار قرار می گیرد. ما این مطالبه را داشته ایم که ان شاء الله با سرعت در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: مرگ و میر کادر درمان پس از واکسیناسیون بسیار کاهش یافته است.اما اگر دُز یادآور برای آنها تزریق نشود دچار چالش بزرگی خواهیم شد.

توکلی بیان کرد: واکسیناسیون بر گونه دلتا هم تاثیر دارد. هدفگذاری ما بر روی کاهش مرگ و میر است بر روی ابتلاء مجدد نیست. واکسیناسیون دُز یادآور با واکسن‌های در دسترس انجام خواهد شد. اولین واکسن، بهترین واکسن است.  

وی از بهبود شرایط تامین سرم تزریقی برای بیماران خبر داد و اظهار داشت: سازمان غذا و دارو این مشکل را پیگیری کرده و در حال حاضر شرایط بسیار بهتر شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرگ و میر درمان بیماران شهر تهران بیماران کرونایی مرگ و میر کرونا کادر درمان د ز یادآور شهر تهران مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۸۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

به گزارش مهر، آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد