Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@10:21:21 GMT

مردم در تعطیلات چقدر به مسافرت رفتند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۷۳۲۱۲

مردم در تعطیلات چقدر به مسافرت رفتند؟

در این دوره از تعطیلات کرونایی، تصمیمات در خصوص سفرهای بین شهری سخت گیر‌انه تر بود و دستور کاهش ظرفیت جابه جایی مسافر در ناوگان حمل ونقل داده شد. ناطقان: از ساعت ۱۲ ظهر ۲۴ مرداد ماه با بسته شدن مسیر‌های ورودی و خروجی شهر‌ها، تعطیلات چند روزه کرونایی آغاز شد و با توجه به آنکه این بار سخت گیری‌ها بیشتر شده بود مردم برای گذراندن تعطیلات خود به فکر استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی افتادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این دوره از تعطیلات کرونایی تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا سخت گیر‌انه تر شده و دستور کاهش یک سومی ظرفیت جابه جایی ناوگان حمل ونقل عمومی داده شده بود، اما با این وجود باز هم برخی در از پایانه‌ها شاهد ازدحام جمعیت بودیم.

 طبق دستور ستاد ملی مقابله با کرونا باید در این ۶ روز تعطیلی تمامی ناوگان حمل و نقل از جمله راه آهن، اتوبوس و هواپیما ظرفیت جابه جایی خود را به یک سوم می رساندند، اما به نظر می‌رسد بسیاری از بخش‌ها این موضوع را جدی نگرفتند و از تمامی ظرفیت‌های خود برای جابه جایی مسافران استفاده کردند!
هجوم مسافران به پایانه ها برای بازگشت از سفر


در همین رابطه داریوش باقر جوان مدیر کل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در حال حاضر برخی از پایانه‌ها مملو از مسافر است که بسیاری از آن‌ها قصد بازگشت از مسافرت را دارند، گفت: برخی از مدیران پایانه‌ها در شهر‌های مختلف اعلام کرده اند که مسافر در پایانه‌ها پر شده و با توجه به آنکه میزان جابه جایی‌ها را به یک سوم رسانده ایم بنابراین به هیچ عنوان از این مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تخطی نمی‌کنیم.

او ادامه داد: آمار‌ها از پایانه‌ها حاکی از کاهش میزان جابه جابی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است و این در حالی است که ظرفیت جابه جایی مسافر را در تمامی شهر‌ها کاهش داده ایم.

باقر جوان تصریح کرد: با توجه به نظارت و بازرسی‌هایی که انجام داده ایم سعی کرده ایم به صورت کامل تمامی دستور العمل‌های بهداشتی را رعایت کنیم و به هیچ عنوان ظرفیت ناوگان جاده ای  از جمله اتوبوس بین شهری خود را تکمیل نکنیم.
کاهش سفرهای هوایی در تعطیلات ۶ روزه کرونایی

در بخش حمل ونقل هوایی هم طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تمامی ظرفیت‌ها کاهش پیدا کرد و با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در برخی از شهر‌ها میزان استقبال مردم هم از این ناوگان کاهش پیدا کرد.

اما مشاهدات از سفر‌های هوایی نشان می‌دهد برخی از پروازها با ظرفیت تکمیل انجام شده است!

طبق آمار به دست آمده از شرکت فرودگاه ها، شاهد کاهش چشمگیر حجم پرواز‌ها طی تعطیلات ۶ روزه بوده ایم به طوری که  در ۲۸ تیر امسال ۳۴۹ پرواز (۱۷۵ پرواز خروجی و ۱۷۴ پرواز ورودی) در فرودگاه مهرآباد انجام شد که این تعداد با کاهش ۵۷ درصدی به ۱۵۰ پرواز در روز ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ رسیده است.

۲۸ مرداد امسال ۷۶ پرواز خروجی و ۷۴ پرواز ورودی در فرودگاه مهرآباد انجام شده است. تعداد پرواز‌های خروجی و ورودی این فرودگاه طی روز ۲۸ مرداد به ترتیب در مقایسه با روز مشابه در تیرماه ۵۶.۶ و ۵۷.۵ درصد رشد منفی داشته است.



نقشه آنلاین پروازها در ساعت ۱۶:۲۰
گردشگری دریایی در تعطیلات ۶ روزه نداشتیم

همچنین در بخش حمل ونقل دریایی هم طبق اعلام عباس نژاد مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی به هیچ عنوان در این تعطیلات کرونایی شناور‌های مسافری اقدام به جابه جایی مسافر نکرده اند.

وی گفت: حتی اگر هوا مساعد شده و بنادر مسافری باز شود امکان گردشگری دریایی و سفر دریایی برای مسافران وجود ندارد و تنها بومی‌های منطقه می‌توانند با احراز هویت از کشتی‌های مسافری استفاده کنند. البته با وجود این شرایط نیز همه دستورالعمل‌های بهداشتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رعایت می‌شود.

مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: در چند ماه گذشته به سبب شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا و ابلاغ دستورالعمل‌های بهداشتی سخت گیرانه‌تر، روزانه حدود ۲۰۰ نفر مسافر جا به جا می‌شوند این در حالی است که این تعداد در روز‌های عادی به حدود ۴۰۰۰ مسافر می‌رسید و در ایام تعطیل و پیک سفر نیز افزایش می‌یافت.

عباس‌نژاد با تاکید بر اینکه مدت‌هاست که دیگر سفر دریایی مانند گذشته نداریم، گفت: مردم نمی‌توانند از حمل‌ونقل دریایی برای سفر استفاده کنند چرا که این سفر‌ها تنها محدود به مردم بومی منطقه شده است؛ بنابراین از مسافران می‌خواهیم که به بنادر مسافری مراجعه نکنند و نسبت به رعایت دستور العمل‌های بهداشتی جدیت بیشتری داشته باشند. البته به نظر می‌رسد که کاهش قابل توجه تقاضا برای سفر‌های دریایی نشان دهنده این است که مردم هم شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا را متوجه شده و درک می‌کنند.

در بخش حمل ونقل ریلی هم به گفته رسولی مدیر عامل راه آهن تمامی مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا رعایت شده و در حال حاضر هم میزان جابه جایی مسافر به بسیاری از شهر‌ها کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

براساس این گزارش در بخش جاده‌ای هم طبق اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور میزان جابه جایی‌ها با توجه به سخت گیری و اعمال جرائم بازگرداندن تمامی خودرو‌های غیر بومی آمار‌ها نشان دهنده کاهش ورودی و خروجی خودرو‌ها است.
کاهش ۴۵ درصدی تردد جاده ای در تعطیلات کرونایی

 ایمان محرابی نیا مسئول مرکز مدیریت راه‌های کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تردد بین استانی امروز ۲۹ مرداد یک میلیون و ۳۰ هزار و۵۰ وسلیه نقلیه بوده است، گفت: متوسط تردد روزانه وسایل نقلیه از ۲۴ تا ۲۹ مرداد ماه یک میلیون و ۸۲ هزار و۱۹۸ وسیله نقلیه بوده است.

او ادامه داد: تغییرات تردد بین استانی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۵ درصد کاهش داشته است.

مردم در تعطیلات ۶ روزه چقدر به مسافرت رفتند؟

محرابی نیا بیان کرد: ترددها در این مدت در مقایسه بامتوسط تردد مرداد ماه امسال ۳۴ درصد کاهش داشته است.

مسئول مرکز مدیریت راه‌های کشور همچنین درباره آخرین وضعیت محور‌های شمالی هم گفت: در حال حاضر تردد روان در محور‌های چالوس، هراز، فیروزکوه، آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت) وجود دارد و تمامی محور‌های شمالی فاقد هرگونه مداخلات جوی است.


محرابی نیا درباره آخرین وضعیت ترافیکی سایر محور‌ها هم گفت: ترافیک سنگین در آزادراه قزوین - کرج - تهران محدوده‌های آبیک، نظرآباد و چیتگر و  همچنین در آزادراه کرج - قزوین محدوده نظرآباد وجود دارد.

بر اساس این گزارش با اعلام تعطیلات چند روزه کرونایی که از دوشنبه ۲۵ مرداد ماه تا شنبه ۳۰ مرداد  بوده است، شاهد کاهش چندین درصدی تردد خودروها، حمل و نقل ریلی و پرواز‌ها بوده ایم.

هر چند موارد عجیبی در جا به جایی برخی مسافران از جمله حمل با امداد خودرو و تخلفاتی نظیر بازگشایی جاده‌های فرعی مشاهده شد، اما شدت سفر‌ها با کاهش قابل توجهی همراه بوده و حال باید منتظر اعلام میزان تردد‌های روز شنبه و ترافیک‌های احتمالی در محور‌های مواصلاتی باشیم که آیا این محدودیت‌ها عملیاتی شده است یا نه؟ منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: تعطیلات ، مسافرت ، مردم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تعطیلات مسافرت مردم ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیلات کرونایی جابه جایی مسافر ظرفیت جابه جایی تعطیلات ۶ روزه ناوگان حمل میزان جابه پایانه ها مرداد ماه حمل ونقل محور ها جاده ای شهر ها سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۳۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • ثبت ۸۴۹ هزار تردد در مازندران در تعطیلات اردیبهشت
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • BRT کرج تا کمالشهر ادامه می‌یابد؟
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری/ فوت ۱۰۹ نفر 
  • مرگ ۱۰۹ نفر در تعطیلات اخیر