Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تعطیلی رستوران ها، کافه ها، نمایشگاه ها در محیط های سربسته، باشگاه های ورزشی و استخرهای سرپوشیده ادامه می یابد.

به گزارش مشرق، در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بر اساس مصوبه دو جلسه قبل ستاد ملی مقابله با کرونا این مشاغل بیشترین تأثیر را در سرایت بیماری کرونا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا رئیسی گفت: در محدودیت‌های اخیر اصناف و مشاغل بیش از ۸۰ درصد آنها شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کردند.

وی افزود: بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا منع تردد تا ۵ شهریور ادامه خواهد داشت.

رئیسی گفت: برای بازارهای سرپوشیده و پاساژها شیوه نامه‌های جدیدی ابلاغ خواهد شد و شیوه نامه‌های کنونی تغییر می‌کند.

وی افزود: دولت به اصناف و مشاغل کمک اقتصادی می‌کند اما زیان اصناف جبران ناپذیر است و بر این اساس ادامه تعطیلات اصناف و مشاغل نادرست است.

رئیسی گفت: با توجه به اینکه ۷۰ درصد مردم می‌دانند کرونا موجب مرگ می‌شود افزود: در تعطیلات اخیر ۷۰ تا ۸۰ درصد شیوه نامه‌ها به وسیله مردم رعایت شد و عده‌ای دوباره به سفر رفتند.

وی افزود: سطح آگاهی مردم درباره کرونا کافی اما حساسیت‌ها در این زمینه کاهش یافته است. همان درصد کمی که رعایت نمی‌کنند برای انتشار بیماری کافی هستند.

او افزود: افزون بر واکسیناسیون باید برای مقابله با کرونا شیوه نامه‌های بهداشتی نیز رعایت شود.

رئیسی گفت: با توجه به اینکه آمریکا درصد قابل توجهی از مردم خود را واکسینه کرده است اما در یک ماه اخیر میزان مرگ در این کشور از ۱۰۰ نفر به بیش از ۱ هزار نفر رسیده و این وضع در کشورهای اروپایی نیز ایجاد شده است.

وی افزود: اکنون ۹۰ درصد سویه غالب کرونا در دنیا سویه دلتاست البته فرانسه و ایتالیا درگیر موج سویه لامبدا شده اند.

رئیسی گفت: بسیاری از کشورهای اروپایی که ماسک را برداشته بودند اکنون به سرعت عقبگرد کرده و به سمت اجرای شیوه نامه‌های بهداشتی بازگشته اند.

وی افزود: رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، واکسیناسیون و تقویت طرح شهید سلیمانی سه اولویت ستاد ملی مقابله با کروناست.

رئیسی گفت: در آینده واردات واکسن افزایش می‌یابد و قراردادها در این زمینه در حال به نتیجه رسیدن است.

وی با بیان اینکه ۴ جلسه بسیار مؤثر و کاربردی ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شده است افزود: بر این اساس مشکل پرداخت ارز به چین حل شد از طریق امارات واکسن وارد می‌شود و تا پایان شهریور به طور قطع ۳۰ میلیون دز واکسن خواهیم داشت.

رئیسی گفت: در تماس تلفنی رئیس جمهور با رئیس جمهور چین قرار شد چینی‌ها ۱۵ میلیون واکسنی که آبان باید تحویل می‌دادند در مهر تحویل دهند که با این حساب تا پایان مهر ۳۰ میلیون واکسن وارداتی از چین خواهیم داشت.

وی افزود: تا ابتدای آبان به طور حتم همه افراد بالای ۳۰ سال واکسینه می‌شوند.

رئیسی گفت: اینکه واردات واکسن از چین افزایش یافته است به دلیل واکسیناسیون ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور است و تزریق واکسن در چین کاهش یافته است.

وی افزود: آمریکا تا زمانی که ۵۰ درصد جمعیت خود را واکسینه نکرده بود به کانادا که در حقیقت یکی از ایالت‌های آمریکا محسوب می‌شود واکسن نداد در حالی که این کشور ۳ و ۷ دهم برابر نیاز خود را از آمریکا واکسن پیش خرید کرده بود.

رئیسی گفت: تا زمانی که به تولید داخلی واکسن نرسیدیم به ما واکسن نمی‌دادند.

وی افزود: بیشترین واکسن تاکنون از چین وارد شده است و کشورهایی که پیرامون ما درصد بالایی از جمعیت خود را واکسن زده اند در مراحل کارآزمایی بالینی واکسن دیگر کشورها شرکت کرده اند اما ما نمی‌خواستیم مردم ایران را آزمایشگاهی آنها قرار دهیم.

رئیسی گفت: در تولید واکسن داخلی در دو سه هفته آینده تحول خوبی ایجاد خواهد شد و از مهر به بعد ماهانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون دز واکسن تولید داخل خواهیم داشت و چشم انداز بسیار خوبی در این زمینه داریم.

وی افزود: اکنون مشکلی به نام تزریق واکسن نداریم و فقط بحث تأمین واکسن است.

رئیسی گفت: با توجه به اینکه شیب ابتلاء در پیک پنجم بسیار بلند بود و در ۹۰ درصد استان‌ها پیک پنجم بالاترین پیک بوده است فکر می‌کنیم بجز استان سیستان و بلوچستان و یزد که روند نزولی دارند بقیه استان‌ها به قله رسیده اند و در صورت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی روند نزولی می‌یابند.

وی افزود: اکنون استان‌های شمالی نیز در تعداد ابتلاء به کرونا کمی سر خم کرده اند.

رئیسی گفت: اولویت نخست دولت بحث سلامت و مقابله با بیماری کروناست و برای تأمین ارز واکسن هیچ مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: آمریکا به ما واکسن نمی‌دهد اما برای واردات واکسن فایزر و مادرنا با اروپایی‌ها در حال مذاکره هستیم که اگر به نتیجه برسد وارد می‌کنیم.

رئیسی درباره رابطه تولید واکسن داخلی با واردات واکسن گفت: اینکه برخی فکر می‌کنند به دلیل حمایت از تولید داخل واردات انجام ندادیم اصلاً این طور نیست زیرا تولید داخل کار خود را انجام می‌دهد و ما با کشورهای دیگر برای واردات قرارداد بسته ایم اما آنها به ما واکسن ندادند.

وی درباره کیفیت واکسن‌های وارداتی نیز افزود: مرجع رسیدگی به این موضوع سازمان غذا و دارو است و تا این سازمان واکسنی را تأیید نکند به دست ما نمی‌رسد بنابراین کیفیت واکسن‌های وارداتی قابل قبول است و ادعاها در زمینه بی کیفیت بودن آنها را رد می‌کنیم.

رئیسی گفت: هر واکسنی که تولید می‌شود مانند هر دارویی عوارض دارد اما عوارض واکسن در مقابل هزار و یک عارضه کرونا اهمیتی ندارد.

وی افزود: عوارض منجر به بستری در کسانی که واکسن زده اند بسیار کم است.

رئیسی گفت: مرگ و میر افراد ۷۰ سال به بالا در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است.

وی افزود: مقرر شد دو گروه در ستاد مقابله با کرونا برای بررسی بازگشایی مدارس از ابتدای مهر تشکیل شود.

رئیسی گفت: وزارت بهداشت و آموزش و پرورش شیوه نامه‌های بهداشتی را در این زمینه تبیین و ابلاغ می‌کنند و به طور کلی اگر شرایط فراهم شود رویکرد ستاد مقابله با کرونا بر مبنای بازگشایی حضوری مدارس است البته از ابتدای مهر مدارس به صورت مجازی به طور حتم باز خواهند شد.

رئیسی گفت: ۱۱۲ هزار مدرسه در کل کشور وجود دارد که ۶۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه از این تعداد زیر ۱۰۰ نفر دانش آموز دارد.

وی افزود: مقرر شده است در هیچ کلاسی بیش از ۱۵ دانش آموز حاضر نباشند.

رئیسی گفت: اکنون ۸۵ درصد معلمان سراسر کشور دز اول واکسن را دریافت کرده اند و تا پایان این هفته همه معلمان دز اول را دریافت می‌کنند و دز دوم نیز در چهار هفته دیگر به آنها تزریق خواهد شد.

وی افزود: همه راننده‌های سرویس مدارس نیز واکسینه می‌شوند.

رئیسی گفت: بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مدت مهلت تسلیم اظهارنامه‌های مالیاتی تا ۷ شهریور تمدید شد.

مسلم چشمی مسئول کمیته نظارت و پایش قرارگاه جهادی شهید قاسم سلیمانی نیز در این برنامه گفت: از ابتدای شیوع کرونا به وزارت بهداشت کمک کردیم و ۴۰۰ هزار نفر از کادر بسیج در این زمینه فعالیت داشته اند.

وی افزود: طرح شهید سلیمانی را به روز کرده ایم و برنامه منظم و ضابطه مندی را برای مهار کرونا داریم.

چشمی گفت: طرح شهید سلیمانی ۳ محور مراقبتی، حمایتی و نظارتی دارد که محور حمایتی و نظارتی همیشه فعال بوده است اما محور مراقبتی را به سمت واکسیناسیون وارد کرده ایم.

وی افزود: تلاش می‌کنیم بخش بیماریابی را تقویت کنیم و مراکز مراقبتی و درمان سرپایی را افزایش دهیم.

چشمی گفت: ۱۴۲ مرکز واکسیناسیون را خودمان اداره می‌کنیم و در بیش از ۴۰۰ مرکز نیز با وزارت بهداشت مشارکت داریم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان ستاد ملی مقابله با کرونا واکسیناسیون واکسن کرونا ویروس کرونا علیرضا رئیسی ستاد ملی مقابله با کرونا شیوه نامه های بهداشتی واردات واکسن شیوه نامه ها رئیسی گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۵۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه سال انتظار برای ارشاد مدیران

اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

به گزارش هم میهن، ابراهیم رئیسی، از ریاست قوه‌قضائیه به ریاست‌جمهوری (حوزه اجرایی کشور) آمد. از جمله مهمترین موضوعات در مناظرات انتخابات مبارزه با فساد بود که موجب بحث‎هایی بین عبدالناصر همتی و ابراهیم رئیسی شد. همان زمانی که تازه چندی از طرح و شروع بررسی پرونده اکبر طبری، از معاونان سابق رئیس قوه قضائیه گذشته بود و ابراهیم رئیسی در قامت رئیس قوه قضائیه آن را به‌عنوان برگ برنده‌ای در مقابله با فساد در اختیار داشت.

در همین اثنا او درباره گشت ارشاد به صراحت اعلام کرد: «ما معتقدیم فضای مجازی بهترین بستر است برای نظارت مردم بر دولتمردان. ما این کار را در دادگستری اجرا کردیم. نه که بعدها خواهیم کرد بلکه در حال حاضر به آن عمل می‌شود. چرا برخوردهایی می‌شود؟ ما گشت ارشاد خواهیم داشت برای مدیران؛ «الناس علی دین ملوکهم» اگر دولتمردان خوب عمل کنند مردم خوب هستند. »

البته رئیسی چندی بعد اعلام کرد که «گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست‌جمهوری تشکیل شد و به دستگاه‌های مختلف سرکشی می‌شود.» در این بین خبرگزاری فارس در گزارشی در حمایت از عملکرد دولت در این زمینه نوشته بود: «نگاهی به تصمیمات مدیران ارشد دولتی نشان می‌دهد در سه ماه گذشته، ۲۰ مدیر دولتی پس از ارزیابی عملکردشان از مجموعه دولت کنار گذاشته شدند. این تغییرات در سطح بالای مدیریتی دولت هم صورت گرفته است؛ که از آن میان می‌توان به پذیرش استعفای عبدالملکی وزیر سابق کار، یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش و برکناری سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲).»

در آذرماه سال گذشته هم رئیسی در یکی از جلسات هیئت‌دولت گفته بود: «دولت مردمی با عزمی که برای مقابله با هرگونه فساد دارد، در دوسال گذشته محور شناسایی، رسیدگی و برخورد با گلوگاه‌های فسادزا بوده و برخی از پرونده‌های فساد را نیز به دستگاه قضایی ارجاع داده و حال انتظار عمومی از قوه قضائیه رسیدگی به این پرونده‌هاست.»

حالا پس از ۳ سال از آن وعده و با وجود این اظهارنظرها هم محدودیت‌های فضای مجازی که رئیسی آن را بستری برای نظارت مردم بر دولتمردان عنوان کرده بود، به ستوه آورده و هم آن گشت ارشادی که از آن سخن گفته‌اند و آن تلاش برای مقابله با فساد که رئیسی ادعا کرده بود هم افکار عمومی را پاسخگو نبوده و «بوی بهبود ز اوضاع جهان (بخوانید مملکت در مسئله فساد)» شنیده نمی‎شود.

هرچند دولت سیزدهم برکناری چند مدیر رده میانی را به‌عنوان گشت ارشاد مسئولان به خورد رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی داد، اما فسادهای بزرگ مانند تخلف ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه، فساد ۳/۷میلیارد دلاری چای دبش و در آخر نیز تخلف مالی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی کاظم صدیقی و پسرانش که گویا در برخورد مومنانه با آن کسی دنبال شفاف‌سازی و اقناع افکار عمومی نرفت.

در چنین شرایطی و در سال آخر دولت موضوع عملکرد دولت در حوزه مقابله با فساد و گشت ارشاد مدیران که وعده‌ای از وعده‌های آن بود نیز گاهی در میانه مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم به‌عنوان یک مطالبه مطرح می‎شود.

چنانچه معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار روز سوم اردیبهشت در صحن علنی مجلس هم به این موضوع به عنوان یک مطالبه اشاره کرده است.

حالا این سوالات باقی است که اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است