Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:48:25 GMT

تاریخ عکاسی اصفهان در قاب مستند

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۷۸۳۰۵

تاریخ عکاسی اصفهان در قاب مستند

ایسنا/اصفهان مستند «ظهور و ثبوت» که به‌تازگی از تیزر آن در فضای مجازی رونمایی شده، پژوهشی دربارۀ سیر تاریخ عکاسی اصفهان است و به علل اوج و فرود عکاس‌خانه‌های این شهر می‌پردازد.

حامد قصری، کارگردان این مستند، به ایسنا می‌گوید: بعد از مرگ تلخ احمد میرعلایی که حلقه اتصال منِ نوجوان با دنیای ادبیات بود، مدتی افسرده بودم تا اینکه یک روز بر حسب اتفاق، به تابلوی عکاسی زیبا در خیابان طالقانی برخوردم، کمرویی را کنار گذاشتم، داخل رفتم و با دنیایی از عکس روبرو شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه می‌دهد: رضا فرزان، مسئول عکاس‌خانه، خاطراتش را برایم تعریف کرد و گفت که آرزو داشته مغازه‌اش به موزه تبدیل شود. عکس‌های قدیمی زیادی داشت که بخشی از تاریخ عکاسی اصفهان را شامل می‌شد و همسرش، اشرف السادات مقصودی نیز اولین بانوی عکاس اصفهان بود که عکاسی از زنان را انجام می‌داد.

این پژوهشگر خاطرنشان می‌کند: ورود به عکاسی زیبا، زمینه‌ساز آشنایی من با امان‌الله طریقی شد که در مستند «هالیوود اصفهان» مشخصاً به معرفی او و عکاس‌خانه‌اش پرداخته‌ام.

قصری، یادآور می‌شود: در همان دوران دانشجویی، تصمیم گرفتم که خاطرات عکاسان اصفهان را ثبت و ضبط کنم، به همین دلیل با حدود ۷۰ نفر از عکاسان شهر مصاحبه کردم و بخشی از آرشیو ارزشمندی که داشتند به دست آوردم. هم‌زمان، تلاش کردم عکاسی را بیاموزم، چند نمایشگاه برپا کردم و به‌مرور، هویت جمعی تصویری اصفهان برایم جذاب‌تر شد.

او از چاپ کتاب «ظهور و ثبوت» نیز خبر می‌دهد و می‌گوید: بر اساس مصاحبه‌هایی که با عکاسان مختلف شهر انجام داده بودم، کتابی در ۳۵ فصل تهیه کردم که درواقع رد پای بازمانده از یک شهر است و در قالب جستار، به تاریخ عکاسی اصفهان و علل افول عکاس‌خانه‌ها می‌پردازد.

این پژوهشگر می‌افزاید: حدود ۱۲ نفر از عکاسانی که در کتاب «ظهور و ثبوت» به آن‌ها پرداخته‌ام، طی این سال‌ها از دنیا رفته‌اند. در صورت جذب حمایت، این کتاب ماه‌های آینده توسط نشر شور آفرین به چاپ خواهد رسید.

کارگردان مستند «ظهور و ثبوت» اظهار می‌کند: به این دلیل که در مدت ۲۰ سال از عکاسان اصفهان ساعت‌ها فیلم‌برداری کرده بودم، تصمیم گرفتم در کنار کتاب، مستندی نیز درباره تاریخ عکاسی اصفهان تهیه کنم و با حمایت دفتر تخصصی سینما، محمدجواد حسنی، یکی از تدوینگران خلاق و حرفه‌ای، کار تدوین مستند «ظهور و ثبوت» را بر عهده گرفت، احمد تاج و علی رضوانی فیلمبرداری آن را انجام دادند و بهروز معین نیز آهنگ بی‌نظیری برای کار ساخت.

او تأکید می‌کند که تنها ۱۰ درصد از آرشیو عکاسی اصفهان حفظ‌شده و مابقی، در سال‌های ۱۳۵۸ تا ۶۲، به انحای مختلف معدوم شده و از بین رفته است.

قصری، با اشاره به شیوۀ پخش این مستند توضیح می‌دهد: اگر شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا تا پایان شهریور بهبودیافته باشد، «ظهور و ثبوت» را در اصفهان اکران خواهیم کرد وگرنه، به‌واسطه اکران آنلاین و در قالب پکیج، آن را در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهیم داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مستند تاریخ عکاسی کتاب تاریخ عکاسی اصفهان عکاس خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، دوره تخصصی «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» که به بررسی ۴۰۰ پوستر تاریخ گرافیک ایران در نیم قرن گذشته اختصاص داشت، عصر روز گذشته هشتم اردیبهشت ماه در مشهد به پایان رسید.

سیدمحمدرضا میری هنرمند طراح گرفیک که مدیریت این دوره را برعهده داشت، درباره این دوره به خبرنگار مهر گفت: در سال گذشته و طی چند دوره، به خوانش و شرح کتاب «انفطار صورت» شامل مقالات شهید سید مرتضی آوینی پیرامون گرافیک انقلاب پرداختیم و از این رهگذر، به تاریخچه گرافیک ایران پیش و پس از انقلاب، ادوار مختلف و فراز و فرودهای آن نگاهی مختصر انداختیم.

وی افزود: اما امسال در فرصتی فراخ‌تر و در دوره‌ای با عنوان «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» قصد کردیم تا ۴۰۰ پوستر تاریخ گرافیک ایران را طی ۴ جلسه و در چهار دوره «پیش از انقلاب اسلامی»، «مبارزات و پیروزی انقلاب و دفاع مقدس»، «دو دهه پس از جنگ» و بالاخره دوره «پس از فتنه ۸۸ تا به امروز» با دقت ببینیم.

وی بیان کرد: در این دوره از حیث رویکرد محتوایی، نمادشناسی، خاستگاه و تاثیرات اجتماعی، تکنیک های اجرایی و … آثار را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین، برای شرکت‌کنندگانی که مایل بودند، تمرین‌ها و پروژه‌های عملی پیشنهاد کردیم و در جلسه‌ای جداگانه به ارایه و نقد آنها پرداختیم.

میری در پایان اظهار کرد: این دوره از جلسات برای دانشجویان گرافیک و تصویرسازی، علاقه‌مندان به مباحث گرافیک انقلاب، طراحان جوان گرافیک و پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ انقلاب و هنر انقلاب کاربردی بود و استقبال خوبی نیز شد.

کد خبر 6090052

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • اصفهان؛ تلألؤ تاریخ، فرهنگ و هنر + فیلم
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز