Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@02:05:12 GMT

نیمی از دشت های ایران دچار فرونشست شده اند

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۶۰۸۰

نیمی از دشت های ایران دچار فرونشست شده اند

یک فعال زیست محیطی سرشناس درباره مهار زیر گردها گفت:خشکی زمین فرونشست دشت‌ها و ریزگردها را به دنبال دارد. 650 دشت در ایران وجود دارد که بیش از نیمی از آنها دچار فرونشست شده و به دنبال آن فروچاله بروز می‌کند.

به گزارش برنا؛ ریزگردها مهمان ناخوانده‌ای که هر از گاهی سر و کله‌اش در نقاط مختلف کشور پیدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید به این نکته هم توجه داشت که بحران‌های محیط زیستی کشور به ویژه بروز ریزگردها به منشا بیرونی و درونی بستگی دارد.  روز به روز هم به عوامل  محیط زیستی در گسترش ریزگردها افزوده می‌شود. این در حالی است که مناطق بیابانی، خشک و نیمه خشک فاقد پوشش گیاهی و رطوبت سطحی که ذرات غبار را تولید می‌کنند، کانون‌های گرد و غبار نامیده می‌شوند. از مهمترین کانون‌های خارجی می‌توان به صحرای ساهارا در قاره آفریقا، بیابان‌های عربستان سعودی، مناطق بیابانی عراق، سوریه و اردن اشاره کرد.

اسماعیل کهرم، کارشناس محیط زیست درباره هجوم ریزگردها به خبرنگار برنا گفت: نبود آب جزو عمده دلیل بروز هجوم ریزگردها محسوب می‌شود. نبود پوشش گیاهی هم یکی دیگر از دلایل بروز ریزگردها محسوب می‌شود.

او افزود: تمامی مسائل محیط زیستی همچون زنجیره به یکدیگر متصل هستند. به دلیل نبود آب پوشش گیاهی کاهش پیدا کند. برای مثال وقتی در کشور آب نیست پوشش گیاهی کم می شود.

این کارشناس سرشناس محیط زیست تاکید کرد: پوشش گیاهی در کشورهای اروپایی  وجود دارد اما در ایران با پوشش گیاهی اندک مواجه هستیم. در اروپا شاهد آب و پوشش گیاهی مناسب خواهیم بود.

کهرم ادامه داد: اغلب مواقع در اراضی  کشور  آب  رد شده و خاک را به سمت پایین دست برده و حتی یک قطره هم به عمق زمین نمی‌رسد. برای مثال در سال‌های اخیر  در سیل آق قلا به‌دلیل عدم نفوذ آب به سفره‌های زیر زمینی فرسایش خاک را شاهد هستیم.

به گفته او خشکی زمین فرونشست دشت‌ها و ریزگردها را به دنبال دارد. 650 دشت در ایران وجود دارد که بیش از نیمی از آنها دچار فرونشست شده و به دنبال آن فروچاله بروز می‌کند. باید دانست که فروچاله یک حفره و سوراخ است. ام المسائل مشکلات محیط زیستی کشور آب است.  

کهرم برای مهار زیر گردها گفت: باید در این زمینه مرتع کاری انجام شود. البته  در صورت مرتع کاری بعد از گذشت 5سال سفره‌های زیر زمینی پر و کمتر برداشت می‌شود و از آن به بعد مراتع کشور پر می شود.

او با تاکید بر نبود آب در کشور افزود: هم‌اکنون 7 هزار روستا و فقط در خوزستان یکصد روستا با تانکر آب رسانی می‌شوند.

این کارشناس محیط زیستی اقدامات برای مهار ریز گردها را نیازمند صرف زمان دانست و افزود: مدیریت و مهار ریزگردها نیازمند اقدامات بلند مدت است.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پوشش گرد و غبار عربستان سوریه محیط زیست برنا کشورهای اروپایی ایران زمین سیل خاک مشکلات اسماعیل کهرم زیرگردها محیط زیستی پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۶۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان

آفتاب‌‌نیوز :

میثم معزی ظهر امروز در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: تمامی بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در آماده‌باش کامل برای ارائه خدمات به بیماران دچار تنگی نفس هستند.

وی افزود: به علت آلودگی هوا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۶۹ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مراجعه کرده‌اند.

معزی ادامه داد: از این تعداد ۲۵۴ نفر امروز به علت وقوع گرد و خاک در استان به مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه مراجعه کرده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: افرادی که دچار بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی هستند در شرایطی که هوا آلوده است در فضای باز تردد نکنند و در صورت درد و یا سوزش قفسه سینه به بیمارستان مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی