Web Analytics Made Easy - Statcounter

معضل زباله در گیلان به خصوص بعد از شیوع ویروس کرونا بیشتر از قبل موجب نگرانی کارشناسان و فعالان زیست محیطی شده و لزوم اصلاح ساختار مدیریت پسماند شهری از مبداء تولید تا محل دفع را ضروری‌تر از پیش ساخته است.

گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، معضل زباله در گیلان با وجود ویروس کرونا بیشتر از قبل موجب نگرانی متخصصان و صاحب نظران و فعالان حوزه محیط‌ زیست شده و لزوم اصلاح ساختار مدیریت پسماند شهری از مبداء تولید تا محل دفع را ضروری‌تر از پیش ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زباله‌های بیمارستانی دارای مقادیر زیادی از آلودگی‌های خطرناک است که برای سلامت انسان، جانوران، گیاهان و محیط زیست زیان آور است. با افزایش مراجعات به بیمارستان در پی شیوع شیوع و درگیری به ویروس کرونا پسماند‌های بیمارستانی و عفونی آلوده هم به انواع ویروس‌هایی که از قبل وجود داشت، اضافه شده است.


این پسماند‌ها حاوی میکروارگانیسمها، پاتوژنها، عوامل بیماری زا و ویروس کروناست، ویروسی که همراه تجهیزات انتقال پسماند، شیرابه تولیدی و گرد وخاک انتقال می‌یابد.

 


وسایل آلوده به خون و ترشحات بیمار، انواع سرنگ، آنژیوکت، باند، پنبه، زواید تزریقات و پانسمان، دستکش‌ها، ست و کیسه خون، ماسک بیمار، انواع وسایل برنده جز پسماند‌های عفونی محسوب می‌شوند. این زباله‌ها ده‌ها برابر بیشتر از زباله عادی سبب انتقال بیماری می‌شوند و اگر به طور صحیح امحا یا دفن نشوند، شیرآبه‌های عفونی این زباله‌ها وارد آب‌های زیرزمینی شده و سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

  ۲۵ درصد پسماند‌های پزشکی مربوط به مراکز درمانی بخش خصوصی است

ساسان کفایی، مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در مورد اینکه مدیریت پسماند عفونی مراکز درمانی خصوصی قابل پذیرش برای مجموعه محیط زیست استان نیست می‌گوید: پس از شیوع ویروس کرونا به دلیل افزایش زباله‌های بیمارستانی و درمانی، این پسماند‌ها نیازمند مدیریت بهتری هستند.


وی ادامه می‌دهد: حدود ۲۵ درصد پسماند‌های پزشکی مراکز درمانی بخش خصوصی استان فاقد برنامه مدیریت پسماند‌های عفونی است و به همین دلیل وضعیت پسماند عفونی این مراکز مورد رضایت ما نیست.

 


مدیرکل محیط‌‌ زیست مازندران معضل اصلی مدیریت پسماند پزشکی بویژه در رشت، را مراکز درمانی خصوصی یا نیمه خصوصی میداند به اعتقاد وی بطور کامل پسماند عفونی تولیدی خود را بی‌خطرنکرده و متاسفانه تابحال این مسئله انجام نگرفته است.


بر همین اساس مقرر شده است مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی، برای دریافت مجوز نسبت به ارائه برنامه مدیریت پسماند‌های پزشکی اقدام کنند.

 

انتقال بیماری  و ویروس با پخش زباله از سوی زباله گرد‌ها 

محمد باقر بشر دانش، رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت درباره اقدامات و برنامه‌های شهرداری برای مدیریت پسماند می‌گوید: با پخش زباله توسط زباله گرد‌ها بیماری و ویروس در آن محدوده پخش شده و تاثیر بسیار زیادی در انتقال آلودگی خواهد داشت.

 


به گفته وی، زباله‌های عفونی و بیمارستانی در بیمارستان‌های دارای اتوکلاو بی خطرسازی می‌شوند و پس از بی خطرسازی در کیسه‌های مشکی مختص زباله‌های عادی توسط شهرداری جهت دفن در دفنگاه در مکان مجزا انتقال می‌یابد.


وی تصریح کرد: همچنین بیمارستان‌ها و واحد‌های درمانی فاقد دستگاه اتوکلاو با دو شرکت خصوصی مورد تائید دانشگاه علوم پزشکی استان قرارداد دارند و زباله‌های آن‌ها پس از بی خطرسازی با رعایت تمامی دستور العمل‌های ابلاغی در محل مخصوص، دفن بهداشتی می‌شود.


بشردانش در خصوص نحوه جمع آوری و دفن زباله‌های تولیدی توسط بیماران کرونایی می‌گوید: تمامی زباله‌های تولیدی باید به صورت مجزا جمع آوری و به محلی که مرکز بهداشت جهت بی خطرسازی معرفی و انتقال داده شود تا بی خطرسازی شده و پس از تحویل از مراکز مورد تائید دانشگاه علوم پزشکی دفن بهداشتی آن صورت پذیرد.

 


شایان ذکر است، معضل پسماند در گیلان که قبل ازکرونا، مدیریت آن دچار بحران و مشکل بود با آمدن کرونا مضاعف شد و پسماند‌های تولیدی توسط خانوار‌های مبتلا به کرونا و مراکز درمانی به مکان‌های دفن پسماند منتقل شد.


مکان‌های دفن غیربهداشتی زباله در گیلان در مجاورت آب‌های سطحی، رودخانه ها، تالاب‌ها و ساحل دریاست که قابلیت انتقال به افراد را نیز فراهم می‌سازد، خانواده‌های مبتلا به کرونا برای جلوگیری از انتشار ویروس تمامی پسماند‌هایی که در تماس با بیمار کرونایی بوده را داخل پلاستیک‌های سربسته قراردهند تا این پسماند‌ها پخش نشود.


بحران زباله‌های بیمارستانی یا به اصطلاح عفونی برای استان گیلان به عنوان یکی از حساس‌ترین زیست بوم‌های کشور دغدغه‌ای ویژه محسوب می‌شود که تا کنون به شرایط مورد پذیرش نرسید.

 


در جنگل‌های سرسبز منطقه سراوان شهرستان رشت مرکز استان گیلان، بیش از سه دهه است که انبوهی از زباله انباشته شده و ارتفاع دفن در آن حتی به ۹۰ متر هم رسیده است و روزانه ۱۰۰۰ تن زباله به این منطقه منتقل می‌شود.


بر اساس آمارها، روزانه ۲ هزار تن زباله در مناطق شهری و روستایی گیلان تولید می‌شود و بیشترین تولید زباله، مربوط به کلانشهر رشت است باشد و در ایام گردشگری با ورود مسافران به گیلان، هر روز حدود ۵۰۰ تن به میزان تولید زباله در استان افزوده می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت بهداشت ویروس کرونا زباله های بیمارستانی محیط زیست مدیریت پسماند مراکز درمانی ویروس کرونا بی خطرسازی پسماند ها زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۷۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا