Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@18:18:34 GMT

تغییر سبد سهام برای سود بیشتر

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۷۳۵۴

تغییر سبد سهام برای سود بیشتر

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ رشدهای پی‌درپی شاخص کل در حالی اتفاق می‌افتد که در هفته‌های گذشته نگاه سهامداران به بازاری که در یک سال گذشته ضررهای زیادی به آنان تحمیل کرده بود، تغییر کرده و به فکر آشتی با بورس افتاده‌‌اند.

کارشناسان و تحلیلگران بازار سهام اما به آنان توصیه می‌کنند این بار برای معامله‌گری و پرتفوچینی باید مختصاتی را رعایت کنند و بی‌گدار به آب نزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروش سهم‌هایی که تا امروز پا‌به‌پای شاخص رشد کردند و جایگزین کردن آنها با سهم‌هایی که از رشد بازماندند یکی از این توصیه‌هاست که کارشناسان به سهامداران دارند.

مهدی ساسانی سهم‌هایی را که اکنون در بازار سرمایه معامله می‌شوند، به چند دسته تقسیم می‌کند و می‌گوید: دسته اول سهم‌هایی هستند که وقتی شرایط بازار برگشت و شاخص کل روند صعودی پیدا کرد در واقع با این نمادها رشد اتفاق افتاد بنابراین با توجه به رشد حدود ۴۰ درصدی که شاخص کل بورس تهران از کف ثبت شده در ۳ خرداد تا اینجای کار به ثبت‌ رسانده است این نمادها رشدی در همین حدود کرده‌اند.

از این رو با توجه به اینکه این نمادها از کف قیمتی خود فاصله زیادی گرفته‌اند و حتی برخی از آنها سقف مرداد ماه سال گذشته خود را هم رد کرده‌اند، ریسک سرمایه‌گذاری روی آنها برای کوتاه‌مدت بالاست؛ به‌ویژه برای کسانی که تجربه کافی سرمایه‌گذاری در بازار سهام را ندارند. این کارشناس بازار سرمایه توضیح می‌دهد: البته باید تاکید کرد که این سهم‌ها مشکلی ندارند اما از آنجا که با کوچک‌ترین منفی یا اصلاحی در بازار ممکن است تمرکز سهامداران به‌هم بریزد توصیه می‌شود کسانی که تجربه و آگاهی لازم را ندارند اکنون سراغ این سهم‌ها نروند و با احتیاط‌تر عمل کنند.

  اهمیت سرمایه‌گذاری در سهم‌های بنیادی که از رشد بازار جا ماندند

او به دسته‌ای دیگر از سهم‌ها که در این مدت برخلاف رشد شاخص نتوانستند رشد کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی از این نمادها، نمادهای ارزنده‌ای هستند که به دلایل مختلف در این مدت رشد خاصی را تجربه نکردند؛ این گروه‌ها در این مدت بیشتر با شاخص هم‌وزن حرکت کرد‌ه‌اند. این گروه‌ها با توجه به عقب‌افتادگی که نسبت به شاخص کل دارند در روزهای گذشته مورد توجه قرار گرفته‌اند و نقدینگی در حال ورود به آنهاست. به گفته این کارشناس بازار سهام این نمادها مشکل بنیادی ندارند اما تا الان از روند رشد بازار جا مانده بودند و کم‌کم در حال جبران این جاماندگی هستند. ساسانی به دسته آخر سهم‌ها اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: برخی از نمادها هم از نظر بنیادی شرایط مناسبی ندارند اما با توجه به جوی که در بقیه نمادهای بازار اتفاق افتاده، آنها هم حرکت و رشد کردند. اما با توجه به اینکه رشد اینها پشتوانه بنیادی ندارد ریسک بالایی برای سرمایه‌گذاری دارند.

او تشریح می‌کند: معمولا یک موج‌سواری در این دسته از سهم‌ها رخ می‌دهد و یک جریان نقدینگی وارد آنها می‌شود و قیمتشان را بالا می‌برد. در این میان کسانی که بتوانند از این موج استفاده کنند برنده بازی خواهند بود اما کسانی که اسیر طمع شوند و در قیمت‌های بالا این نمادها را خریداری کنند مجددا در ماه‌های آینده دچار ضرر می‌شوند.

ساسانی به کسانی که به تازگی قصد سرمایه‌گذاری در بورس دارند، توصیه می‌کند از سرمایه‌گذاری مستقیم خودداری کنند و با خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری به بازار ورود کنند. به عبارت دیگر با واسطه وارد بازار شوند. اما اگر اصرار دارند خودشان به صورت مستقیم و بی‌واسطه خرید و فروش سهام کنند، سعی کنند در سهم‌های ارزشمند سرمایه‌گذاری کنند که در این مدت رشد زیادی را تجربه نکرده‌اند. این کارشناس بازار سرمایه یادآور می‌شود: با توجه به اینکه خیلی از سهم‌ها در این مدت رشد زیادی تجربه کرده‌اند، اگر اصلاحی بین راه نداشته باشند اتفاقی مانند سال گذشته برای آنها رخ می‌دهد. البته از آنجا که دولت جدید نمی‌خواهد در ابتدای کارش اتفاقاتی که برای دولت پیش به وجود آمد برای آنان رخ دهد، از اینجا به بعد رشد بازار را کنترل می‌کند و شاید حتی بازار را اصلاح کند؛ یعنی شرایطی داشته باشیم که قیمت‌ها افت کنند تا دوباره برای رشد‌های بعدی آماده شوند. ساسانی با بیان اینکه «به نظر نمی‌رسد بازار به صورت شارپی و افسارگسیخته رشد کند» اضافه می‌کند: دولت جدید و تیم اقتصادی‌‌اش که به زودی سر کار می‌آیند کمی دیگر اصلاح برای بازار ایجاد می‌کنند تا بازار نفسی تازه کند و بعد از آن بتوانند ادامه کار را در ماه‌های آینده دنبال کنند.

  لزوم به‌روزرسانی پرتفوها

حمیدرضا فاروقی هم برای کسانی که از قبل در بازار سرمایه بودند و هم کسانی که به تازگی قصد سرمایه‌گذاری در این بازار را دارند، ملاحظاتی دارد. این کارشناس بازار سرمایه خطاب به دسته اول که مدت‌هاست جزو معامله‌گران بورسی هستند، تاکید می‌کند همچنان سهامداری کنند و در بازار حضور داشته باشند. او سپس توضیح می‌دهد: بعد از افت قابل‌توجهی که شاخص کل بورس و همه سهم‌ها از اواخر مردادماه سال گذشته تجربه کردند و این روند تا همین امسال هم ادامه‌دار بود، اکنون بسیاری از سهم‌ها همچنان فاصله زیادی با سقف قیمتی که پارسال داشتند، دارند. بنابراین این سهم‌ها همچنان می‌توانند رشد کنند.

فاروقی یادآور می‌شود: از سوی دیگر بازارهای موازی افتی که بازار سرمایه در این مدت تجربه کرد، نداشتند؛ از این جهت با توجه به روندی که بازار دارد و پیش‌بینی این است که این روند ادامه‌دار خواهد بود، توصیه بر حفظ سهامداری است اما نکته‌ای که سهامداران باید به آن توجه کنند تغییر ترکیب پرتفویشان است که می‌تواند استراتژی خوبی برای ادامه کار باشد.

او می‌افزاید: برخی از سهم‌ها به لحاظ قیمتی و رشد به حدی رسیده‌اند که با توجه به وضعیت بنیادی فراتر از ارزش ذاتی خود، یا نزدیک به ارزش ذاتی شده‌اند. سهامداران می‌توانند این دسته از سهم‌ها را بفروشند و سهم‌هایی را جایگزین آن کنند که رشد قیمتی کمتری داشتند و از لحاظ بنیادی p/ e پایین‌تری دارند.

فاروقی در ادامه برای دسته دوم از سهامداران که به تازگی وارد بازار سرمایه شده‌اند توصیه‌هایی دارد: بهترین صنایع برای سرمایه‌گذاری آن دسته از سهامداران که تازه می‌خواهند وارد بازار سرمایه شوند صنایع دلاری هستند؛ یعنی صنایع فولادی‌، پتروشیمی و پالایشگاهی. از سوی دیگر با توجه به چشم‌اندازی که شاید برای برجام وجود داشته باشد باید در پرتفوچینی بر سهم‌هایی که افت قیمت دلار روی آنها اثر ندارد نیز توجه داشت.

او توضیح می‌دهد: به این منظور سهامداران می‌توانند روی سهم‌هایی که از افت قیمت دلار متضرر نمی‌شوند و همچنین تورم هنوز در کالاهای آنان به طور کامل لحاظ نشده سرمایه‌گذاری کنند؛ مثل صنعت لاستیک، شیشه یا صنایع دارویی و غذایی. این دسته از صنایع می‌توانند گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری در این مقطع باشند. چون این شرکت‌ها و صنایع، تورمی در کالاها و محصولات خود دارند که در سال‌های گذشته به دلیل موانعی از جمله قیمت‌گذاری دستوری هنوز این تورم در آنها لحاظ نشده است. این دست صنایع می‌توانند گزینه مناسبی برای پرتفوها باشد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان می‌کند: همچنین بخشی از پرتفو‌ها می‌تواند سهم‌های بزرگ دلاری مثل پتروشیمی‌ها باشد که در بین آنها اوره‌ها بهترین گزینه است. بعد از آنها هم فولادی‌ها و پالایشی‌ها. البته از بین سهم‌های دلاری‌ و صادراتی هلدینگ‌های آنها می‌توانند گزینه بهتری باشند چرا که عموما روی ۶۰ درصد ارزش ذاتی خود معامله می‌شوند و به لحاظ سودآوری مجموعه شرکت‌های زیرمجموعه آنها سود خوبی را می‌توانند امسال تجربه کنند و وضعیت مطلوبی دارند.

پربیننده ترین ارزش سهام عدالت من (۳۱ مردادماه) سنگین ترین صف های خرید و فروش(۳۱مرداد) / تقاضا ۱۳۵میلیارد تومانی برای کنور اهمیت ویژه اهالی بازار به بودجه و نرخ دلار / در کوتاه مدت و بلند‌مدت چه صنایعی مناسب ورود هستند؟ بلندمدتی ها کسب سود می کنند / بازدهی بازار سرمایه چقدر پیش بینی می شود؟ خودرو ۲۳۰تومان شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار بورس کارشناس بازار سرمایه سرمایه گذاری توضیح می دهد سهم هایی سال گذشته سهم ها شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۷۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است

براساس مشاهدات میدانی از بازار غیر رسمی، نرخ ارز که در روزهای اخیر و پس نوسانات هیجانی، یک روند کاهشی را در پیش گرفته بود با اندکی نوسان نسبت به روز گذشته، معامله شد. همچنین بررسی ها از بازار نشانگر این است که تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است تا خرید آن.

به گزارش ایسنا، نرخ ارز در بازار غیر رسمی در معاملات امروز(چهارشنبه) در قیاس با میانگین روز گذشته با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیر رسمی، تا لحظه تنظیم گزارش دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱ هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو نیز در بازار غیر رسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶ هزار خریداری شد.   

نرخ ارز در بازار غیر رسمی در لحظه مشاهدات میدانی از بازار در حالی است که صبح امروز دلار تا مبلغ ۶۳ هزار تومان پیش رفت و در نهایت با کاهش ۱۰۰۰ تومانی با نرخ ۶۲ هزار تومان معامله شد.

همچنین امروز نیز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷ هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله و به فروش رسید. علاوه بر این در این مرکز، ‌ دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴ هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامل و خریداری شد.

صرافان: احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است

بر اساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول امروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن، البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیر رسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.

همچنین گفتنی است؛ اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا روز گذشته محسن کریمی - معاون بین‌الملل بانک مرکزی - که در این سفر حضور دارد، اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش منابع مسدود شده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود.

یادآور می شود؛ پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰ هزار تومان هم پیش رفت، اما با اقدامات  انجام شده و همچنین فروکش کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیر رسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰ هزار تومانی تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • تغییر نام استقلال و پرسپولیس ربطی به وزارت ورزش ندارد | تمام شد؛‌ شما دیگر هیچ مسئولیتی ندارید
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • تغییر نام استقلال به وزارت ورزش ربطی ندارد
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • نام استقلال تغییرناپذیر است