Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:40:08 GMT

کرونا جمعیت مساجد اصفهان به یک سوم کاهش داد

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۸۴۸۳

کرونا جمعیت مساجد اصفهان به یک سوم کاهش داد

ایسنا/اصفهان مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: تعطیلی مساجد معنا ندارد، در خیز اول کرونا اعلام کردند مساجد باید تعطیل شود که کار درستی نبود و تنها باید اقامه نماز به شکل جماعت متوقف شود.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد صالح ابطحی، امروز(دوشنبه_ اول شهریور) در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی مساجد، اظهار کرد: مرکز رسیدگی به امور مساجد در کشور در سال ۱۳۶۸ آغاز به کار کرد تا امور مساجد سرو سامان پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ قداست مساجد و تقویت دین در امنیت مساجد و دور ماندن آن از مناقشات است. مساجد از پایگاه های انقلاب اسلامی هستند.

وی افزود: اهدافی برای امور مساجد تعریف شده است که یکی از آنها توانمند سازی ائمه جماعات مساجد استان اصفهان است اما معضل بزرگ، وضعیت بد مالی مرکز است که موجب کاهش برگزاری برنامه های مختلف شده است.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان تصریح کرد: ارتقای بینش سیاسی ائمه جماعات، توانمند سازی ائمه جماعات، جوان سازی هیات امنای مساجد، تعالی بخش سازمان امور مساجد، هماهنگ سازی دستگاه های اجرایی برای حمایت از مساجد از جمله اهداف مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان است.

ابطحی گفت: در تفکیک سازی وظایف کانون های مساجد و نهاد بسیج موفق عمل کرده‌ایم. کلاس های قرآن و تفسیر و آموزش نهج البلاغه در مساجد فعال است اما در قالب کلاس، برنامه ای اجرا نمی شود و آموزش به شکل عام انجام می شود.

وی ادامه داد: مرکز رسیدگی به امور مساجد استان ردیف بودجه ندارد و برای حل این مشکل با نمایندگان مجلس در حال رایزنی هستیم تنها مبلغی از سوی دفتر امام جمعه اصفهان به شکل ماهیانه به این مروکز کمک می شود همچنین خیران نیز به این مرکز کمک می‌کنند.

به گزارش ایسنا، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: در استان اصفهان ۵ هزار مسجد وجود دارد و در نظر گرفتن اعتبار برای هر یک از این مساجد کار مشکلی است. 

ابطحی ادامه داد: با پلیس توافقنامه‌ای را برای کمک به ارتقای سطح آگاهی مردم در مورد جرم شناسی داشته‌ایم. یک توافقنامه با مرکز جامعه المصطفی داشته ایم تا از طلبه‌های اتباع خارجی حمایت شود. همچنین توافقنامه ای را با اداره اوقاف داشته ایم تا صدور احکام هیات امنای مساجد توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد انجام شود. درباره تشکیل دفاتر امور دعاوی در مساجد با دادگستری رایزنی کرده ایم چراکه بسیاری از دعاوی در مساجد قابل حل است و نیاز به ارجاع آن به دادگستری نیست.

وی گفت: کرونا آسیب بزرگی را به مساجد زد به طوری که جمعیت مساجد به یک سوم کاهش پیدا کرده است. درخواست کرده ایم موقوفات مساجد را به ما واگذار کنند که این موضوع با امام جمعه اصفهان مطرح شده است تا در نهایت بتوانیم موقوفات مساجد را احیا کنیم. برخی مساجد در طرح تعریض خیابان‌ها افتاد است که شهرداری باید در این باره اقدام کند.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، افزود: مدیریت مسجد با امام جماعت مسجد است که البته باید ائمه جماعات توان مدیریتی داشته باشند که برای تحقق آن دوره های مدیریتی را برای ائمه جماعات ترتیب خواهیم داد. تا ترکیب هیات امنای مساجد افراد مسن هستند مشکلات مساجد حل شدنی نیست. در برخی از مساجد ترکیب ائمه جماعات ارثی شده است و اگر بتوانیم طرح جوان گرایی را در هیات امنای مساجد اجرایی کنیم راه زیادی را طی کرده ایم. 

ابطحی اظهار کرد: مسجد یک مجموعه حکومتی است و مسجد باید در محلات، محور باشد.

وی افزود: در برخی مساجد ترکیب هیات امنا را بانوان تشکیل می دهند و به دنبال این هستیم که از وجود بانوان در مساجد بیشتر استفاده کنیم. درباره ایجاد جاذبه در مساجد ائمه جماعات نباید نماز را طولانی اقامه کنند. همچنین خادمان مساجد باید خوش خلق باشند و ائمه جماعات با صبوری به مشکلات مردم رسیدگی کنند اگر این نکات رعایت شود جاذبه مساجد افزایش پیدا می‌کند.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، افزود: تعطیلی مساجد معنا ندارد و در خیز اول کرونا اعلام کردند مساجد باید تعطیل شود که کار درستی نبود و تنها باید اقامه نماز به شکل جماعت متوقف شود. در شهر اصفهان ۱۰۰۰ مسجد و بیش از ۹۰۰ ائمه جماعات داریم و در بیشتر مساجد نماز در دو وقت اقامه می‌شود.

وی ادامه داد: در مناطق پانزده گانه شوراهایی داریم که ائمه جماعات آن را اداره می کنند که در اوایل پاییز هر منطقه یک مسئول خواهد داشت و فرمانده ارشد بسیج در هر منطقه به این شورای منطقه اضافه می‌شود. در احکام هیات امنای مساجد تغییراتی داده ایم و به دنبال فعال کردن سایت خبری مرکز هم هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری کروناویروس مسجد مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان هیات امنای مساجد ائمه جماعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۸۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه

علی‌جعفر رضایی مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه جامعه عشایری استان بعد از جامعه شهری و روستایی سومین جامعه استان است گفت : با وجود اینکه جمعیت عشایر تنها ۴.۲ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند، اما ییشترین نقش را در اقتصاد استان را دارند.

وی با بیان اینکه عشایر استان با داشتن سه میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک ۳۰ درصد از نیاز پروتئینی استان را تأمین می‌کنند عنوان کرد: ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار عشایری استان با ۸۶ هزار نفر جمعیت ۶ ماه از سال را در مناطق ییلاقی استان می‌گذرانند و ۶ ماه دیگر را به مناطق گرمسیری استان و استان‌های خوزستان، لرستان و ایلام کوچ می‌کنند.

رضایی گفت: با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی استان تقویم کوچ عشایر تهیه شده و کوچ از ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ آغاز شده و تا ۱۵ اردیبهشت ادامه دارد و بعد از آن می‌توانند وارد مراتع استان شوند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: با بخشی از دستگاه‌های مرتبط با عشایر از جمله نیرو انتظامی، مرزبانی و سپاه عشایری برای تأمین امنیت مسیر کوچ عشایر هماهنگی لازم انجام شده که عشایر با آسودگی خاطر کوچ کنند.

وی با اشاره به هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل راهداری به منظور ارائه خدمات به عشایر در مسیر کوچ بیان کرد: آبرسانی و تأمین آب شرب سالم توسط تانکر از وظایف اداره کل امور عشایری است و سوخت مورد نیاز شامل نفت سفید و گاز مایع در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد.

رضایی گفت: براساس سیاست سازمان، ما تنها وظیفه تامین آب شرب عشایر را داریم، اما با پیگیری و تأمین اعتبار ۵۰ تا ۶۰ درصد آب احشام نیز تأمین می‌شود و بخشی از آب احشام را خود عشایر باید تأمین کنند.

وی عنوان کرد: پنل‌های خورشیدی توسط وزارت نیرو و شرکت توانیر براساس اعتباری که در قانون بودجه مصوب شده تهیه و در اختیار سازمان امور عشایری قرار می‎گیرد و این پنل تنها برای تأمین روشنایی و شارژ تلفن همراه است، اما مقرر شده در صورت تأمین اعتبار عشایری که فاصله کمتری نسبت به برق شهری دارند از این ظرفیت استفاده کنند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: سهمیه پنل خورشیدی در سال گذشته ۸۰۰ مورد بوده، اما با وجود پیگیری‌های متعدد تنها ۴۰۰ مورد به ما تخصیص یافته و از طریق قرعه کشی بین عشایر توزیع می‌شود.

رضایی با انتقاد از کم بودن سهمیه آرد عشایر عنوان کرد: سرانه آرد جامعه عشایری ۱۲ کیلوگرم است و مکاتبات متعددی با سازمان برای افزایش این سرانه انجام شده، اما باید در شورای آرد و نان کشور مطرح شود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی دو بار در سال دام عشایر را به صورت رایگان معاینه و واکسن می‌زنند، گفت: اداره کل امور عشایری به تنهایی قادر به رفع مشکلات این جامعه نیست و براساس قانون تمام دستگاه‌های اجرایی استان به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری در راستای خدمات رسانی به این جامعه هزینه کنند، اما تاکنون عملیاتی نشده و مشکلات همچنان پابرجا است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است / تعداد شاگردان استادی که ۱۰۰ شاگرد داشت به ۱۰ نفر رسیده / مراجع و رهبری به این مسائل توجه کنند
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • استاندار مازندران: به زیرساخت‌های مساجد بین‌راهی رسیدگی شود
  • ظرفیت فضای صدور احادیث در توسعه فقه اجتماعی بررسی می شود
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه