Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - نیره شفیعی‌پور: در دهه ۷۰ بود که متخصصان و پژوهشگران یزد با تولد اولین نوزاد حاصل از لقاح خارج از رحم که به IVF شهرت دارد، اولین و بلندترین گام در درمان نازایی را برداشتند و یزد را به قطب درمان ناباروری تبدیل کردند.

دیری نپایید که متخصصان قلب نیز با کسب مهارت و دانش‌اندوزی و انجام کارهای تحقیقاتی و ثبت رکورد جراحی‌های خاص این عضو حیاتی بدن، این شهر به قطب درمان و جراحی قلب نیز تبدیل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور اثرگذار خیران در ثبت نام یزد به عنوان قطب پزشکی کشور

طی دو دهه گذشته پزشکان یزدی در زمینه‌های مختلف توانستند یزد را به یکی از قطب‌های پزشکی کشور تبدیل کنند که البته در کنار پزشکان باتجربه و متعهد، حضور خیران و تلاش آن‌ها برای ساخت و تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز در ثبت این لقب برای یزد بسیار مؤثر بوده است.

زمانی خیابان بوعلی یزد و بیمارستان مادر مرکز تردد زوج‌های نابارور از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور بود و تقریباً همه بیماران غیربومی یزد را افرادی تشکیل می‌دادند که فقط به‌منظور درمان ناباروری به این استان سفر می‌کردند. بیماران مناطق شرق و جنوب‌شرق و به تازگی بیمارانی از غرب کشور، برای درمان جزئی‌ترین بیماری‌های خود نیز به یزد سفر می‌کنند که البته نقش برخی پزشکان در رقم زدن این سفرهای غیرضروری را نمی‌توان نادیده گرفت

امروز با گذشت دو سه دهه از آن دوران، نه‌تنها بیمارستان‌ها بلکه مطب ۹۵ درصد پزشکان یزد مملو از بیماران غیربومی است، از بیمارانی که برای درمان ناباروری و جراحی قلب و درمان انواع سرطان‌ها به این شهر سفرکرده‌اند تا بیمارانی که ریزش مو، جراحی زیبایی بینی، پیکرتراشی، لیزیک چشم، لیزر پوست و … آن‌ها را به یزد کشانده است.

بیماران مناطق شرق و جنوب‌شرق کشور و به‌تازگی بیمارانی از غرب کشور، برای درمان جزئی‌ترین بیماری‌های خود نیز به یزد سفر می‌کنند که البته نقش برخی پزشکان در رقم زدن این سفرهای غیرضروری را نمی‌توان نادیده گرفت.

این موضوع برای یزد البته یک فرصت به شمار می‌رود و چرخ گردشگری سلامت در شرایطی که با استانداردهای اولیه به راه بیفتد، می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند اما در شرایط سخت کرونایی این سفرها اعم از ضروری و غیرضروری می‌تواند این فرصت شیرین را به یک تهدید تلخ تبدیل کند.

۴۵ درصد تخت‌های بیمارستانی یزد در اختیار بیماران غیربومی

به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد، ۴۵ درصد تخت‌های بیمارستانی استان در شرایط عادی و قبل از شیوع کرونا، به بیماران غیربومی اختصاص داشت و این آمار سوای بیماران غیریزدی است که چند سالی است در یزد سکونت یافته‌اند.

حالا با شیوع کرونا، نه‌تنها این جمعیت کاهش نیافته، بلکه بسیاری از بیماران کرونایی سایر استان‌ها نیز در طول یک سال و اندی گذشته خود را به یزد رسانده‌اند تا خدمات درمانی خود را از بیمارستان‌ها و پزشکان این استان دریافت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در این زمینه به مهر گفت: نیمی از تخت‌های بیمارستانی یزد به بیماران غیربومی اختصاص داده شده است.

محمدرضا میرجلیلی عنوان کرد: موارد بستری بیماران کرونایی سایر استان‌ها در یزد چندان قابل‌توجه نبوده اما سایر بیماران همچنان همانند آمارهای پیش از شیوع کرونا از خدمات درمانی این استان استفاده می‌کنند.

در شرایط بحرانی برای خدمت رسانی به مردم یزد با مشکل مواجه می‌شویم

وی با بیان اینکه در حال حاضر کمبود جدی درزمینهٔ تخت بیمارستانی و تجهیزات پزشکی نداریم، افزود: چنانچه شرایط استان مانند چند ماه پیش در وضعیت بحرانی قرار گیرد، درزمینهٔ تخت و تجهیزات و دارو با مشکل مواجه خواهیم شد و امکان خدمت‌رسانی درست به مردم استان را نداریم.

در اینکه بسیاری از بیماری‌ها ازجمله بیماران تحت درمان سرطانی، بیماران قلبی و بسیاری از موارد اورژانسی، باید حتی در شرایط کرونایی نیز تحت نظر پزشک خود باشند یا در بیمارستان بستری شوند، بحثی نیست اما نکته اصلی به ترددهای غیرضروری برای درمان یا دریافت خدماتی است که در این شرایط به‌واقع ضرورت ندارد.

جالب اینجاست که حتی مطب بسیاری از پزشکان عمومی یزد نیز مملو از بیماران غیربومی به ویژه از جنوب کشور هستند. برخی بیماران به قدری به گرفتن خدمات از یزد عادت کرده‌اند که گاه برای یک سردرد ساده یا دردهای متداول عضلانی نیز به یزد مراجعه می‌کنند

یکی از پزشکان عمومی یزد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در اینکه در برخی استان‌ها به ویژه هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، برخی مناطق کرمان و برخی مناطق استان فارس، خدمات پزشکی به شکل ضعیفی ارائه می‌شود، بحثی نیست اما برخی بیماران به قدری به گرفتن خدمات از یزد عادت کرده‌اند که گاه برای یک سردرد ساده یا دردهای متداول عضلانی نیز به یزد مراجعه می‌کنند.

ابوالفضل خراسانی ادامه داد: بسیاری از پزشکان نیز از این ترددها استقبال کرده و بیماران را برای مراجعات بعدی ترغیب می‌کنند که این امر متأسفانه در شرایط فعلی نیز تداوم دارد و سبب شیوع گسترده کرونا می‌شود همچنانکه در موج‌های قبلی شیوع کرونا، بیشترین آمار ابتلاء از ناحیه مسافران و بیماران بود.

متأسفانه در کنار پزشکان متعهد یزد که در تعهد و دلسوزی و دانش و تجربه، زبانزد هستند، عده‌ای پزشک کاسب‌کار نیز حتی در این ایام شیوع کرونا مقدمات تردد بیماران خود برای کاشت مو، پیکرتراشی و از این دست خدمات غیرضروری پزشکی را فراهم می‌کنند.

گردشگری تعطیل اما تردد بیماران پابرجا

در حالی که کادر درمان، رسانه‌ها، کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی و حتی روحانیون و منبری‌ها تمام تلاش خود را برای فرهنگ سازی و آموزش در زمینه مقابله با کرونا به کار گرفته‌اند، برخی از این پزشکان، حتی تدبیر لازم برای رعایت فاصله اجتماعی در مطب‌های خود را نداشته‌اند و در بهترین حالت ممکن در شرایطی که خود بیمار و همراهان او احساس خطر کنند، در بیرون از مطب به انتظار می‌نشینند که این امر در مناطق به ویژه خیابان طالقانی یزد و کوچه برخورداری، سبب مزاحمت جدی برای همسایگان و تردد مردم شده است.

در شرایطی که یزد جهانی که طی سال‌های اخیر با صنعت گردشگری جان گرفته بود، گردشگری خود را تقریباً به حالت تعطیلی درآورده، تردد بیمارانی که متأسفانه برخی از آنها اعتقادی به کرونا ندارند و حتی در زمینه استفاده از ماسک نیز مقاومت نشان می‌دهند، همچنان ادامه دارد.

در شرایطی که کادر درمان و بسیاری از پزشکان شریف در بیمارستان‌ها، مراکز واکسیناسیون و … از جان خود مایه گذاشته‌اند و در حال خدمت رسانی به مردم هستند، عده دیگری از پزشکان حاضر نیستند از حتی یک نوبت ویزیت خود چشم‌پوشی کنند و نوبت بیمارانی که در درمان آنها خللی وارد نمی‌شود را به زمان دیگری موکول کنند.

این موضوع توسط برخی به قدری نادیده گرفته شده که حتی ائمه جمعه نیز به این مبحث ورود کرده و تقاضای رسیدگی جدی به این مسئله توسط دانشگاه علوم پزشکی یزد را داشته‌اند.

امام جمعه بخش مرکزی یزد در خطبه‌های این هفته نمازجمعه بخش مرکزی به این نکته اشاره کرد و اظهار داشت: احترام بسیاری برای بیماران سایر استان‌ها قائل هستیم اما در این شرایط ویژه کرونایی لازم است مسئولان استان فکری برای تردد و ساماندهی بیماران غیربومی کنند.

حجت‌الاسلام سید محمدکاظم مدرسی ادامه داد: در شرایط فعلی کرونایی باید تدبیر ویژه ای از سوی دانشگاه علوم پزشکی یزد اتخاد شود یا پزشکان متعهد تدبیری کنند تا تردد بیماران خارج از استان کاهش یابد زیرا این رفت و آمد باعث شیوع بیشتر کرونا می‌شود و جامعه پزشکی باید در این زمینه تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

حل این معضل نیازمند همکاری جدی و دو طرفه مردم سایر استان‌ها و پزشکان استان یزد است و با یک تدبیر ساده نظیر ارتباط تلفنی بیمار با پزشک یا ارتباط آنلاین می‌توان آن را به صورت مقطعی حل کرد تا در این شرایط هم نیرو و تجهیزات پزشکی یزد صرف موارد غیرضروری نشود و هم ترددهای غیرضروری، عاملی برای شیوع بیشتر کرونا نباشد.

مردم استان‌های جنوبی و شرقی نیز با اعتماد بیشتر به کادر پزشکی استان‌های خود، بیماری‌های جزئی را در شهر محل سکونت خود درمان کنند تا شهر جهانی یزد بعد از پایان کرونا، باز هم توان میزبانی شایسته از آنها را داشته باشد.

کد خبر 5286929

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد دانشگاه علوم پزشکی یزد ویروس کرونا گردشگری سلامت محدودیت های کرونایی محرم 1400 ویروس کرونا عاشورا ماه محرم مراسم عزاداری آمار کرونا واکسن کرونا عکس استانها شیوع کرونا کرمانشاه بوشهر تاسوعا و عاشورا گرگان خطبه های نماز جمعه دانشگاه علوم پزشکی یزد بیماران غیربومی سایر استان ها تردد بیماران بیمارستان ها برای درمان شیوع کرونا نیز به یزد بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۱۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان